Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? Családon belüli adok-kapok.

Figyelt kérdés

Én úgy sütök-főzök,hogy kettőnknek elég párommal,nem pazarlunk(persze nem kanálra pontosan,hanem azért kettőnknek elég legyen bőven,de 3 embernek már kevés lenne,ha többet főzök,azt már 2 napra)

Párom anyja mindenből sokat főz,pedig ketten élnek a férjével,kevesebből mint mi.Sosem eszik meg,megfőz kb 10 adagynit,abból ötöt kidob.Vagy küldi nekünk,ha ottvagyunk,addig hisztizik,mig felpakolhat nekünk.Így nem ő dobja ki,hanem mi,mert nem szeretem ahogy főz,nem eszem meg,soknaposan párom sem,környékbeli cicák járnak jól.

Havonta egy hétvégén megyünk mi is és párom öccséék is,olyankor viszünk sütit,ebédre vagyunk hívva.

viszont kérdezi az anyaj páromat,miket főztem neki,ő megmondja (miért ne mondaná),erre megkapjuk,hogy miért nem hoztunk kostolót.A 3-4 napja főzött,már elfogyott kajából,amit a kedves mama is megfőz bármikor.

Minek főznék dupla adagot,azt is kidobni?

Első ilyen esetkor legközelebbi alkalomra vittem frissen kipróbált főttkaját,jól sikerült,erre belekostolt,majd hagyták megromlani mint a többit amit ő főzött.

Lenne miből főzni mindig többet,de értelmét nem látom.

De így meg megy í hiszti,hogy sosem viszünk.De minek?

Süti nem elég? Az se fogy el,mert mindig süt ő is,de ha nem viszünk (bár mostanában 2 szelet/fő),megy a hiszti.

Vélemény?

2013. febr. 18. 10:31
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Nem azzal van baj hogy adja,adja ha annyi felesleges pénze van,jóllaknak a cicák.

De ELVÁRJA hogy mi is vigyünk ha kell ha nem,mi is vegyünk neki akármiket,miközben nem tudom miből mit használ,honnan tudném milye van fogyóban.

2013. febr. 18. 12:48
 22/33 anonim ***** válasza:
90%

Komolyan senki nem érti a kérdezőt? Nem az a baja, hogy adnak, hanem hogy elvárják, hogy vigyen. Ilyet nem lehet elvárni. Viszel sütit, bőven elég! Ti egy külön család vagytok, nálatok nem szokás a hétközbeni főzőcskézésből kóstolót vinni, kész passz. Anyósod szerintem bunkó, vagy nem tettétek számára világossá.

Az meg mi,hogy hívd fel a boltból? Most komolyan mindenki így csinálja? Vásároljon mindenki magának. És még el is várja, hogy kifizesd, ami nem kellett neked? EGyszer el kell vele beszélgetni, utána módszeresen tartani magad a ti szokásaitokhoz.

2013. febr. 18. 12:57
 23/33 A kérdező kommentje:
Mióta 10ezerért vett nekem olyan edényt ami nekem bele se fér a sütőbe (ez a vizbeáztatós nemtudom milyen tál) és kérte az árát,én meg megmondtam hogy eszemben sincs elvinni és kifizetni,mert én nrm kértem,nem is tudnám használni,azóta "csak" kisebb dolgokat vesz és próbál nekünk adni (persze áráért),remélem megunja,hogy nem viszem el,rajtamarad.
2013. febr. 18. 13:00
 24/33 anonim ***** válasza:
67%

Lehet figyelmetlenül futottam végig amit írtál. Ez így tényleg meredek. Nekünk is szokott venni ezt-azt anyukám is, párom anyukája is, de nem kérik el az árát. Nem kell helyettünk eldönteniük mit szeretnénk, ha valamit úgy is akarunk azt megvesszük. Anyósom amúgy szeret rendelgetni. Van hogy nekünk is megteszi, ha magasabb az ára, megkérdezi, hogy örülnénk e neki, ha olcsóbb akkor csak úgy megkapjuk, ha kell, ha nem:)

Volt már rá példa, hogy én vettem valamit neki. De akkor meg kiakarta fizetni, bár nem hagytam.

Most lehet követelőzőnek fogok tűnni, de szerintem ha egy szülő vesz valamit azt úgy tegye, hogy nem kér érte pénzt, de ne várja el cserébe. A fiataloknak egyébként is több dologra van szükségük, nekik azért már megvan minden, az évek alatt beszerezték. Ha megtehetik, és úgy gondolják, hogy meg is teszik szeretettel, akkor vegyenek dolgokat. vagy adják oda a pénz hogy válasszanak ők. (persze ha nincs rá keret akkor ne)

2013. febr. 18. 13:17
 25/33 A kérdező kommentje:

Ha megkérdezné és eldönthetem hogy kell vagy sem,akkor nem lenne gond.Bár szeretem látni amiért pénzt adok ki.

De nem kérdez.

Én meg nem hivogatom,mert volt rá próbálkozásom,hogy rendben,ne én legyek a főgonosz.Egyik hétvégén panaszkodott,hogy sütőfóliája elfogyott,de ő mindenhol csak ezres körül látja a 10darabosat.Pár nap múlva 200-ért láttam,vettem magamnak is,neki is 3-3 csomaggal,legközelebb mentünk 1 hét múlva,vittük.Erre közli,hogy neki az nem kell.Nembaj,1 évre elegendő fóliám lett.

