Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Családon belüli adok-kapok.

Figyelt kérdés

Én úgy sütök-főzök,hogy kettőnknek elég párommal,nem pazarlunk(persze nem kanálra pontosan,hanem azért kettőnknek elég legyen bőven,de 3 embernek már kevés lenne,ha többet főzök,azt már 2 napra)

Párom anyja mindenből sokat főz,pedig ketten élnek a férjével,kevesebből mint mi.Sosem eszik meg,megfőz kb 10 adagynit,abból ötöt kidob.Vagy küldi nekünk,ha ottvagyunk,addig hisztizik,mig felpakolhat nekünk.Így nem ő dobja ki,hanem mi,mert nem szeretem ahogy főz,nem eszem meg,soknaposan párom sem,környékbeli cicák járnak jól.

Havonta egy hétvégén megyünk mi is és párom öccséék is,olyankor viszünk sütit,ebédre vagyunk hívva.

viszont kérdezi az anyaj páromat,miket főztem neki,ő megmondja (miért ne mondaná),erre megkapjuk,hogy miért nem hoztunk kostolót.A 3-4 napja főzött,már elfogyott kajából,amit a kedves mama is megfőz bármikor.

Minek főznék dupla adagot,azt is kidobni?

Első ilyen esetkor legközelebbi alkalomra vittem frissen kipróbált főttkaját,jól sikerült,erre belekostolt,majd hagyták megromlani mint a többit amit ő főzött.

Lenne miből főzni mindig többet,de értelmét nem látom.

De így meg megy í hiszti,hogy sosem viszünk.De minek?

Süti nem elég? Az se fogy el,mert mindig süt ő is,de ha nem viszünk (bár mostanában 2 szelet/fő),megy a hiszti.

Vélemény?

2013. febr. 18. 10:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
55%

"Mi van ha átmegy a testvér? Vagy anyós? vagy egy kolléga? vagy egy barát?? Csak hideg kajával kínáljátok mert nincs más??"

Nálunk sincs több kaja, mint amennyi kell. Ha előre megbeszélt "átugrás" van, akkor evidens, hogy többet csinálunk. Ha meg valaki váratlanul betoppan, és elájul az éhségtől, akkor egy szendvics is megteszi.

2013. febr. 18. 11:22
 12/33 anonim ***** válasza:
54%

Mi úgy főzünk általában, hogy két napra elég legyen kettőnknek, szóval olyan 4-5 tányérral szokott sikerülni. De van olyan amiből tényleg nem lehet keveset főzni. Olyankor mi szoktunk adni kóstolót a szüleinknek, testvéreinknek. Nem mindenkinek, annyit nem főzök azért:) hanem tudjuk ki mit szeret. Mielőtt főzök felhívom őket, hogy így készüljenek. Ők ugyanezt megteszik. Persze ezek nem heti szintűek. Anyukám (szomszédban lakunk, hihi) és anyósom ha megyünk vasárnap valamelyikőjükhöz, pakol oda. Pedig anyóséknál 3 gyerek van párostól (+négy unoka), de még van hogy így is jut. Nem mindig mi hozzuk el persze. Anyukám pedig csak átugrik egy este és hoz valamit, ő szeret különlegességeket főzni ilyenkor nekünk is jut két adag. Nálunk ez tökéletesen működik. Én örülök neki. Legalább nem kell állandóan főznünk. Heti 2szer szoktunk általában, de van hogy ennyiszer sem,inkább elmegyünk étterembe. Amúgy sem igazán szeretek, heti 1-2szer még jó móka a párommal együtt, vagy a kisfiával ha nálunk van, de nem köt le jobban. És szerencsére mindkettőnk anyukája istenien főz.

Nálunk a szüleim kutyája (vagyis az én kicsi öreg kutyám) kapja a maradékokat, nem érzem ezt sem pocsékolásnak, neki is enni kell. Bár elég válogatós, ha pl. hús nincs a tésztán akkor nem kell neki, úgyhogy azt is hagyni "kell":)

2013. febr. 18. 11:23
 13/33 anonim ***** válasza:
81%
A testvér/barátok átugrását én sem értem. Nem enni jönnek. Ha meg van beszélve akkor csinálok valamit, de ha csak úgy beugranak, akkor tényleg csinálok egy szendvicset, vagy összeütünk gyorsat, rendelünk egy pizzát. Ha ottmaradnak estére, nem csak egy órára ugranak be. Annyit kibírnak éhen, hisz nem úgy indulnak el, hogy enni jönnek. Innivalót persze kapnak, vagy egy kis rágcsálni valót előveszek.
2013. febr. 18. 11:26
 14/33 A kérdező kommentje:

Legtöbbször én is 2 napra főzök,nagyonminimális szokott megmaradni,az évek alatt már megtanultam miből mennyit kell,hogy pont jó legyen.

Káposztás dolgokon kívül mindenből tudok 2 napra valót főzni,nem szeretek fagysztani.Káposztás dolgokat nagyim szokott nekünk csinálni amikor nála vagyunk félévente 1 hetet,tölött káposzta,stb jó melegitve is.

