Ti a helyembe mit tennétek? -összeköltözés?
"vannak dolgok amiket elkell hallgatnom..."
itt a lényeg, no nem a remek helyesírásban, de direkt hagytam meg eredeti formában...
A lényeg, hogy ha el kell hallgatnod dolgokat (bármi is legyen az), akkor nem az összekötözésen kellene gondolkodni, hanem teljesen más irányon. Le tudtok ülni és őszintén megbeszélni ezeket a dolgokat plusz az összeköltözést vagy sem? Ha nem, akkor semmi értelme nincs ennek a kapcsolatnak. Amennyiben tudnátok a szülőket támogatni, de mégsem akar kötözni, akkor ez csak kifogás, a háttérben teljesen más dolog áll.
Én is nagyon féltem a szülőktől való elköltözéstől. Nagyon jó a kapcsolatunk anyukámmal stb..De mégis különköltöztünk mert szeretjük egymást. Párom jobban erőltette a házvásárlást,én meg hezitáltam, de belementem mert vele akartam lenni. De ezer kérdés volt a fejemben. Szerencsére párom sem akart messze menni, így anyukámékkal szemközti házat vettük meg, ami jó mert külön de ha valami van át tudok menni. Bevallom őszintén első héten minden nap sírtam, mert hiányzott az otthonom ami 23 évig megvolt, hiányzott minden, anya, a szobám, nem tudtam aludni. Páromat ejtettem ezzel kétségbe, de kellett az a kis idő hogy hagyjon kicsit sírni. Aztán kb 2 hét után már kezdtem jól érezni magam, hogy nincsenek szabályok, azt teszem amit akarok.
Szerintem sem szerencsés a szülőkhöz menni, de mindkettőtöket megértelek. Megértelek téged mert ez olyan mintha téged kevésbé akarna, csak a családját. De megértem őt is, mert sajnálja a nagy házat kihasználatlanul hagyni. Annyit tehetsz hogy őszinte beszélgetést kérsz tőle, a kibúvók nélkül, hogy tisztán láss. Mondja meg az igazat hogy akar e téged igazán. És ha akar akkor meg kell beszélni a dolgot. Talán ha olyan nagy az a ház akkor abban teljesen külön megpróbálni. de csak talán ha a párod úgy viszonyul, ha képes megvédeni a szülőktől ha gond van. Derítsd ki mennyire kellesz neki.
A képlet egyszerű: a szüleiről nem akar és talán nem is tud leválni. El kell döntened, hogy akarod-e szülőkkel együtt, mert nem nagy az esély, hogy megváltozik a hozzáállása.
23N
"csak a szüleinnél tudja elképzelni az életét"
Én nem várnék rá tovább.Mondjuk nem tudnám elképzelni az életem évekig szülőkkel,nem tudom Te hogy vagy vele.
Ha nem akar külön költözni se most,se később,én ott hagynám.
Ezért le lehet pontozni.
"csak a szüleinnél tudja elképzelni az életét,hogy tudja őket segíteni"
Hát ha a szülei mondjuk betegek, akkor meg is lehet érteni..
"mindig a család mellett voksol."
Még jó! Ők adtak neki életet, ők nevelték fel! Felháborító is lenne ha elfordulna a rá szoruló szüleitől miattad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!