Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen napokra adtok valamit...

Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy megvan a keresztelő pl, és utána kb hány éves koráig vettetek neki névnapjára, szülinapra, karácsonyra ajándékot vagy adtatok neki pénzt? Kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik.
2013. máj. 16. 14:00
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
74%

"hány éves koráig ?"

Hmmm talán míg élek addig fogok róla gondoskodni ahogy tudok.Nem értem miért lenne ez korhoz kötött???

2013. máj. 16. 14:06
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a keresztszülőség csak névleges dolog, az unokaöcsémnek vagyok keresztanyuja is egyben. Én Karácsonyra, szülinapjára, Húsvétra vettem eddig valamit ajándékba, de volt, hogy gyümit vagy valamit vittem magammal, ha náluk jártam (még csak egy éves múlt). Szerencsére egy városban lakunk, így heti szinten látom. Igaz ki sem bírnám ha nem látnám tesómat meg a gyereke(ke)t :)

Ezt én később is úgy gondolom, hogy így fogom csinálni, mármint kisebb dolgokkal is meglepem. Szerintem egy-egy szelet csoki, vagy egy közös program sokkal többet számít mint az, hogy félévente odaadok neki valami nagy és drága ajándékot, amire mellesleg lehetőségem sincs, mert még tanulok.

Azért is gondolkodom így, mert keresztanyum és nagyszüleim világ életemben tojtak rám, én pedig szeretném ha egy olyan személy lehetnék a gyerek életében, akire később is számíthat, nem egy idegen...

Természetesen a tesójával is hasonló lesz a helyzet, pedig neki nem leszek keresztanyuja :) (Ő jövő héten születik meg :) )

2013. máj. 16. 14:07
 3/37 anonim ***** válasza:
100%

Lassan 3 éves a keresztlányom. Eddig szulinapra és karácsonyra vettem neki ajándékot. A tesóm meg az én lányomnak a keresztapja (oda-vissza hívtuk egymást), de ok nem akarják, hogy vegyek neki ajándékot, mert hogy akkor nekik is viszonozni kell az én lányomnak. En egy két honappal elotte beszerzem apránként az ajándékot (nem kell nagy osszegre gondolni pl. játék, ruha stb). Ok mindég azt mondják, hogy nincs rá pénzuk, hogy viszonozzák ezt. En ugy gondolom, hogy amíg tudok fogok neki adni valami ajándékot ha már a keresztanyja vagyok. En soha nem kaptam semmit a keresztszuleimtol, és tudom,hogy sz@rul esik.

26N

2013. máj. 16. 14:16
 4/37 A kérdező kommentje:
Félre ne értsetek, én is akármeddig adok amíg csak tudok. nekem most lesz második keresztgyerekem, és most sem fukarkodtam a keresztelő ajándékkal, pedig munkanélküli vagyok, nem sajánlom a félretett pénzem ilyenkor sem. Csak van egy pesten élő keresztgyerekem is, és neki eddig szülinap, névnap és karira is küldtem öt ezret, már nyolc éves, és így belegondoltam, hogy ilyen helyzetemben mennyire ciki ha mondjuk névnapra ami nem olyan nagy dolog, most kihagynám ezt.
2013. máj. 16. 14:30
 5/37 anonim ***** válasza:

Pénzt sosem adok.

Szülinap,névnap,karácsony amire 2-3 ezres játékot kap,húsvétra csokinyuszit.

8 éves.

2013. máj. 16. 15:02
 6/37 anonim ***** válasza:
Sose adok nekik pénzt!De valami apróságot igen,ami lehet csak egy Verdás tojás vagy valami gyümi!
2013. máj. 16. 15:16
 7/37 anonim ***** válasza:

Első, ne lepődj meg ezen! Ez van akkor, ha az illető keresztszülő nem szívesen vállalja a feladatot.

Az én szüleim is olyanokat kértek meg rá, aki a háta közepére sem kívánta az egészet. Távoli rokon, aki azért került kijelölésre, mert rokon. Mert család barátja vagy ilyesmi szóba sem jöhetett (már azért sem, mert barátaik sincsenek).

