Az elvált szülők gyereke, hogy érzi magát mikor azt látja, hogy az anyja, vagy apja új családja (mostohatestvérei) sokkal jobb anyagi körülmények között él?
Évről évre, kis korától kezdve végignézi mikor az "új" család nyaralni megy, ajándékhalmokat kapnak karácsonyra (amin persze neki is illett ott lenni) és ő nem kap semmit.
Most a Facebook-nak köszönhetően ráadásul felelevenedik a dolog, a beszkennelt régi fényképek alapján, amiken persze ő nem szerepel. A kapcsolat persze nem rossz, áljó. A lelépő szülő azt hozza mentségére, hogy nem az ő pénze, ami igaz is. Közvetve nem, de közvetetten igen, de ez nagyon bonyolult... Van más is ilyen helyzetbe? Jogos a frusztráció, mert engem ez nagyon kínoz évek óta?
Szerintem ezt semmilyen törvény és társadalmi norma nem írja elő,és nem is fogok úgy gondoskodni róla,mert bár szeretem,de úgy mint a saját két fiamat nem szeretek a világon senkit.A róla való gondoskodás a két szülője feladata,mert egyik sem halt meg szerencsére,mindkettő egészséges és szeretik őt.Ők akarták,hogy ez a kislány megszülessen,nekik kell felnevelniük és gondoskodniuk róla.
Nem az apuka új feleségének,meg a szomszédnak,meg a helyi boltos lányának.Az én gyerekeimről sem az ő anyukája gondoskodik,hanem én és a férjem.És ez így van rendjén,hogy a gyerekről a szülei gondoskodnak (az más tészta,ha mondjuk nem élnek a szülők),ha Te ezt nem tudod felfogni és megérteni,akkor nem tudom,melyik bolygóról jöttél,mert szerintem az emberi civilizációban ez mindenhol így elfogadott.Attól mert két ember nem él már együtt,a közös gyermekükről tudnak közösen gondoskodni,és el tudják látni őt együtt,ez a kötelességük,ettől szülő a szülő.Amikor gyereket vállal az ember,vállalja ezt a felelősséget.És az embernek ilyen kötelezettség csak a saját gyereke felé van.Ettől a gyereke.
A szülő új élettársának/házastársának annyi a kötelessége,hogy elfogadja az előző kapcsolatból született gyereket,éreztesse is vele,hogy elfogadta őt,és ne várja el a párjától,hogy hanyagolja az exétől született gyerekeket illetve ne akarja,hogy különbséget tegyen a gyerekei között.
Amúgy minden fordítva is működik,tehát akkor a gyereknek is úgy kéne szeretnie a "mostohát",mint a saját szüleit...Szerintem ez sem túl gyakori,és ez így természetes...
De tényleg nem válaszolok már a provokálásodra,meg a beszólásaidra,mert úgy látszik képtelen vagy felfogni,hogy mi a különbség egy SZÜLŐ és a SZÜLŐ ÚJ PÁRJA között,pedig a kettő nem u.a.,sem a gyerek,sem a "mostoha" szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!