Fiatalok, ti nem aggódtok, hogy miből lesz lakásotok, családotok?
21 éves lány vagyok és egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés, hogy ugyan miből alapozzam meg az életem? A családommal bizonyos okok miatt nem nagyon tartom a kapcsolatot, tehát magamat tartom fent ennyi idősen (nemrég megszűnt a munkahelyem, most kb. havi 30 ezer forint diákmunkából és az egyetemre félretett pénzemből élek).
Nem látok lehetőségeket... egyetemre nem tudok menni, mert nem telik rá. Munkát hiába keresek égre-földre, nem találok. A párom szintén otthon ül egész nap, mert ő sem talál állást, pedig már tényleg mindent elvállalnánk...
Nem tudom, mit gondoljak... még most nagy nehezen összekaparok annyit, hogy éhezve eléldegéljek belőle, de mi lesz később? Miből fogok lakást vásárolni, miből vállalok gyerekeket?
megkérdezhetem, miért emelted ki a kérdést? :) hova jutottál a 2 év alatt?
amúgy én most vagyok 21, végzős egyetemista. hát vannak bajok.
1. vagyok
Gondoltam ha már így előkerült a kérdés akkor leírom, hogy azóta mi történt velem. :)
2012. december vége óta dolgozom, szerencsére sikerült találnom egy egészen jó állást. Még mindig ugyanabban az albérletben élünk a Párommal, viszont a saját lakás megvásárlásához szükséges összeg felét már összespóroltuk és ha minden jól megy akkor 2017-ben már a saját lakásunkban fogunk élni. Idén júniusban volt az eljegyzésünk és jövő májusban lesz az esküvőnk. Ha továbbra is minden ilyen jól alakul akkor 3 év múlva a lakásvásárlás után már tudunk gyermeket vállalni is.
Engem is le fognak ezért pontozni, mivel úgy tűnik gyakorin ez valami ördögtől való dolognak számít, de nem, nem izgulok. A szüleim nem a semmire vállaltak anno és egyke is vagyok, így megtehetik, hogy vesznek nekem egy lakást mielőtt elkezdem az egyetemet. Ezen az oldalon azért úgy érzem muszáj hozzátennem, különben mindenki utálni fog, hogy nem fullextrásat és nem is luxuskörnyéken, mivel azért nem vagyunk milliomosok. (és igen, tudom, hogy ez mekkora plusz az életben, hálás is vagyok a szüleimnek azért, amit megtesznek értem)
Reményeim szerint jó egyetemre fogok járni, így a munkavállalástól sem tartok, de az nekem még nagyon odébb van, nem igazán gondolkodtam még ezen.
Családot pedig azután szeretnék, hogy elvégeztem az egyetemet és már van munkám, remélhetőleg még 30 éves korom előtt.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!