Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?
Először is nekem az már fura mikor a nagynéni a keresztszülő.Le lehet pontozni de a nagynéni az legyen nagynéni a keresztanya pedig legyen keresztanya.
Én egyik keresztfiamnak sem vagyok a nagynénije.Viszont az unokahugom keresztanyja se vagyok.Lehet erre ez azért szokás mert így többet kap a gyerek:-)
Az én gyerekemnek se a tesóm lesz a keresztanyja/apja.
Én amúgy mindig megkérdezem az anyukát van e valamire szüksége éppen a kicsiknek/4 és 2 évesek/Mert ugye ebben a mai világban sok mindenre nem jut mindig pénz.Én úgy gondolom valamilyen szinten én is vállaltam felelőséget azzal,hogy elvállaltam a keresztszülőséget.
Én mondtam már nemet kérésre,mert sajnos tudtam mire megy ki annál a családnál a játék:-(
Hát pedig a nagynéni és nagybácsi azaz a tesók szoktak keresztszülők lenni amúgy. A többi ilyen komaféleség azért gáz, mert pl öcsémet sem látogattta soha az övé, ő régi uccabeli volt, mi elkerültünk onnan, azt sem tudták mikor született szal érted....
Hallottam olyat is, hogy egy hazai sztárnak egy rajongója kérte meg, és elvállalta, pedig nem jártak össze. azért az már milyen érdek gyanus nem? vagy ha nem az, is, nekem nem lenne pofám megkérni egy ismert embert, mert én oda vagyok érte.... lehet ő is nem akarta megsérteni csak.
Felénk teljesen mások a szokások. A keresztszülő általában valamelyik testvér, ha van, vagy unokatestvér, ritkán barátok. Születéskor aranyat illik vinni, lányoknak általában fülbevalót vagy aranyláncot, fiúknak aranyláncot medállal. Keresztelőre szintén valami értékeset, lehetőleg maradandót. Aztán minden alkalomra ajándék, játékok, könyvek, ruhaneműk, stb. Ballagásra , diplomaosztóra egészen komoly dolgokat adunk. Az én keresztgyerekeim már közelebb vannak a 30-hoz, de ,mai napig veszünk nekik ajándékokat szülinapra, névnapra, karácsonyra.
De gondolom, ezek a szokások is tájegységenként változóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!