Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen napokra adtok valamit...

Milyen napokra adtok valamit a keresztgyereketeknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy megvan a keresztelő pl, és utána kb hány éves koráig vettetek neki névnapjára, szülinapra, karácsonyra ajándékot vagy adtatok neki pénzt? Kíváncsi vagyok, ki hogy gondolkodik.
2013. máj. 16. 14:00
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
20-as. Hm lehet benne valamit amit írsz, hogy eltérő szokás más más megyében. De születésre nem, keresztelőre nyakláncot, medállal igen. Én is így csinálok, csináltam. Itt amúgy az a kérdés, hogy úgymond mennyire ciki, ha nem is tom egy idő után már napokra nem, de ha meglátogatod viszel ajándékot. Tudom, a gyerek várja, csak van mikor a felnőtt nem tud, pl az az ötezer amit én is felküldök az igazán nem egy nagy pénz, nekem meg most így melónélkül az is sokat jelent. Ilyesmikre értettem most főleg ami engem illet.
2013. máj. 16. 18:54
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Engem a tesómék kértek fel keresztszülőnek, nagyon örültem neki, ennek már 7 éve. Keresztelőre aranyláncot kapott. Ha megyek látogatóba, gyakran viszek apróságot, csoki meg ilyenek. Van egy kistesója, neki már nem én lettem a keresztanyja, de róla sem feledkezek meg :)
2013. máj. 16. 19:07
 23/37 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is így gondolom, mint te. Vagy legyen jó közeli rokon az illető, akit felkérnek, vagy mindenesetre olyan családtag/barát, aki valóban közel áll a párhoz, ezáltal a gyerekükhöz is.

Semmi értelme belekényszeríteni ebbe egy olyan embert, mint pl. te is. Távol laksz, nem is vagy közeli rokon, te sem akartad ezt, csak persze nehéz visszautasítani (bár én azt tettem volna a helyedben).

Apámék is olyan ostoba véleményen vannak... Szerinte aki rokon, tökmindegy milyen távoli, azt igenis szeretni kell, és csakis rokont lehet ilyenre felkérni. Bátyámnál már szarban voltak, mikor bérmakeresztszülőt kellett keresni, mert a bátyja volt az egyetlen férfi minden ágról, aki közeli, de ő már megkeresztelte. Erre felkértek olyat, akit akkor láttunk életünkben először, mikor eljött a bérmálásra. Apámnak is már csak másod- vagy harmad unokatestvére a férfi. A gyerekeit sem ismertük. Szegények nem is jöttek, talán még két évig sem, aztán vége. Totál érthető!

Apám meg lenézi azokat, akik a gyerekük keresztszülőjének/bérmakeresztszülőjének egy barátot választottak, mert annak mi köze hozzá, nem rokon...

Azt tudom, ha engem felkérnének, nem vállalnám. Már azért sem, mert a katolikus neveltetésem ellenére is megvetem a vallást. Másrészt nincs olyan rokonom, akitől elfogadnám ezt. Nem akarok nyűgöt a nyakamba, de a gyerekkel sem akarok kicseszni, hogy olyan keresztanyja van, aki nem foglalkozik vele.

2013. máj. 16. 19:08
 24/37 A kérdező kommentje:
23-as nekem az első nem távoli rokon, első unokatesómról volt szó, csak tudtam előre, hogy majd kapom a megjegyzést, és akkor ez jutott az eszembe anno egyből, hogy én nem fogok tudni járni gyakran, főleg, ha nincs arra dolgom. Közeli rokont meg azért is kell, mert igazi kötelék ott van, mert csak érzi az ember, hogy saját tesója, stb kis része az a pici, nekem is most tesóm fia olyan ari, úgy hasonlít tesómra mikor ő is kicsi volt, hogy öröm ránézni. :) De pl szegény keresztlányom még köszönni is szégyenlős nekem telóba, mert olyan ritkán talizunk, meg amikor felmegyek akkor is furi az egész, megjáccani a nagy gyerekkel jáccót meg nem szeretek, bár jáccok olyankor, csak olyan megjáccot az egész néha úgy érzem. Remélem érthető. :P
2013. máj. 16. 19:20
 25/37 anonim ***** válasza:
Én meg szoktam kérdezni, hogy mire van szükségük. Ha nincs időm ellátogatni hozzájuk, akkor megkérem az anyját, hogy vegyen valamit a gyereknek, elküldi neten a blokkot, a képet a játékról/ruhácskáról és átutalom az árát. Aztán szépen ott van a többi ajándék közt, hogy azt küldték köröszték. Persze limitálni szoktam, hogy pl. 5000 Ft értékig. Születésnapra és karácsonyra szokott ajándékot kapni, meg ha néha megyek hozzájuk (nagyon messze laknak), viszek valami kis mütyűrt, mondjuk egy karkötőt, vagy pl. egy buborékfújót, szóval pár száz Ft, de mindig nagy az öröm. 4 éves kislányról van szó. 26N
2013. máj. 24. 11:30
 26/37 anonim ***** válasza:
én 21 vagyok de mái napig kapok ajándékot karácsonyra,névnapomra,szülinapomra. :)
2013. máj. 29. 01:21
 27/37 A kérdező kommentje:
Jó, hogy írtál utolsó. Az lenne a kérdésem, hogy ha elkezdenél nem kapni ilyen napokra. Akkor xarul esne? Ez itt a kérdés, hogy mikortól nem gáz ha már nem veszel.
2013. máj. 29. 08:05
 28/37 anonim ***** válasza:

De kérdező, miért vagy te önmagad ellensége? Nem rokonod neked az a gyerek, vagy ha igen, távoli, már nem tudom barátot gyerekéről írtál-e vagy valami távoli rokon csemetéjéről.