Így aztán olyan keresztszüleink voltak, akikről lerítt, hogy nem szívesen jönnek. Egyszer jelentek meg egy évben: húsvétkor. Hoztak valamit, aztán mentek is. Bátyám keresztapja (aki nem mellesleg apám bátyja) már 14 éves kora után sosem jött, ő azzal letudta a dolgot. Az enyémek 18 éves koromig jöttek minden évben, eltöltöttek nálunk 1-2 kínos órát és mentek. Hoztak valami dezodorfélét, törülközőt, gyümölcsöt, és szevasz. Hátuk közepére sem kívánták, de én ezért nem is tettem szemrehányást, ez a szüleim hibája.

Nekem a bérmakeresztanyám pénzt szokott adni, szintén csak húsvétkor. Szülinapkor, karácsonykor nem jöttek, az előbbiről szerintem azt sem tudták, mikor van.

Egyedül húgom keresztapja az, aki karácsonyi ajándékot is hoz a tesómnak, meg húsvétit is, de ő is csak beugrik 2 percre, és megy is. Letudja a kötelezőt.

2013. máj. 16. 15:23
 8/37 A kérdező kommentje:
Nekem az a véleményem, hogy a keresztszülőnek is ciki lehet, ha nemet akarna mondani, főleg, ha nem is számít erre, hogy majd ő lesz megkérve, főleg, ha sokkal közelebbi rokon is lehetne az akit felkérhetnének rá. Nekem az első ilyen volt, van tesója mindkét szülőnek, mégis engem, majd 300 km-ről választottak, első évben kaptam is a megjegyzést, hogy nem mentem akkor karácsonykor. De akkor még tanultam is, nem tudtam menni. Kínos lehet ez mindkét félnek, főleg, ha jönnek azzal, hogy a gyerek nem ezt érdemli. És a felnőtt, hogy ilyen helyzetbe hozták? szóval kettőn áll a vásár. Volt már olyan egyáltalán, hogy valaki nem-et mondott? Nagyon ciki, inkább igent mondtam én is akkor.
2013. máj. 16. 15:30
 9/37 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok keresztszülő, de ha az lennék - hiszen lehetnék, ugyanis a testvéremnek van már két gyereke -, akkor sem viselkednék velük másképp ajándékozás szempontjából, mint így, szimpla nagynéniként.

Messze élnek, 200 km-re, így tehát évente 2x látjuk egymást. Ezek a látogatások nem feltétlen születésnapokhoz, karácsonyhoz kapcsolódnak. Ha megyek, mindig viszek a gyerekeknek apró ajándékot, olcsóbb játékot vagy csak édességet, akkor is, ha nincs semmilyen alkalom. Persze a szülők is kapnak valamit, nincs kivételezés csak azért, mert gyerekek, nekem a szüleik ugyanúgy fontosak, mint ők. Illetve legközelebb a testvérem áll hozzám, őt ismerem, vele nőttem fel, a gyerekeit meg csak ritkán látom.

Karácsony, születésnap esetén is csak kisebb ajándékokat kapnak tőlem.

Nekem a majdani gyerekemre, családomra kell gondolnom, arra kell gyűjtenem, hogy majd nekik tudjak ajándékot venni. Inkább félreteszem a pénzt, vagy elköltöm magamra. Nagyobb értékű ajándékot vegyenek nekik a szüleik.

Szerencsére úgy gondolkodnak ők is, mint én, hogy elsősorban az együttlét öröméért találkozunk. Mindenkinek megvan a saját élete, saját (leendő) családja, a megkeresett pénzt pedig mindenki költse magára, házastársára, gyerekére.

2013. máj. 16. 17:41
 10/37 anonim ***** válasza:
Ha pedig nem találkozunk éppen akkor, mikor születésnap, névnap van, akkor telefonon köszöntöm fel őket vagy skype-on. De nem küldözgetek nekik se pénzt, se ajándékot.
2013. máj. 16. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!