Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családon belüli kisebbségi...

Családon belüli kisebbségi komplexus vagy a másik nem megértése?

Figyelt kérdés
Alapfelállást írom le, ne haragudjatok, de nem akarok regényt írni. Vagyunk hárman fiuk, a lényeg, hogy én vagyok a középső, 28 öcsém 26 bátyánk 34 éves. Ma volt egy olyan dolog, hogy néztem neten pszichológia műsort, és már harmadjára szól be bátyánk, hogy te mindig ilyen műsorokat nézel? Én meg ingerülten, mert eléggé éreztetve van velem mintha nem tudnék magamtól dönteni, hogy harminc éves vagyok, el tudom dönteni mit akarok nézni, az a baj, hogy okosabb vagyok mint ti? Persze ezt nem így akartam a végét megfogalmazni, hanem, hogy attól, hogy ti nem néztek ilyeket mért baj az, ha én igen, mert amúgy még híradóknál is morognak, ha nézem és nevetnek. Nem értem mi ebbe a baj. Bátyám meg " te ki a g-ecinek érzed itt magad, azt hiszed mert neked diplomád van .... én és pisti dolgozunk most is te meg nem. Hozzáteszem ez a legnagyobb fájdalmam, mert öt hónapja nincs melóm, de előtte ugyanúgy gyárban majd két évet, szalagmunkán, illetve tanulás alatt is régen egész nyarakat dolgoztam. nekik meg volt mikor évekig semmit, sőt eléggé sok adósság is van a nyakukon. Fura ez tudjátok, de állítólag pedig nem így érzem a diplomámmal vagyok ki, mikor ez inkább hátrány mint előny. minek ezzel vágnak vissza? Nem inkább sajnálni kéne még ha nem is szemembe de inkább ne szóljanak semmit? Fax kivan ezekkel néha. Állandóan hol anyu hol ők baxtatnak, közben meg albérletet fizetek saját magamnak a letett pénzemből meg ellátom magam. Miért ilyenek? Tudom, nem írtam le mindent de tényleg volt mikor melóhelyen is ezzel támadt be a melóstársam mikor belémkötött pedig megcsináltam a melóm, hogy " ha neked nem elég jó ez a meló menj kérj egy jobbat magadnak ha többre érzed magad" Közben meg örültem hogy lyuk van a seggemen és szelel......
2012. aug. 2. 09:08
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Annyi még, hogy azért van elegem, mert világ életemben kifogtak, és felnőtt fejjel ha már visszaszólok vagy kikérem magamnak, mintha valami főben járó bűnt követnék el, nekemtámadnak, pedig csak érvényesíteni akarom az akaratom, hogy vegyék már észre, nem vagyok hülyegyerek, azért jelent valamit az eddigi letett dolgaim, még ha ezzel is vágnak vissza, pedig kibaxottul nem jövök ezzel, csak az a bajuk még, hogy "túl sokat akarok" most mért baj, ha amit tanultam azt akarom melózni is a továbbiakban, mért baj, ha az ember próbálja valamire vinni?
2012. aug. 2. 09:14
 2/12 anonim ***** válasza:
Most akkor dolgozol vagy nem?
2012. aug. 2. 09:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nem, és írtam, hogy előtte nem vetettem meg a nem szakmabeli melót sem. Lehet sűrű amit, és ahogy írtam. bocsi.
2012. aug. 2. 09:43
 4/12 Kukaac válasza:

Hát lehet, hogy nem kéne mindig másban keresni a hibát. 5 hónap eléggé hosszú időszak arra, hogy ne dolgozz. Próbálj meg keresni valamit, ahelyett, hogy otthon a tévét nézed, mert senki se fog hozzád odamenni, hogy munkát akar adni. Egyébként, így, hogy nem tudom a végzettséged, eléggé nehéz.

Ha pedig van albérleted, akkor miért otthon laksz? Ha hazamész a szüleidhez, akkor vendég vagy. Ha pedig engem mint vendéget így lehordanak, akkor otthagyom őket, és majd ha valamit akarnak, akkor felhívnak. Ha pedig a család pénzén élsz, akkor szokj hozzá, hogy ugráltatnak, mert megtehetik.

Keress munkát (és ez alatt azt értem, hogy küld be annyi helyre az önéletrajzodat, amennyire csak tudod), nem baj ha nem találod meg életed melóját, bármikor válthatsz másik munkahelyre. Ha most nem találsz munkát, akkor 2-3 év múlva mindenki úgy fog hozzád állni, hogy "ezt ne vegyük fel, mert 3 éve nem dolgozik, azt se tudja, hogy kell".

