Miután az apám megtudta, hogy nem tőle vagyok, nem viselkedik velem ellenségesen, hanem úgy szeret, mint ahogy eddig is. Miért?
"Na, a végét lerendezve, továbbra sem adtál semmiféle használható tanácsot, ötletet arra, hogy egy férfi szerinted hogyan kezeljen egy ilyen helyzetet, a párkapcsolatban egyáltalán elkövethető legnagyobb bűnt..."
Tudod, miért nem vázoltam fel mindjárt stratégiai tervet a kedves apukának? Mert nem ő kérdezett. Mert a kérdés nem erről szólt.
Igen, mindössze azt javasoltam, hogy ne szidja a fia/lánya előtt az anyát, mert még jobban lerombolja a már így is súlyosan sérült anya-képét.
Hogy miért írtam le többször is? Mert nem nagyon akartad megérteni, hogy ez így van.
És akármekkora fájdalma van, nem és nem korrekt tekintet nélkül lenni másokra. Pláne nem kiskorúakra, akiknek ugyanolyan rossz (hiszen az apa-képe is megzavarodott).
Nézd, csak szólnék, hogy továbbra sem írtál semmi pozitívat csak negatívat, továbbra sem írtad, hogy szerinted egy ilyen szituban a férfinak mit célszerű tennie, csak azt, hogy mit ne csináljon...
Az meg, hogy itt nem az apa kérdezett, ez nagyon halvány magyarázat erre, félidőben igye linkeltem ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
ahol az apa kérdezett, és és a "jajj, csak a gyerek" párton lévőktől ott sem kapott egyetlen értékelhető pozitív irányú választ se, ahogy semmi hasonló kérdésnél se.
(bár nem tudom, nem pont Te akartad-e felpofozni - remélem azt azért nem...)
Tudod, ez pont olyan, mint a harcos magzatvédő aktívkák, akik kínosan soha egy sort sem ejtenek az apáról a "majd megbékél", meg a "kötelessége fizetni"-n túl... és hát tudod gyümölcseiről ismerszik a fa, a konkrét élethelyzetekben való tisztességéről az erkölcs.
De mivel Kérdező ugye azt kérdezi, hogy "mit gondolnak ilyenkor a felnőttek", azért - hogy neki is legyen hasznos - tudod Kérdező, alapvetően mást szoktak a nők és mást a férfiak, ugyanis az ember annyiból válik el az állatvilágtól, hogy bár alapvetően őt is a genetikailag meghatározott ösztönei vezérlik, de a tudatával, erkölcsével ezt képes bizonyos fokig (egyedileg különböző fokig) kontrollálni.
Namost egy ilyen eset, mint a tiéd, ösztön-szinten kb így tükröződik:
NŐ: "az illető nő semmi mást nem tett, mint minden erőforrást mobilizált minden eszközzel a benne fejlődő magzat számára, ez az anyai ösztön, halleljua, hozsanna" - és akkor a tudata hozzáteszi, hogy "khmmm, nem volt szép, de azért anyai ösztön"...
FÉRFI: "az illető nő csaló módon minden erőforrást elvett az alapvető férfiasságom, saját génjeim reprodukálása elől, elpusztítani" és akkor hozzáteszi, hogy "khmmm, azért nem vagyunk állatok, tehát nem szó szerint..."
Tehát ennek a kérdésnek a megitélésében a két nem között biológiai, ösztönszinten kódolt alapvető különbség van, és az már a szocializáció, hogy ezen ki mennyire képes felül emelkedni, a saját biológiai ösztöneit (igen a nagyfétis anyai ösztönt IS) korlátozni ésszel, erkölccsel, nők is, férfiak is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!