Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miután az apám megtudta, hogy...

Miután az apám megtudta, hogy nem tőle vagyok, nem viselkedik velem ellenségesen, hanem úgy szeret, mint ahogy eddig is. Miért?

Figyelt kérdés
Csupán anyámon köszörüli a nyelvét, hogy "a hűség mintaképe", és hasonló burkolt ironikus megnyilvánulásokkal. Engem apám nem utál, ugyanúgy beszélget velem, ahogy eddig is. 13 éves vagyok, rendszerint ilyen pubertás korban szoktak megromlani a gyerek-szülő kapcsolatok, de ez az esetemben nem következett be. A szüleim még nem váltak el, de anyám fontolóra vette, szerinte ilyen napi sértegetésekben nem tud tovább élni. Valaki meg tudná magyarázni, mit gondolnak ilyenkor a felnőttek ebben a szituációban?

2013. márc. 24. 11:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

"Nézd #19, tudod, azért teljesen lényegtelen, hogy szerinted kinek mire és mennyire kellene tekintettel lenni, mert a férfiak többsége azért - nagy szerencsénkre - ennyire nem önpusztító, mondhatni szuicid, mint amennyire a hozzád hasonló gondolkodásúak ezt elvárnák tőlünk."

Nem tudom, honnan vetted, hogy én (és a hozzám hasonló gondolkodásúak) elvárjuk, hogy a férfiak önpusztítóak legyenek?

Te miről beszélsz?

Ne haragudj, de ez hogy jön a témához?

Én a gyerekek érdekeit IS figyelembe veszem egy ilyen szituációban. És bármilyen hihetetlen, teljesen mindegy, hogy milyen nemű az adott szülő, ugyanezt mondanám, mint neked vagy a kérdező apjának.

2013. márc. 25. 17:10
 22/33 anonim ***** válasza:
19%

"Kedves hölgykoszorú, az van, hogy ha anyuka nem vállalja méltósággal a hibája jól megérdemelt következményeinek kb ezredrészét, amit pár beszólás jelent, és elrohan válni,"

Az mondjuk eszedbe sem jutott, hogy azért rohan el válni, mert élhetetlenné vált a házasságuk? Te élnél egy ilyen házasságban?

" azzal vélhetően nem a férfival szúr ki még jobban (annál jobban ugyanis nem lehet, nem tudhat, ahogy már kiszúrt vele), hanem a saját gyerekét, a Kérdezőt fogja megszivatni, megfosztani az eddig apjaként szeretett személytől az egyébként az adott szituban tök irreális és nevetséges "büszkeségével"..."

És szerinted miért kézenfekvő, hogy a válás arról szól, hogy a gyereket az egyik szülő "megfosztja" a másiktól?

Tedd félre egy percre a saját életedet és gondolj arra, hogy másoké nem egyenes másolata a tiédnek, még ha a helyzet hasonlít is. Ezek más emberek, ez a sztori nem rólad és a tieidről szól. A hozzászólásaidból ugyanis üvölt egy jó adag személyes sértettség, le se tudnád tagadni. Sajnálom, ha így megkeseredett az életed, de nem érdemes tanácsot osztogatni, amíg nem tudsz kicsit jobban elvonatkoztatni a saját életedtől.

2013. márc. 25. 17:18
 23/33 anonim ***** válasza:
47%

Nézd, ha a "gyerek érdekét IS" - azzal természetesen semmi gond nem lenne, hisz a gyerek a férfi mellett a MÁSIK áldozata a dolognak.

Én viszont úgy látom - már bocsi - hogy "CSAK" a gyerek érdekét veszed figyelembe, és ráadásul azt is teljesen rosszul, hibás módon, mert nem tudsz elszakadni attól, hogy nőként gondolkodj, pedig ilyen helyzetbe ugye - a biológia mai állása szerint - 99,99%-ban férfiak kerülhetnek. (a maradék az ötévi 1 kórházban elcserélt...)

Na, én ugyan nem voltam még pont ilyen szituban (legfeljebb érintőleg hasonlóban) azt viszont egész biztosan kijelenthetem, hogy az emberek többségét bármiféle egyoldalúság pont az ellenkező irányba nyom. Mint utaltam már rá, egy férfi, amikor egy ilyen helyzet áldozatává válik, általában végtelenül nyitott és kifele forduló - "jajj most én mit csináljak???" - hisz a dolognak kevés számú "bevett" megoldási módozata van... és a gyerekkel szemben sem alapban elutasító, hisz fogja, hogy Ő nem a tettes, hanem a dolog másik kárvallottja.

De ettől még alapvetően a saját problémájára keresi a megoldást...

