Miért érzek ellenszenvet, mikor így látok anyukát és gyerekét?
28: "Úgyhogy egyébbként, ha nem élnék 15 éve párkapcsolatban, férfiként én is ezerszer inkább a kérdező-típusú lánynál állnék sorba a normális családi élet reményében, és nem egy "anyatigrisnél".."
Pedig az ilyen hozzáállású nőkből mint a kérdező lesznek a legnagyobb anyatigrisek, akik felnyársalnak, ha csak csúnyán nézel a babucikájára. Láttam már ilyet a baráti körben. Én a gyerekek előtt sem gondoltam, hogy a gyerekkel csak összenőve lehet létezni, de nem is kaptam idegbajt minden apróságtól ami a közelembe került. Vannak helyek, ahová nem illendő gyereket vinni, vagy hagyni hogy másokat zavarjon, a felügyelet nélkül sikoltozva rohangászó aprónépet én sem csípem (illetve inkább a szüleiket). Ez nálam a szülés után sem változott.
De a kérdező se teljesen százas. Azért nem mindenkinek ugrik a nagyszülő, sok anyának már az is mission impossible, hogy a gyerekért valaki elmenjen a bölcsibe és vigyázzon addig, amíg hazaér a munkából.
30: "ismerek egy párt, akiknek most 3 hónapos a babájuk. anyós, anyuka közel lakik, ha a fiatalok szeretnének néhány órát kettesben tölteni távol a világ és a gyereksírás zajától, akkor a nagyik rekordsebességgel ugranak, hogy unokázhassanak egyet"
A közvetlen környezetemben rajtam kívül még egy családot ismerek, ahol a nagyi tud ugrani, amikor anyuka hívja. A többi családban a nagyi még dolgozik, vidéken él és a fiatal párnak csak Budapesten akadt munka, na és van olyan is, aki ápolásra szorul. Van még olyan is, akire egy fehéregeret sem lehet bízni és a saját fia nem érti, hogy maradtak mellette életben...
"egy gyerek sokkal könnyebben szocializálódik, ha már baba korától sok ember veszi körül, nem csak a 4 fal közt van az anyjával."
Pontosan így van! Ezért is viszi magával néhány anyuka a gyereket, hogy ne a 4 fal vegye körül, hanem emberek között szocializálódjon.
Kikérem magamnak, hogy én is ilyen nővé válok majd :) Ez szerintem nem kérdés és főleg nem egy vadidegen fogja megállapítani rólam pusztán annyiból, hogy analizálja néhány mondatomat.
Te is leírtad, a gyerek nem való bizonyos helyekre. Ez tény, nem vita tárgya.
A nagyszülő probléma pedig elhiszem, hogy sokaknál létezik, én nem így nőttem fel és a környezetemben sincs abból gond, hogy nagyszülőhöz adni a gyereket (talán mert pesti vagyok?).
És eddig ezt akartam körül írni, amit a 29-es megírt: az az ellenszenves, amikor egy nő nem tud létezni a gyereke nélkül. Ez tök gáz szerintem. Szül egyet aztán onnantól ő csak anya és semmi más. Pedig nem csak anyának kéne lenni, pláne nem a nap 24 órájában a hét minden napján. Aztán az ilyenek rinyálnak, ha a férjük elhagyja őket, vagy csak máshol keresi a boldogságot. Csodálkoznak? Senki sem vágyik arra, hogy a feleségével csak a gyerekkel együtt kerüljön kontaktusba.
Úgyhogy kétlem, hogy ez a véleményem, nézőpontom változna attól, hogy nekem is lesz egy gyerekem. Vagyok annyira intelligens, hogy tudjam, mit és hogyan kell tennem és nem csak a gyerek körül kell hogy forogjon a világ. Igen, most hogy mondom, talán az intelligencia. Talán az ősi mentális képességek miatt lesz valakiből ősanya...
Kedves #31-es válaszoló, nyilván megesik néha a pálfordulás esete is, máskor meg nem. Tudod, anyámék is anno tizenévesen naponta elmondték, hogy "most még nem érted, de MAJD HA... MAJD AKKOR... megérted, hálás leszel" és hát az a MAJD még nem jött el, holott már lassan a félszázhoz közelítek:(
A kérdező meg szerintem a saját egyedi stílusában ugyan, de egy létező, sokakat foglalkoztató problémát vetett fel, ami már elérte a negatív társadalmi jelenség szintjét, hisz nem kevéssé az "ősanyucik"-nak köszönhetően az anyaság társadalmi megitélése láthatóan egyre rosszabb. Érted, én magam sem vagyok egy babó-fetisista, de már rosszul vagyok azoktól az indulatoktól néha, amivel a gyerekes nők kapcsán találkozom...
Szóval tisztán látszik, hogy ezzel a dologgal kezdeni kell valamit, már ha az a cél, hogy ne legyen totál ciki gyerekeket vállalni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!