2013. febr. 18. 13:29
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk az a természetes, hogy ha kapunk valamit, igyekszünk honorálni. Személy szerint én kifejezetten örülnék, ha ennyi kaját küldenének, vagy 2 napig nem kellene főznöm. Szerencsére az én anyósomék jól főznek, meg aztán a férjem az ő főztjén nőtt fel, így nincs ilyen gondunk, hogy ehetetlen ételeket kellene ennünk. Mi gyakran vásárolunk úgy, hogy anyósoméknak, gyerekeinknek is, de még sosem toltak le emiatt, sőt az árát is kifizetnék, ha kérnénk. Ha bármelyikünk lát valamit, ami jó vagy olcsó, vagy csak úgy gondoljuk, a családi körben más is örülne neki, azonnal telefonálunk, vegyünk-e nekik is. (Ez fordítva is működik), de még nem mentünk csődbe a sok telefonálás miatt.

De ha ez neked annyira nagy gond, van szád, mondd el, amit itt leírtál. Nem akarsz adni semmit, a főztjét nem tartod jónak, ne küldjenek nektek kaját, úgyis kidobod. Ennyi.

Anyós is, meny is vagyok, tehát mindkét oldalon érintett....nem szeretnék hozzád hasonló családtagot. Ritka egoista, irigy, végtelenül kicsinyes és önző embernek tűnsz a kommentjeid alapján.Ja, el ne felejts engem is lepontozni, mert úgy látom, neked ez nagyon megy:)

2013. febr. 18. 13:40
 27/33 anonim ***** válasza:

Engem megörjitene az ilyen anyos. Szerencsere eppen az ellenkezöje az enyem. Nem mondom, elöfordul, hogy 1-2-szer hoz sajat keszitesü sütit, vagy egy különlegesen jol sikerült etelt, de mivel egyedül el, es nekünk 3 gyerekünk van, itt nem szarad rank. A fözesi tudomanya mögött nem kell nekünk sem elbujnunk. A ferjem is jol föz. Mi nem szoktunk semmilyen fött etelt vagy sütit atvinni neki. Pedig mi is sütünk, igaz nem minden hetvegen. Vissza a kerdesedhez: ha ugymond unod a bulit az anyossal, akkor:

1./ Mondd meg neki udvariasan, hogy ti/e masmilyen(ek) vagytok, a jövöben nem szeretned, ha fött etelt vinne at, es haztartasi eszközöket vasarol, amiket te is meg tudsz venni a boltban. Es: te tudod, hogy ö csak JOT akar, de megis igy szeretned.

2./ Ti sem fogtok a jövöben atvinni fött etelt.

3./ Egyen mindenki otthon a sajat föztjeböl.

4./ A havi egyszeri közös etkezes o.k., de lehetne egyszer naluk, egyszer meg nalatok tartani. Egyetek azt a sütit, amit a vendeglato/hazigazda süt. Ne vigyen senki magaval semmit. Ha attolsz felsz, hogy az anyosod ``hisztizni`` fog, vagy megsertödik, akkor a felelmed jogos. Mert ezt fogja csinalni. Olyan tipusu nö, aki nagyon szivesen van a közeppontban, szivesen mondja meg, hogy a többiek mit es hogyan csinaljanak, es ha ellenkezesbe ütközik, akkor jön a mondat: ``Hat en csak JOOOOOT akartam...``. Ha ezen mondat elhangzasa utan nem maradsz ``kemeny`` es beadod a derekad, akkor meg is erdemled ezt az anyost, es ne is panaszkodj tovabb! A szeretet mas formaban is ki lehet fejezni, nemcsak abban, hogy az ember föz a menyenek.

2013. febr. 18. 13:48
 28/33 A kérdező kommentje:

Még senkit nem pontoztam :)

Falun élve lehet hasznos lenne ha lát valamit olcsón,megvesszük egymásnak is.De nagyvárosban lakunk,megvesszük magunknak,ők is.

És nálatok ezek szerint ez mindenkinek igy jó.

De nálunk nem,sem én,sem párom nem szereti ezt.

Ő, a fia is akadt már ki,mert valami pacsulit vett neki,amit magára nem kenne,(még velük lakott amikor a mostaniakat használta,évek óta ugyanazt veszi),és elvárta volna hogy kifizessük neki a 4ezer körüli kencét,miközben sosem használná.

2013. febr. 18. 13:49
 29/33 A kérdező kommentje:

Nálunk sajnos nem férni el,egy kis garzonban lakunk épp (amig nincs gyerek,kettőnknek elég ez is),pedig jó megoldás lenne.

Mondtam már el többször hogy fejezze be,nem is hoztunk el semmit,de 1-2 hónapnál tovább nem tart a dolog.

Az időnkénttel nem lenne bajom,de heti szinten csinálja,akárhányszor arra megyünk.Arra menni meg muszáj,párom papájának kell segiteni (ezzel nincs bajom,őt imádom,segitünk amit tudunk)

2013. febr. 18. 14:00
 30/33 kovpet ***** válasza:

"De nálunk nem,sem én,sem párom nem szereti ezt."

A párod mit mond? Ő beszélt vele erről? Mert azért szerintem elsődlegesen neki kellene.

2013. febr. 18. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!