Namost, ha mázli van, akkor jó tanácsadókba ütközik, akik abban adnak tanácsot, hogy ő mit csináljon, neki mitől lesz jobb, és akkor nyilván erre fog hajlani... ha meg pech van, akkor a (te le vagy x.va, oldd meg magadnak)jajj, csak a GYEREK nehogy.... és atomsebességgel kezdenek beíródni a gyerek mellé a negatív strigulák, kialakul a szemben állás a gyerekkel is - aztán mivel saját maga nem kapott jó tanácsot, fogja választani a jog által egyedül biztosított reparációt, az apaság vélelmének megdöntését, minden kötelesség és minden jog szanálását.

Ha én most tanácsot adnék egy ilyen helyzebe került férfi környezetének, az első pont az lenne, hogy véletlenül se ejtse ki senki a száján, hogy "csak a gyerek", "mert a gyerek", mert ezzel szembe állítja őket, és minden ilyen szóval növeli a robbanás esélyét. Pont ellenkezőleg, azon agyaljanak, hogy neki mitől lesz jobb, mert ha neki jobb lesz, akkor nem lesz benne sem tehetetlen düh, sem bosszúvágy, semmi olyan, amiért a gyerek érdekei háttérbe csúsznának, ergo nem fognak háttérbe kerülni. Ha valaki jót kap, az valszeg a jót fogja továbbadni, ha valaki rosszat, elvárásokat, az meg azt.

Tényleg nem nyilvánvaló???

2013. márc. 25. 17:54
 24/33 anonim ***** válasza:
47%

Ja, és azért még a két konkrét kérdésre konkrét válasz:

"Nem tudom, honnan vetted, hogy én (és a hozzám hasonló gondolkodásúak) elvárjuk, hogy a férfiak önpusztítóak legyenek?" - mert, hogy semmi mást nem tudtok sorolni, hogy a férfitól - amellett, hogy tönkre lett téve az egész élete - még mi várható el, még mit tegyen, még mire legyen tekintettel... tudod, ennek szokott a folyománya lenni egy ponton a "na most már elég!" és röpül mindenki... szal a robbanás...

"És szerinted miért kézenfekvő, hogy a válás arról szól, hogy a gyereket az egyik szülő "megfosztja" a másiktól?" - ÁLTALÁBAN nem kézenfekvő. Az ilyen esetben viszont egy válóper esetén nincs az az ügyvéd, aki ne azt tanácsolná a férfinak, hogy adja be az apaság vélelmének megdöntését is... az meg evidensen magával vonja a gyerekkel kapcsolatos minden jog és kötelesség megszüntét. Capisce?

2013. márc. 25. 19:12
 25/33 anonim ***** válasza:
32%

" mert, hogy semmi mást nem tudtok sorolni, hogy a férfitól - amellett, hogy tönkre lett téve az egész élete - még mi várható el, még mit tegyen, még mire legyen tekintettel... "

Tanulj már meg olvasni, az ég áldjon már meg! Egyből nyomogatod a piros kezet, ahelyett, hogy kibetűznéd és értelmeznéd a pici agyaddal, hogy azt írtam: Részemről úgy gondolom, hogy a gyerek érdekét apának és anyának IS figyelembe illenék venni. Nevetséges vagy, hogy folyton férfi-nő problémát csinálsz minden kérdésből.

A gyerek érdekében beszélek, én, egyedül, ne tegyél többesszámban, egy ember vagyok, nem kettő, nem három, nem tíz. Semmi másról nem szólt a mondókám, csak a kérdező érdekeiről, amit úgy látszik, mindenki megértett, rajtad kívül. És ne haragudj, de nagy ívben lesz@rom már a nyomorodat, mert nem látsz, nem hallasz, csak fújod a magadét. Menj és kezeltesd magad, vannak nagyon jó pszichológusok, én nem tudok segíteni.

2013. márc. 26. 10:13
 26/33 anonim ***** válasza:

"ÁLTALÁBAN nem kézenfekvő. Az ilyen esetben viszont egy válóper esetén nincs az az ügyvéd, aki ne azt tanácsolná a férfinak, hogy adja be az apaság vélelmének megdöntését is... az meg evidensen magával vonja a gyerekkel kapcsolatos minden jog és kötelesség megszüntét."

A kérdező 13 éves. Ha az apja az, akit annak tekint, ha nem, a kapcsolatot továbbra is tartani tudják. Remélem, az anyja is úgy áll a dologhoz, és akkor nem lesz gond. Nem kézenfekvő tehát, hogy meg lesznek fosztva egymástól.

2013. márc. 26. 10:18
 27/33 anonim ***** válasza:
32%

"Ha én most tanácsot adnék egy ilyen helyzebe került férfi környezetének, az első pont az lenne, hogy véletlenül se ejtse ki senki a száján, hogy "csak a gyerek", "mert a gyerek", mert ezzel szembe állítja őket, és minden ilyen szóval növeli a robbanás esélyét."

És mi lenne, ha levezetné valahol a feszkót, ahol nincs ott a családja, a gyerek(ei)? Mondjuk nem nőne a robbanás esélye, mert nem lesz, ami berobbanjon? Hmmm?

