Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen napokra adtok valamit...

Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy megvan a keresztelő pl, és utána kb hány éves koráig vettetek neki névnapjára, szülinapra, karácsonyra ajándékot vagy adtatok neki pénzt? Kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik.
2013. máj. 16. 14:00
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Jó, bocs, nem gondoltam volna, hogy férfi vagy, ide szinte csak nők írnak.
2013. máj. 30. 00:18
 32/37 anonim ***** válasza:

Pedig sok családban unokatestvéri szintű kapcsolatban ajándékozni sem szokták egymást. Nálunk is úgy van megbeszélve, hogy ha épp karácsony, vagy bármilyen ünnep környékén látogatnánk meg egymást, akkor nincs ajándékozás.

Ehhez is pofa kell, hogy ne fizessék ki az útiköltségednek legalább a felét, mikor vélhetően tudják, milyen helyzetben vagy.

2013. máj. 30. 00:24
 33/37 A kérdező kommentje:
az egy olyan tízes lenne nekik, mondta egyszer, de ki az aki elfogadná mikor családjuk van? Pofám nekem nem lenne inkább ennyi évesen elfogadni.
2013. máj. 30. 04:44
 34/37 anonim ***** válasza:

Attól még lehetnek jó anyagi helyzetben, mert család is van.

Ahhoz is pofa kell, hogy elvárják ingyen, hogy menj. Mert akkor már méltatlankodnak, hogy mi az, hogy nem mész.

Akkor lennének fair emberek, ha úgy lennének vele, hogy letudtad a kötelességed, mikor a keresztvíz alá tartottad a gyereküket, megvolt, amit akartak, innentől egy szavuk se legyen, ha többet nem áldozol rájuk pénzben, időben.

2013. máj. 30. 09:15
 35/37 A kérdező kommentje:
Fura mert nem is gondoltam volna, hogy valaki így gondolja mint te. Ők az elején mondták, hogy nem a pénzről szól, de ki az, aki ahogy letudja a keresztelőt, xarna a gyerekre? Amúgy valaki írta, és tényleg alig van a gyerekkel kapcsolatom, nemrég odahívták hogy beszéljen velem telóban és szégyenkezve beleköszönt és el is szaladt. És amikor ott vagyok akkor is csomó idő mire elengedi magát. Mondjuk megértem, mert a tesóik nem lettek volna jó keresztszülők, de haverjaik vannak bőven. Ezért sem értettem.
2013. máj. 30. 10:02
 36/37 anonim ***** válasza:

Akkor persze nem kéne szarni a gyerekre, ha a közelben laknának. Tehát egy városban, faluban.

De így, hogy egy csomó pénzt kell áldozni csak az odautazásra, így nem buli. A gyerek kb. nem is ismer, ahogy írod is, olyan ritkán látjátok egymást. Így nem sok értelme van.

2013. máj. 30. 18:41
 37/37 A kérdező kommentje:
Ilyen téren való igaz, hogy alig talizunk. Sőt még ennyi sem lenne, ha pl nem lettem volna tavaly is melónélkül, akkor nem megyek még akkor sem. Mert lássuk be, egy nap miatt pestre nem fogok "kiruccani". Egy oda vissza út, ajándékkal, stb-vel együtt olyan huszas. A segély meg 22800. Sajnos így vagyok most. De mondom ők nem is dumálnak, csak nekem ciki ez most.
2013. máj. 30. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!