Mi a véleményetek erről? Családon belüli adok-kapok.
Én úgy sütök-főzök,hogy kettőnknek elég párommal,nem pazarlunk(persze nem kanálra pontosan,hanem azért kettőnknek elég legyen bőven,de 3 embernek már kevés lenne,ha többet főzök,azt már 2 napra)
Párom anyja mindenből sokat főz,pedig ketten élnek a férjével,kevesebből mint mi.Sosem eszik meg,megfőz kb 10 adagynit,abból ötöt kidob.Vagy küldi nekünk,ha ottvagyunk,addig hisztizik,mig felpakolhat nekünk.Így nem ő dobja ki,hanem mi,mert nem szeretem ahogy főz,nem eszem meg,soknaposan párom sem,környékbeli cicák járnak jól.
Havonta egy hétvégén megyünk mi is és párom öccséék is,olyankor viszünk sütit,ebédre vagyunk hívva.
viszont kérdezi az anyaj páromat,miket főztem neki,ő megmondja (miért ne mondaná),erre megkapjuk,hogy miért nem hoztunk kostolót.A 3-4 napja főzött,már elfogyott kajából,amit a kedves mama is megfőz bármikor.
Minek főznék dupla adagot,azt is kidobni?
Első ilyen esetkor legközelebbi alkalomra vittem frissen kipróbált főttkaját,jól sikerült,erre belekostolt,majd hagyták megromlani mint a többit amit ő főzött.
Lenne miből főzni mindig többet,de értelmét nem látom.
De így meg megy í hiszti,hogy sosem viszünk.De minek?
Süti nem elég? Az se fogy el,mert mindig süt ő is,de ha nem viszünk (bár mostanában 2 szelet/fő),megy a hiszti.
Vélemény?
És a kaja csak egy része.
Ugyanez van háztartási dolgokkal.
Mutatja mit vett,vett nekünk is.
De minek,nem is olyat használok,nem fogom elhasználni,erre sirvafakad,hogy ő jót akar.(persze amikor elhozni és kifizetni nem akarom,akkor jön ahiszti) Aztán kérdezi hogy x dologból milyet használunk,megmondom,erre ő: miért nem szóltál amikor vetted,hozhattál volna nekem is.
Ugyanazokba a boltokba jár,miért szólnék,nincs ingyen a telefon.
Az idős emberek másképp gondolkodnak mint a fiatalok. Ők ösztönösen vagy félelemből de raktároznak és mindig többet főznek, sütnek hogy legyen mindig otthon, legyen mindig valami amivel a vendégeket meglehet kínálni. Nem fogod tudni megváltoztatni őket, és nem is kell. A jó szándék megvan még akkor is ha neked zavaró.
Jó magam is többet főzők mint 3 személy. Én azért mert jártam már párszor úgy hogy betoppant egy kedves vendég és nem volt mivel megkínálnom. Az sokkal cikibb mint az hogy kidobom a kaját. Így többet főzöm, és mindig el is fogy.
Sosem főzök úgy csak 3 adag mert hárman vagyunk.. Ez nekem fura, mert a férjemet és a fiamat ismerve sokszor repetáznak, vagy vacsorára is azt eszik vagy ahogy írtam mindig jön valaki akit szintén megkínálok..
Úgy látom azért Te is megéred a pénzedet.
"nem ingyen van a telefon"- mert a 21. században mennyire költséges aztán 1-2 perc. Rendben, hogy nem hívod, de ne keress ilyen hülye kifogásokat.
Egyébként mond meg, hogy nem fogyna el az étel, amit ad nektek, mert már főztél Kész. otthagyod és lelked rajta...nem értem minek ezek a fölösleges hisztik.
Anyósom pl. mindig egy nagy bevásárloszatyornyi kaját készít nekünk, ha jövünk haza. És sosem hisztiztem, mindig szépen megköszöntem...
VAn a mondás: ha adnak vedd el, ha ütnek fuss el. Nem értem miért esik nehzedre elfogadni.
Ismerem páromat,magamat is,kicsit rászámítva főzök,sosem maradtunk még éhen,főképp hogy ebédre van főtt (hozzunk magunnak melóhelyre),vacsi az hideg,abból mindig van többféle.
Párom is amellett a főzés mellett van amit mi csinálunk,őt jobban idegesíti a pazarlás mint engem,amig a szüleivel élt,sokat veszekedtek ezen.
Nem egyfomra mobiklszolgáltatónál vagyunk,és nem lehet 1-2 perc alatt rátenni,mert mondja és mondja,ha meg ráteszem,én vagyok a bunkó.
Ilyen erővel hivhatnám naponta,mert 4 küllönböző bolt van,munka után mindig másikba megyek be és megveszem amit akciósan láttam.
nem hiszem h anyós annyira rosszul főzne h ehetetlen...egyszerüen ennyire el akarsz határolódni tőlük.
Én mindig elfogadom amit adnak,legalább másnapra nem kell főznöm(spórolhatok,és nem kell 2 perces telefonbeszélgetés ára miatt nyvajognom)és ha megyek valahová,én szoktam mindig vinni valamit,mondjuk ha sütök akkor sütit.nálunk ez természetes.
Nem ehetetlen,csak én nem szeretem a fűszeres ételeket,nem birja a gyomrom,ő sokkal fűszeresebben főz.Bőven elég náluk megenni ha ott vagyunk.
Viszek sütit/más édességet amikor havonta ebédre ott vagyunk párom hugáékkal együtt.
Téged zavar hogy anyós pazarlós. Viszont a te módszered sem a legjobb.. kanálra pontosan kiszámolni mert te azt mondod bőven elég nektek. Mi van ha átmegy a testvér? Vagy anyós? vagy egy kolléga? vagy egy barát?? Csak hideg kajával kínáljátok mert nincs más??
Egyébként annyira nem főzhet rosszul az anyós, végül is felnevelte a férjedet, és nem éhezett gondolom. Te a tipikus "nem fogom kedvelni az anyósomat" menyecske vagy.. Ugye tudod hogy ezt a fajta viselkedést az anyós is megérzi?
Igazán lehetnél kedvesebb is vele. Miért nem lehet nekik is kóstolót vinni pusztán csak kedvességből ha amúgy is csak havonta egyszer mentek át?? Biztos jól esne anyóséknak..
Nem lehet könnyű anyósodnak. Ő csak jót akar szerintem. Te meg kifogásokat keresel...
Jó példa ez a kérdés arra, hogy nem mindig az anyóssal van a baj...
Írtam hogy nem számolom ki kanálra,de nem is főzök dupla adagot,nem maradtunk még sosem éhen.
Nem jár nálunk hivatlan vendég,hétköznap végképp nem.
barátok szoktak pénteken vagy szombaton,szülők kb 2 havonta előre egyeztetve.
Én se megyek hivatlanul senkihez,hozzánk se jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!