Hogy vigyek kostolót mikor megfőzök kedden 2 ebédnyi akármit,szerda délután meg valamiért be kell ugrani hozzájuk meló után? Alapból kivitelezhetetlen.

Jöjjön ő,szóljon hogy jön,akkor úgy főzök,megkostolhatja,bár nem értem minek,hisz neki izetlen az én fűszerszegényebb főztöm.

2013. febr. 18. 11:31
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Van az a bizonyos magyar mentalitás...

Ha, kérsz egy merőkanál levest egy vendégségben vagy rokonlátogatáson, ahol barátibb légkör, mégis vendég vagy. Tehát, kérsz egy merőkanálnyi levest, megköszönöd, hogy köszönöm elég lesz, akkor rátesznek még egy - két kanállal, hogy "egyél bátran, nem kell szégyenlősködnöd"-----(majd én megmutatom, hogy milyen vendéglátó vagyok)

Aztán ezt eljátszák minden fogásnál és a különböző italoknál is. Ez addig megy, amíg nem úgy jössz haza, hogy kifordul a gyomrod...

Gondolom, ez így működik nálatok is a kaja küldés meg a felbatyuzás esetében.

Szerintem egyszerűen hozd el amit küld, egyszer - kétszer csörögj rá, hogy csók! mama! viszek majd egy ilyet jó?

Jobb a békesség. Volt nekem szerencsére csak anyósjelöltem, akinek a frizuráját baltával fésültem volna ketté!

Ez legyen a legnagyobb gondod szerintem.

2013. febr. 18. 11:31
 16/33 A kérdező kommentje:

Sajnos igy működik.

Voltunk hétvégén is,húsleves,második,harmadik,süti,rengeteg kaja.

Kérdeezi mit pakoljon.

Mondom húslevest ha lehet,azt megköszönöm.Erre mire visszamentem a konyhába,már 5 ételesbe volt pakolva csak nekünk. És közölte hogy ha vittem volna kostolót a hétközben készitett túrógombócból meg csirkemellből,akkor most tudna többet pakolni.

akkor azt várta hogy a keddi-szerdai (hétvégére már megsavanyodó ha dupla adagot csinálok) kajából viszek 2 ételessel?

Nem mentünk üres kézzel,sütöttem sütit,maradt is nekik,nem ettük meg ebéd után csak a felét.

2013. febr. 18. 11:41
 17/33 anonim ***** válasza:

Mint írtam én sem viszek mindenből kóstolót. De pont pl. a töltött káposzta amit írtál, vagy olyan hogy nyáron bográcsgulyás, ilyen ételekre gondolok, amikből sokat csinálunk (most már direkt) és marad. Azt mondja mindenki jól főzünk együtt a párommal, pedig az ilyen nehezebb ételektől mindig féltem, de együtt valahogy tényleg jól összerakjuk. Mindig tesz a másik bele még ebből is, abból is egy kicsit, és a végén tényleg nagyon ízletes lesz. Magam sem értem miért, mindenesetre csak úgy főzünk, hogy ne lássa senki, mert tuti őrültnek néznének.

Ha csak egy este összeütünk pl. egy bolognait akkor abból nem viszünk természetesen mert annyit csinálunk hogy elég legyen. Nem főzhet mindenki egyszerre dupla/tripla adagokat, mert akkor valóban csak felhalmozódna mindenhol a sok kaja. De ha anyukám áthoz valamiből két adagot mert talált a neten valamit és hirtelen felindulásból megcsinálta akkor az elfogy. Akkor is ha főzünk egyébként. Pl. Keddre főzök, ő is kedd este hoz, akkor kedd-szerda-csütörtök megesszük, ezalatt semmi nem romlik meg.

2013. febr. 18. 11:41
 18/33 anonim ***** válasza:
Na jó mondjuk nekem anyósom és anyukám is tudja tartani a mértéket, nem 5 ételesbe pakol. Egy-egy adagot raknak. Sütiből örülnénk a nagyobb mennyiségnek is:)
2013. febr. 18. 11:44
 19/33 A kérdező kommentje:
Panelban élünk,nincs bográcsgulyás,meg nagy fazékban töltöttkáposzta,2 lángos gázon el se fér.Legnagyobb fazekam 6 literes.Tepsikben kb 4-5 adag kaja fér el bármiből.
2013. febr. 18. 11:57
 20/33 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell ekkora problémát csinálni ebből. Amit ő főz, nem a te pénzedből csinálja, ha pakol, nem kell főznöd akár 2 napig se. A vasárnapi húsleves még kedden is jó, nincs semmi baja, persze ha marad. Én örülnék, ha ellátnának annyi kajával, hogy csak 2 nap ne kelljen főzni.

A tisztítószereket tedd el, vagy ajándékozd el valamelyik szomszédnak vagy barátnőnek, akik használnak olyat. Ja, meg néha ugorj be egy kis kóstolóval, főzz annyival többet, gondolom nem sajnálod tőlük, persze, rossz érzés, ha nem eszik meg, nem fogy el, de én megtenném a jó viszony miatt.

2013. febr. 18. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!