Mi a véleményetek erről? Családon belüli adok-kapok.
Én úgy sütök-főzök,hogy kettőnknek elég párommal,nem pazarlunk(persze nem kanálra pontosan,hanem azért kettőnknek elég legyen bőven,de 3 embernek már kevés lenne,ha többet főzök,azt már 2 napra)
Párom anyja mindenből sokat főz,pedig ketten élnek a férjével,kevesebből mint mi.Sosem eszik meg,megfőz kb 10 adagynit,abból ötöt kidob.Vagy küldi nekünk,ha ottvagyunk,addig hisztizik,mig felpakolhat nekünk.Így nem ő dobja ki,hanem mi,mert nem szeretem ahogy főz,nem eszem meg,soknaposan párom sem,környékbeli cicák járnak jól.
Havonta egy hétvégén megyünk mi is és párom öccséék is,olyankor viszünk sütit,ebédre vagyunk hívva.
viszont kérdezi az anyaj páromat,miket főztem neki,ő megmondja (miért ne mondaná),erre megkapjuk,hogy miért nem hoztunk kostolót.A 3-4 napja főzött,már elfogyott kajából,amit a kedves mama is megfőz bármikor.
Minek főznék dupla adagot,azt is kidobni?
Első ilyen esetkor legközelebbi alkalomra vittem frissen kipróbált főttkaját,jól sikerült,erre belekostolt,majd hagyták megromlani mint a többit amit ő főzött.
Lenne miből főzni mindig többet,de értelmét nem látom.
De így meg megy í hiszti,hogy sosem viszünk.De minek?
Süti nem elég? Az se fogy el,mert mindig süt ő is,de ha nem viszünk (bár mostanában 2 szelet/fő),megy a hiszti.
Vélemény?
Ugyanez a véleménye,több helyen leirtam,hogyőt jobban idegesiti.Egyrészt nem szeret pazarolni (nem tudom honnan jött ez nála,nem ezt látta a szüleinél),másrészt ő sem szereti a felesleges dolgokat otthon (eleinte elfogadtuk,kifizettük amiket vett nekünk az anyja,aztán kerülgethettük a 3 nagycsomag szalvétát-itthon alig fogy-, a 32 tekercses wcpapirt,a karton tejet a 28m2-es lakásban...annyit veszünk,amennyi reális időn belül elfogy,nem kell hónapokig kerülgetni,nincs hely).
Ha ott van amikor az anyja pakol,mutatja mit vett,akkor leállítja,hogy nem kell,majd elhasználja ha megvette,van nekünk is otthon.
Akkor nem elég erélyesen állítja le :)
Állítsa le úgy, hogy értsen belőle. Persze nem, hogy sértő legyen, csak határozott.
Sajnos már ezzel is azt éri el,hogy sirvafakad az anyja.
Főképp mióta változókor,még hisztisebb.
Lassan nem félek mit fogok kezdeni egy gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!