2012. aug. 2. 09:43
 5/12 A kérdező kommentje:
Négyes: Köszi a választ. Hazajöttem látogatóba, tesómék sem laknak ithol. Tudom, hogy működik félre ne érts a munkáltató vs munkás viszony, tudom, hogy hátrány lesz, de azt is tudom, hogy visszadob a mélybe már a gyári meló. nem tudok másra koncentrálni, csak beállok a sorba ilyenkor. Semmit nem tudtam most sem kereseni amíg dolgoztam. Úgymond örültem, hogy keresek és kész. Viszont ott van az, hogy eszembe jut, hogy mennyit szenvedtem, illetve szenvedek is, mivel most megint tanulok csak most már költségesen, és az elsőt is diákhitellel vittem végig, időben befejezve. úgy érzem, ilyenkor lesöprik a teljesítményem tesómék, én nem tehetek róla, hogy ők nem csináltak ilyet, ha meg boldogok abba amit dolgoznak, ne jöjjenek nekem ezzel... főleg, hogy még főleg az egyikőjük ők tartoznak nekem pénzel.....
2012. aug. 2. 09:48
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

Tényleg nem biztos, hogy jót tezsnek neked azok a műsorok. Kevered a fogalmaka is: családon belüli erőszak az, ami létezik, és egyénen belüli komplexus (van kollekítv is, de az egészen más).

Ha diplomás vagy, akkor irány nyugat! Nem kell megalázni magad, ha nincs a képzettségednek, de főként a tehetségednek megfelelő állás Magyarországon.

Túl sokat nyavalyogsz, vele párhuzamosan túl sokat dicsekszel, és nem tudom, hoigy mkiből van diplomád, de a függőbeszédet te sem ismered.

Egyes szám második személyben tolod át az olvasóra azt, ami nem róla szól, hanem te mondtad valakinek, vagy neekd mondta valaki és idézed. ha ezt teszed, egyenlővé teszel azzal, akiről beszélsz. Köszi, én nem vagyok a bátyád, sem te!

Állj föl a székből, döntsd el, hogy mit akasrz és ne nyavalyogj!

2012. aug. 2. 10:03
 7/12 anonim ***** válasza:
28%
Csodálkozol? Milyen diplomád van? Ha 5 hónapja nem találsz vele állást, akkor gondolom hogy nem egy komoly, sokat érő diploma. Munkanélküli diplomás vagy, de azért beszólsz a dolgozó testvéreidnek hogy te aztán okosabb vagy mint ők. Látszik sokra mentél az okosságoddal. Én is leosztottam volna az öcsémet ha itt arcoskodik hogy ő milyen kurv@ okos, aztán közben melója sincs fél éve..
2012. aug. 2. 10:09
 8/12 A kérdező kommentje:
Tegyük helyre a dolgot. Az első diplomával nem is akarok elhelyezkedni, mert később rájöttem, nem szeretném ezt csinálni. Úgy gondolom, hogy azt, ami másnak egy hivatás, és én úgy érzem, teljes tisztelettel és beleadással nem tudtam volna csinálni, ez a helyes döntés volt a részemről. Én ezt szeretném csinálni amit elkezdtem a környezetvédelmet, amúgy infó biosz szakos tanár voltam, csak azért írom be, hogy ahogy írtad biztos valami semmitmondó, szerintem nem az, de ebbe nem megyek bele, mert lehet megint beképzeltnek tünnék. Tőle azért esik szarul, mert az egész család körülötte ugrál, közben meg adósságokat csinál amibe több százezerrel is kivolt már élete során segítve, szóval neki azért is csendbe kéne lennie, csak ezt meg a temperamentuma nem engedi. Az, hogy milyen műsorokat nézek, azaz én dolgom szerintem, és azt is én tudom, hogy mennyi gúnyolódást kellett fiatalon is eltűrnöm tőlük. Most amikor már feltok úgymond pár dolgot mutatni, ilyenkor meg ez a visszafegyver, hogy már meg ezzel vagyok így nagyképű. Akkor mit csinálhatok? Erre válaszoljatok.
2012. aug. 2. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem kell semmit "felmutatni", mert a leírásod alapján te egyenesen az orruk alá dörgölöd és "ki a menőbb" versenyt csináltok egymás között. Belemásztok a másik életébe és örömteli vigyorral kihorgásszátok, majd az orra alá dugjátok, amiben a másik nem olyan jó.

Ők a munkanélküliségedet, te meg a költekezésükről tartasz előadást.

Elsőként neked kellene abbahagyni ezt a játszmát. Ne méricskéljétek egymást.

2012. aug. 2. 10:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Ezért egy rakás xar ez az oldal, mert ha más már panaszkodik inkább belekötnek. Ezért igaz ez, hogy pár mondatot hiába mondasz el egy idegennek, ebbe benne kellene lenni. EGyáltalán nem látod jól, nem tudom mennyit tapasztaltál az életben ilyesmiről, de kibaxottul nincs egymásra licitálás ilyen téren. De azért köszi.
2012. aug. 2. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!