Hagyd a francba, messze laknak amúgy is, alig tartottátok a kapcsolatot azelőtt is. Munkád sincs, magadnak is alig jut, és akkor évente 15 ezret ráköltesz egy ismeretlen gyerekre? Aki le se fog szarni, mert ugye elegendő időt nem is tudtok együtt tölteni, ami segítené a szeretet kialakulását. Az ajándékok miatt nem fog megkedvelni. Amennyiszer látjátok egymást, simán elmenne melletted az utcán, azt se tudná ki vagy. Így, hogy mész hozzájuk, így tudja, hogy te vagy a keresztanyu. Erre az erőltetett jópofizásra semmi szükség, nem csoda, hogy nem bizalmaskodik veled a gyerek, egy idegen vagy a számára.

Költsd magadra a pénzt vagy tedd félre. A szülőknek meg mondd meg, hogy nincs pénzed ajándékra, ha meg a keresztanyaságot sem igazán akarod, mert nekem úgy tűnik, hogy csak egy gyenge pillanatodban mondtál rá igent naív lányka korodban, akkor mondd meg nekik ezt is, és hogy ne számítsanak rád a pátyolgatásban, pénzköltésben. Látogatni sem érdemes, csak az útiköltség sok ezer forint, még ha keresnél vagy havi 200 ezret, úgy beleférne, de nem a mostani helyzetedben. Van neked hova tenni a pénzt, majd lesz saját gyereked, akit kényeztethetsz, én nem látom értelmét ennek a "rokonságnak."

2013. máj. 29. 15:10
 29/37 A kérdező kommentje:
:D Nemtom honnan vetted ki melyik mondatból, hogy nő vagyok, mikor férfi. Az első keresztgyerekem aki pesten él, azaz unokatesóm lánya, most meg tesóm kisfiának leszek. Igazad lehet amúgy, de azt sem akarom, hogy fent a lány még nyolc éves. És nekem ne legyen az, hogy az én nevemben is vesznek, közben meg nem is küldök pénzt. Mert gondolom várja karácsonykor egy gyerek még. És ráadásul nem is sok az az ötezer, bár nekem egy heti kaja most. Nem tudom miért vagyok ilyen marha, de nem tudok csak magamra gondolni sajnos. A dolgok amiket leírsz jogos, sőt unokabátyám sem várná el, bár lehet csak mondja, mert ismerem már őt emberileg, anno meg is lepődtem mikor felkértek engem, előtte meg nyarakat szivatott a közös melóhelyünkön, ki voltam neki szolgáltatva. Utána meg megkér keresztszülőnek. Hát érdekes ez nah.
2013. máj. 29. 16:56
 30/37 anonim ***** válasza:

kérdező

Nem lehetne az egy megoldás, hogy közelebb kerülj a kislányhoz, hogy mondjuk szülinapra névnapra csak simán írnál neki egy levelet, amiben volna egy szülinapos képeslap. Írnál neki pár oldalt (8 éves azt írtad) hogy veled milyen dolgok történnek, persze gyerek nyelven és kár hogy ilyen keveset találkoztok, de szoktál rá gondolni, hogy vajon milyen az iskola mi történik vele stb.... ő meg erre mondjuk válaszolhatna..

"szia keresztapu megkaptam levelet stb stb stb.

ennek szerintem örülne és felnőttként jó lenne visszaolvasni, hogy bár keveset látom azért van egy keresztapám

De, hogy valami személyesebb kapcsolat is legyen mondjuk egy tavaszi vagy téli szünetben elvihetnék hozzád a szülei legalább 3 napra. Ők hozzák te meg majd hazaviszed így nem csak az ő költségük lesz. Valamint egy nyári szünetben akár egy egész hetet is veled tölthetne.

Nem tudom van e már saját gyereked, de ha még nincs az sem baj. Ha jól értettetm kislány, mire lesz 14-15 éves már nem lesz igénye szerintem úgy annyira hozzád, menni, hogy na csak keresztapu férfi is meg minden... de valószínű addigra neked is lesz saját családod vagy feleséged, és megint szívesen jönne a te gyerekeiddel játszani babázni, vigyázni rájuk vagy csak úgy ott lenni veletek stb..

Lehet furán fognak itt rám nézni, hogy egy kislány engedni egy felnőtt férfihoz, az unokatestvéred lánya ugye,,, de nem jelentené azt hogy pedofillá válnál szerintem.Sok olyan férfi van aki imádja a gyerekekt semmi hátsó szándék nélkül

2013. máj. 29. 23:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!