Mindössze ennyiről szól részemről az, hogy legyél tekintettel a saját gyerekedre. Nem többről. Ne rajta vezesd le a feszültséget. Ne szidd előtte az apját/anyját állandóan, ha sorozatgyilkos volt az illető, akkor se. Nem könnyű, de megoldható, ha magadon kívül másokra is képes vagy tekintettel lenni.

Nem értem, miért kell túlbonyolítanod a dolgot.

És ne haragudj, de nem hiszem, hogy nincs személyes érintettséged, nekem igencsak úgy tűnik, hogy nagyon benne vagy egy ilyen szituációban.

2013. márc. 26. 10:25
 28/33 anonim ***** válasza:
32%
Ami meg a pontozások arányát illeti, pontosan egyenes arányban van a szülők által elb@szott életek arányával. Tulajdonképpen egyáltalán nem vagyok ezen meglepve.
2013. márc. 26. 10:49
 29/33 anonim ***** válasza:
51%

Nézd Kedves #25-#26-#27:), én arról nem tehetek, ha túl élénk a fantáziád a jelek szerint, ahogy azt is hiszed, hogy én pontoztalak le. Hát nem, emlékezetem szerint az utóbbi hozzászólásaid nem pontoztam, minden bejelentkezett válaszadó pontozhat, és egy pontozás eredménye eg sem jelenik, ahhoz legalább 2-3 kell. És hiába lenne sok nickem tegyük fel, a rendszer ip-címre azonosít. (bár szerintem az egész pontozásosdi haszontalan) Személyes érintettségem meg továbbra is érintőleges, n.b. engem is vert már át nő fontos dologban, de másban. Ennyi.

Na, a végét lerendezve, továbbra sem adtál semmiféle használható tanácsot, ötletet arra, hogy egy férfi szerinted hogyan kezeljen egy ilyen helyzetet, a párkapcsolatban egyáltalán elkövethető legnagyobb bűnt, és továbbra is azt magyarázod csak, hogy "mert a gyerek"...

Ez meg, hogy "És mi lenne, ha levezetné valahol a feszkót, ahol nincs ott a családja, a gyerek(ei)? Mondjuk nem nőne a robbanás esélye, mert nem lesz, ami berobbanjon? Hmmm?" bocs, de blődli, ugyanis kifejezetten családon belül van baja, konfliktusa, nem a munkatársaival, nem a haverjaival, nem a kormánnyal, és nem a Náncsi nénivel. Szóval nem egészen értem, hogy ezt egyáltalán hogyan képzeled a gyakorlatban.

"Remélem, az anyja is úgy áll a dologhoz, és akkor nem lesz gond. Nem kézenfekvő tehát, hogy meg lesznek fosztva egymástól." - nézd, reménykedni mindenben lehet, Kérdező pl. abban reménykedik, hogy van a családja számára valami megoldás, az apja abban reménykedett, hogy a gyereke tőle származik, stb. A reménykedés nem jelent semmi kézenfekvő dolgot, és hát ebben az esetben az anya eddigi viselkedése semmiféle pozitív reménykedésre nem ad alapot, nagyjából a lehetetlenség kategóriája egy olyan emberben minimálisan is megbízni, aki évtizedig képes volt azt tenni, amit tett. Szóval már bocsi, de a "majd az ilyen erkölccsel rendelkező anya normálisan kezeli" az kb az a kategória szerintem, mint a "hát ez a kecske már csak nem bántja azt a káposztát"...

Azt ellenben simán kinézem anyuciból az előzmények alapján, hogy szépen elhúzza az időt addig, amíg a férje már nem adhatja be az apaság vélelmének megdöntését, és utána kezd lépni, hisz miért tenne mást, miért viselkedne másként, gerincesebben, mint tette azt tizenéve...

Úgyhogy Kérdezőnek én azt tudnám javasolni, hogy szóljon az apjának, mindenképp adja be MOST az apasági vélelem megdöntése tárgyában a pert, mert amikortól tud róla, onnantól ketyeg az óra, és 1 év jogvesztő. Szóval, ha erkölcsileg helyes oldalra akar állni, és azt szeretné, hogy köztük megmaradjon a nemlétező rokonság ellenére a mostani viszony, akkor védje meg az apját az anyja "csak a gyerek érdekében" cimkéjű kavarásaitól... ez úgyszólván garantálja, hogy kettejük viszonya soha nem fog megromlani.

2013. márc. 26. 10:53
 30/33 anonim ***** válasza:
49%

Az, hogy mások is pontoznak, nem jelenti azt, hogy te nem.

" kifejezetten családon belül van baja"

Igen, de nem a fiával/lányával, hanem a feleségével. Vagy ez indok arra, hogy a gyerek is kapjon belőle?

Felőlem csinálja mindenki, ahogy akarja. Sok az elrontott élet, elfér még.

2013. márc. 26. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!