Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Volt, hogy összeköltözés...

Volt, hogy összeköltözés miatt romlott meg családi kapcsolatotok?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, hogy pl muszály volt pl albiba menned, és nem idegennel akartál, hanem rokonnal, nagyon jó ismivel, és ugye mivel lakva ismered meg a másik hibáit is, egy pár hónap után megbántad az összeköltözést, viszont mindenért nem akarsz szólni, mert benne van, hogy visszavághat, hogy ő is fizeti a lakást, stb stb.. mi a jó megoldás ilyenkor? főleg ha úgy érzed, te mindenre odafigyelsz, hogy ne érhesse szó a ház elejét, ő róla meg nem mondható ez el. Meséljetek.... :)

2012. jún. 27. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
MuszáJJJJJJJJJ!
2012. jún. 27. 10:05
 2/9 A kérdező kommentje:
miért?
2012. jún. 27. 10:06
 3/9 anonim ***** válasza:
igen a férjemmel csak az esküvő után költöztünk össze, és nagyon megbántam....
2012. jún. 27. 10:13
 4/9 A kérdező kommentje:
:) na de valami konkrétumot please. én pl haverral vagyok egy helyen és ő elég sok mindent nem csinál meg. pl van hogy egy hét mosogatnivalót hagy, néha már én mosom el inkább, viszont ha ő mosogat az én két tányéromat otthagyja. felmosni is csak a saját szobájába mos fel, én máshol is, a csaját felhívja, elég zavaró, én nem hívom fel baxni mikor ő is itt van, stb stb. ilyenre gondolok
2012. jún. 27. 10:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben nem az összeköltözéssel van baj, hanem azzal, ha valaki nem képes kinyitni a száját és elmondani, ha valami baja van.

Én nagyon sok emberrel laktam már együtt, voltam kollégista, laktam másokkal albérletben, voltam szívességi lakáshasználó, stb.

Egyetlenegy ökölszabály van: MINDIG MINDENT AZONNAL meg kell beszélni. Magyarán: ha zavar, hogy pl. nem használja a vécékefét, akkor szólsz, ő azt mondja, jaj bocs, és onnantól figyel rá. Ha hónapokat vársz, akkor benned csak gyűlik az ideg, ez megmérgezi a kapcsolatotokat, és a végén robbansz. Marhaság.

Tessék szépen mindent értelmes emberek módjára megbeszélni. Ha meg végképp nem megy a dolog, akkor külön költöztök.

Egyébként pont az ilyenek miatt én egyáltalán nem tartom olyan jó ötletnek az ismerőssel való összeköltözést. Semmivel nem kevésbé kockázatos, mint egy vadidegennel :)

2012. jún. 27. 10:19
 6/9 A kérdező kommentje:
5. Igen ebbe igazad van. csak pl van, nálunk mondtam neki a csajt, mert tudta, hogy többször is hangosak voltak dugáskor. mondja, jaj bocsi szégyelli magát, stb stb. de ha tudja, hogy hangosak akkor néha ő is elmehetne a csajhoz nem? Hazaér a melóból tizenegy fele este, aztmondja, hót fáradt, de azért szalad fel a facebookra és hívja átfele a csajt. :SSSSS azért nem dumálok, mert most én nem melózok, és nem akarok Jómódomban szólni, hogy ez legyen. a másik: volt, amikor egy szobába is voltunk és hajnalban felkell pisilni kétszer is, és hallottam, hogy nem ment el a fürdőig, hanem egyből bejött a szobába, lefeküdni, persze előtte megfogta a kilincset is. namost ha ezt mondtam volna, átfutott az agyamon lehet rákérdez, hogy én őt figyelem vagy mi? pedig amúgy tudom, hogy alap dolog kezet mosni. de nem???
2012. jún. 27. 10:23
 7/9 anonim ***** válasza:

van hogy egy hét mosogatnivalót hagy, néha már én mosom el inkább, viszont ha ő mosogat az én két tányéromat otthagyja.

"Figyelj már, légy szíves, legközelebb mosogass el aznap, amikor összegyűlt a mosatlan! Szeretnék én is főzni, de nem tudom használni a konyhát, ha tele van mosatlannal. Ne szúrjunk már ki egymással."

felmosni is csak a saját szobájába mos fel, én máshol is

"Kellene csinálnunk egy beosztást a közös helyiségek takarítására. Mivel ezeket mindketten használjuk, talán felváltva lenne a legjobb, mit gondolsz? Minden második péntek belefér, ugye?"

a csaját felhívja, elég zavaró, én nem hívom fel baxni mikor ő is itt van

"Figyelj, engem nagyon zavar, hogy itt akcióztok mellettem. Legközelebb légy szíves szólj és beszéljük meg, mielőtt felhozod a csajt, akkor jöjjön, amikor nem vagyok itthon."

Mellesleg ezek pont olyan témák, amit az összeköltözéskor azonnal meg kellett volna beszélni...

2012. jún. 27. 10:24
 8/9 A kérdező kommentje:
7. igen így kellene, hogy az elején leülni de ki gondolja azu elején? főleg, hogy ő mondjuk szakács és pont azt hinné az ember, hogy ő mosogat is azért. a csajt amikor egy szobába voltunk pont még nem volt neki meg utána mellettem levő szobába ment át amivel közös ugye a mosogató, wc, a fürdő. tod úgy vagyok vele, hogy itthol vagyok, én úgymond ráérek, felmosok, ezen nem is izélnék, ha néha azért havonta egyszer ő is megcsinálná mert azért két naponta melózik két napot, két nap szabad csak akkor meg regenerálódik.... Szépen leírod hogy mit kéne mondani, csak tod ha egy szó nem úgy hangzik el, parancsolgatásnak hangozhat és azt nem akarom. de amúgy bosszantó ám..
2012. jún. 27. 10:29
 9/9 A kérdező kommentje:
ja, mgé annyit, hogy végül is most mindig itthol vagyok, mivel nincs melóm, és egyszer volt egy humorosan megfogalmazott megjegyzése hogy " majd te fogod eldönteni mikor élek szexuális életet" de azóta mondta, hogy ő sem örülne, sőt zavarná őt is. Hát amúgy xar is nekem füldugóval indítani az estét megelőzve a felkelést hajnalban mikro már hallom a psota irénes mély hangját a csajnak. :S
2012. jún. 27. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!