Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családon belüli kisebbségi...

Családon belüli kisebbségi komplexus vagy a másik nem megértése?

Figyelt kérdés
Alapfelállást írom le, ne haragudjatok, de nem akarok regényt írni. Vagyunk hárman fiuk, a lényeg, hogy én vagyok a középső, 28 öcsém 26 bátyánk 34 éves. Ma volt egy olyan dolog, hogy néztem neten pszichológia műsort, és már harmadjára szól be bátyánk, hogy te mindig ilyen műsorokat nézel? Én meg ingerülten, mert eléggé éreztetve van velem mintha nem tudnék magamtól dönteni, hogy harminc éves vagyok, el tudom dönteni mit akarok nézni, az a baj, hogy okosabb vagyok mint ti? Persze ezt nem így akartam a végét megfogalmazni, hanem, hogy attól, hogy ti nem néztek ilyeket mért baj az, ha én igen, mert amúgy még híradóknál is morognak, ha nézem és nevetnek. Nem értem mi ebbe a baj. Bátyám meg " te ki a g-ecinek érzed itt magad, azt hiszed mert neked diplomád van .... én és pisti dolgozunk most is te meg nem. Hozzáteszem ez a legnagyobb fájdalmam, mert öt hónapja nincs melóm, de előtte ugyanúgy gyárban majd két évet, szalagmunkán, illetve tanulás alatt is régen egész nyarakat dolgoztam. nekik meg volt mikor évekig semmit, sőt eléggé sok adósság is van a nyakukon. Fura ez tudjátok, de állítólag pedig nem így érzem a diplomámmal vagyok ki, mikor ez inkább hátrány mint előny. minek ezzel vágnak vissza? Nem inkább sajnálni kéne még ha nem is szemembe de inkább ne szóljanak semmit? Fax kivan ezekkel néha. Állandóan hol anyu hol ők baxtatnak, közben meg albérletet fizetek saját magamnak a letett pénzemből meg ellátom magam. Miért ilyenek? Tudom, nem írtam le mindent de tényleg volt mikor melóhelyen is ezzel támadt be a melóstársam mikor belémkötött pedig megcsináltam a melóm, hogy " ha neked nem elég jó ez a meló menj kérj egy jobbat magadnak ha többre érzed magad" Közben meg örültem hogy lyuk van a seggemen és szelel......
2012. aug. 2. 09:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Meg ne haragudj de szerinted majd egy fél oldalas irományból mi belelátunk az egész családi életedbe, több éves történetekbe és sérelmekbe? Ne legyél már ennyire hülye, hogyan vársz így segítséget? Nem ettől az oldaltól kell segítséget várni, hanem ha ilyen rossz a viszony akkor leülni és megbeszélni. Hiába várod hogy mi itt azt mondjuk hogy igen, mekkora szemetek a testvéreid és neked van igazad, semmivel nem lennél előrébb.
2012. aug. 2. 18:12
 12/12 A kérdező kommentje:

Figyelj már! Én is írtam nem? hogy ennyiből nem lehet, úgyhogy hiába okoskodol és hülyézel le. Jaj de nagyot mondtál most okoska. Én tisztába vagyok vele, csak néha remélem, hogy valaki meglátja az igazi problémát aki hasonló cipőbe jár.

Pl tegnap megpróbáltam anyunak elmagyarázni mi volt tesómmal és őt is megkérni, hogy hagyjon lógva, nem vagyok a nyakán, saját megspórolt pénzemet költöm, ne baxtasson. Errefel meg, "éled felfele a pénzed, el fog fogyni, tanulsz most is, kidobod a pénzt...." stb stb, miközben, mielőtt most is továbbtanultam volna, még ő mondta, hogy minek gyűjtögetem az otp-nek, fektessem magamba.... szóval értitek? ha van rajtam sapka azért, ha nincs azért kötöszködik ahogy a viccben is van. Szerinte ő mindent megtett, iskolába járatott szakközépbe, ( mondjuk szerintem ez a minimum,mert azért kapja a családipótlékot) mi nem szólhatunk semmit, ő gyerekkorába mikor a részeg apja baltával törte rájuk az ajtót az volt a nehéz, de a mi apánk is hogy ivott, és ő nem egyszer felkeltette veszekedni minthogy hagyta volna józanodni, és veszekedtek, sőt azóta nem egy barátja volt akik ittak, és ha veszekedtek is az volt, mi voltunk a hibásnak kihozva, stb stb.... Szóval nehogy azt hidjétek, hogy itt a tesók vitába egy kibaxott tökéletes családról van szó, akik juj, most összekaptak, és mivel nebáncsvirágok nem tudják kezelni.... szóval ezek is többek között azok a hátterek amik még számítanak mielőtt lehülyegyerekezik itt az embert a sok hozzászóló.

2012. aug. 3. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!