Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tennétek a helyünkben?...

Mit tennétek a helyünkben? Anyósomék folyton kölcsönkéregetnek.

Figyelt kérdés

Az a durva,h 2hetente kap apósom fizetést, kb 70-80ezret, ebből kifizetnek 10-et providentre, meg eddig 1szer vettek 10ezerért fát, a többi kajára megy el, mert rezsijük nincs.(Villany,gáz,víz kikötve..)Most pénteken lesz megint fizetés, hétvégén már nem volt húsuk, így vittünk 4csomag húst.De hétfőn már nem volt belőle semmi...Most megint adjunk kölcsön 5ezret. Én ezt nem értem. Ha nincs pénzem akkor nem spórolni kéne? 2kg húst beosztanék 1hétre,nem???

Mi se esszünk húst hússal...

És mindig így van,h fizestésre rá 1hétre nincs pénzük.Adjunk? Ne adjunk?

2009. nov. 3. 14:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Nem mondom hogy ne adjatok nekik hiszen mégiscsak a párod anyja, de nagyon kemény megszorításokat vezetnék be.
2009. nov. 3. 14:14
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de ha nincs hús otthon náluk, akkor egyenek mást. Ha egy héten kétszer van hús, akkor már nem lehet emiatt bajuk, gyerekkoromban CSAK hétvégén ettünk húst, egyébként tészta meg zöldségfélék voltak az asztalon. Ha meg már minden ki van náluk kötve, akkor az azt jelenti, hogy csak elszórják amit keresnek.

Ne adjatok nekik kölcsön, csak akkor, ha az elözöket visszafizették, különben nem KÖLCSÖN adjátok, hanem odaadtok nekik egy csomó pénzt, vagy ha nektek olyan sok van, hgy nem számit, amit elvisznek.

Egyébként havi 140000-böl nem egy házaspárnak kellene megélni, hanem sok helyen ennyi családok jövedelme, ahol még több gyerek is van. Aki nem osztja be a keresetét, az nem várja el másoktól, hgy eltartsa öket.

2009. nov. 3. 14:23
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Minek nekik annyi hus?????? Hust hussal esznek, vagy mi? Lehet enni kifott tesztat lekvarral, makkal, tejfollel, meg kb. millio mas olcso!!!! ennivalot!

Nehogy adjatok egyetlen fillert, hat mas csalad 2 gyereket nevel ennyibol, es meg fizetnek hitelt is!

Aposok ket hetente 70-et hazavisz, az havi 140 ezer. Na ne viccelj mar! Ti is hibasak vagytok, hogy adtok nekik. Kikotottek a vizet meg mindent naluk? Es mi lesz? Hogyan tisztalkodnak, villanyuk sincs? Gyertyat hasznalnak?

Ti hibasak vagytok, ok meg felelotlenek es butak. Ennyi.

2009. nov. 3. 14:27
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg úsznak az adósságban, ezért nincs sose pénzük, sajnos egyre több családot érint ez a dolog, ha meg hozzájutnak egy kis húshoz, vagy "akciós" finom dologhoz, egyből az egészet megcsinálják. Szerintem nem a kaján van a hangsúly, hanem hogy hova teszi kéthetente a 80 ezret? azért durva lenne ha minden kajára menne. Ha vagytok annyira bizalmasai egymásnak, hogy le tudtok ülni erről beszélgetni, akkor mindenképpen érdemes megpróbálni megoldani a pénzszórást. Valahol nagyon elcsúsztak ők.
2009. nov. 3. 14:28
 5/23 A kérdező kommentje:

Hát az a baj,h anyósom mindig jól bevásárol,ha fizetés van,utána semmi. Így volt ez a számlákkal is, előbb bevásárolt és ha maradt csekkre akkor befizette...Épp ezért is költöztünk el, mert amit párom odaadott az ő csekkjére az se lett befizetve...Sajnálom őket, de ki vagyok akadva, nem is tudnék mindennap húst enni...

Ja egyébként apósom cigizik, meg néha átjárnak a kocsmába is...

2009. nov. 3. 14:31
 6/23 A kérdező kommentje:
Vizet nem köthetik ki teljesen, erre van vmi törvény,de félig folyik a csap és petróleum lámpát használnak...Mi is azt beszéltük a párommal,h nem, nem adunk. Csak azért kiváncsi vagyok mások véleményére, mert kicsit belül azt éreztem,h én vagyok a bunkó, de akkor csak nem.
2009. nov. 3. 14:34
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor itt van a kutya elásva. Egy doboz cigi 600 Ft és ha mondjuk 2 dobozzal szív el, akkor az már 1200 Ft/nap. És így összességében kb. 36000 Ft el is mehet erre. Ha eljárnak a kocsmába, akkor az sem kevés pénz. A mai világban az sem olcsó, legalább egy 1000-es elmegy naponta. Ha ezt csak mondjuk minden másnap csinálják meg, akkor az már 15000 Ft. Így csak erre a két luxuscikkre elmegy 51.000 Ft. Így pedig nem csodálom, hogy nem jönnek ki a pénzből. 20-30ezer Ft-ból havonta nem lehet húst hússal enni.
2009. nov. 3. 14:38
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az lemaradt, hogy én sem adnék nekik. Ti már egy önálló család vagytok, nem a dolgotok eltartani őket, illetve fedezni a luxuskiadásokat. Ha dohányzik apósod, azt nem vagy köteles fizetni. Az pedig csak egy technikai kérdés, hogy konkrétan a cigire vagy a kajára adsz pénzt.
2009. nov. 3. 14:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha adtok, azzal csak megerősítitek a helytelen magatartásban.

Vigyetek neki egy zsák krumplit, egy zsák hagymát, 2l olajat, 4 kg lisztet.Ez 3000 ft. S mondjátok meg, hogy erre vagy arra vagy bármire gyűjtötök, vag yne is mondjatok semmit, csak hogy sajnos csak ennyit tudtok segíteni, mert nektek sincs.

S többet ne adjatok! Mg kell apárodnak is magyarázni, hogy ez nem helyes! És hogy nektek is vannak céljaitok, nektek az az első feladatotok. Hogy el kell tennetek a gyereknek, meg tartalék is kellene nektek is, bármi történhet. Esetleg, hogy őt megnyugtasd, meegyezetsz VELE, hogy minden hó 10-én adtok pl. 5 ezer ft-ot, s többet nem. Inkább érezze a párod nagyvonalúnak(mondj 8-at, vagy öt meg a havi mosópor, cukor)- de szabjátok meg, hogy azután nem adtok.! Tegytek el OP fundamenta takarékba, vagy dugjátok matrac alá. Nektek is kellhet. Vag ylehet anyósékat majd ki kell húzni valami csávából eg ynagyobb összegel. De ne legyen úgy.

Én negyven éves vagyok, de a 77 éves apám még most dug egyik unokának idén, másiknak tavaly eg yreklámszatyor bankót a zsebébe. Még nekem is adott egy tízezerest, hogy látja, mosógépre gyűjtök. Anyám a 40 ezres nyugdíjából még e fölött dugdossa az ötezreseket az unokák zsebébe(7 an) és nem jön hozzám 10 tojás meg 2 üveg lekvár nélkül. Ez s enormális, én mondom, hogy nem kell, de így boldog! A te anyósodékak is azon kéne erőlködni, hogy segítsék a gyereküket még felnőtt korában is.

2009. nov. 3. 14:52
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi ennyiből négyen megélünk! Iskolával!
2009. nov. 3. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!