Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Gáz az, ha románok a felmenőim...

Gáz az, ha románok a felmenőim, ilyen körülmények közt?

Figyelt kérdés
Történetesen a Voloncs családnévről lenne szó. Sepsiszentgyörgyön élek, nemrégiben azt olvastam, hogy a Voloncsok erdélyi román kereskedőcsalád voltak. Valamikor az 1700-1800 as évek küszöbén kezdtünk betagolódni a székelyek közé, csak székelyekkel, illetve magyarokkal kötöttünk házasságot stb. Én 1997-ben születtem, így már bizonyosan több bennem a székely, mint a román vér. Viszont zavar az, hogy mindig is gyűlöltem a románokat, és azt, hogy köztük kell élnem (Trianon ugye...). Így elgondolkodva viszont nem fer a románokkal szemben, hogy egyenes ágon közülük való vagyok, és undorodom tőlük. Csakis magyar barátaim vannak, a román nyelv tantárgyat nem is szeretem, és nem is értem.
2012. szept. 2. 12:56
1 2
 11/14 anonim válasza:
10es vagyis az utolso valaszoloval ertek egyet. Szerintem egyaltalan nem gaz ha roman felemoid vannak...Hidd el Magyarorszagon meg egy annyira se tiszta magyarok az emberek mint itt;) Enis erdelyi vagyok. De nekeme semmi bajom sincs a romanokkal. Tanulom/tudom a nyelvet. Es nincs amiert haragudjak a romanokra. A Trianon kapcsolta Erdelyt Romaniahoz...Hulyek lettek volna ha azt mondjak, nem nekik nem kell Erdely mert kesobb mi lesz..fognak rank haragudni a magyarok:-j gondolj kicsit bele:D
2012. szept. 5. 15:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Én meg félig magyar-félig cigány vagyok..kettős identitással rendelkezem..én is úgy érzem, hogy a két nép közötti megbékélésen kell munkálkodnom:)

De amúgy sokkal fontosabb ki milyen ember mintsem az honnan származik kik az ősei..:)

2013. jan. 23. 13:42
 13/14 anonim ***** válasza:

esetleg változtat a nézőpontodon,hogy nem trianon után csinálták a rokonoka beházasodást,hanem sokkal előtte.

és ez alapióot adhat arra,hogy utáld a románokat.

2013. máj. 29. 00:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyébként, ez az érzés kölcsönös, mármint, a románok sincsenek oda a Romániában élő magyarokért, ez t nagyon lehet érezni.
2013. máj. 29. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!