Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A menyem (és a fiam) nem...

A menyem (és a fiam) nem akarnak velünk napi kapcsolatban maradni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem lakunk együtt, de nagyon közel lakunk egymáshoz, én beszéltem rá őket, h itt vegyenek lakást. Azt szerettem volna, ha a házasságkötésük után is napi kapcsolatban tudok velük maradni (főleg a fiammal, de a menyemmel sincs bajom), ezután is tudni fogok róluk mindent, hova mennek, hogy telnek a napjaik, stb. De azt látom, h nem akarnak velünk gyakrabban találkozni, mint heti 2x. Pedig nekem jól esne, ha esténként benéznének kicsit beszélgetni, ha már úgyis olyan közel laknak. Mit gondoltok?
2009. júl. 6. 16:15
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszolóval tökéletesen egyet értek.Jobb távolról szeretni mint közelről gyűlölni.Nem egészséges dolog az,ha egy fiatal párnak külön élete van és a szülök rájuk telepednek teljes belátásuk van az életükbe.Nem kell mindenről tudni nekik és főleg nem kell semmibe bele avatkozni.Miért tartozna rád,hogy mikor hová mennek,és mikor mit csinálnak?Engem is szörnyen idegesítene ha az anyámmal vagy az anyósommal kellene magán életet élnünk.Értsd meg,hogy a fiad már felnőtt ember és éli az életét,és örülj a boldogságának.Ne akarj az agyukra menni,inkább tartsd meg a megfelelő távolságot velük.Engem nem lehetne többet rábeszélni,hogy bármelyikünk szüleihez közel lakjunk.Anyósomékhoz túl közel vagyunk,és alig várom,hogy szabaduljunk innen.Kész harc volt kivívnunk a függetlenségünket.Hihetetlenül tolakodóak és erőszakosak voltak mikor összekerültünk a férjemmel.Sajnos csak úgy sikerült,hogy annyira meg kellett sértenünk őket,hogy több mint 1 évig felénk sem néztek,még az unokájukat sem látogatták akkor.Ekkor voltunk 3 éves házasok,addig nyeltünk a béke kedvéért,de nem kellett volna.Tanulj mások hibájából,ne jussatok ide Ti is.Ugyanis mi minden képen megvédtük volna a magánszféránkat még olyan áron is,ha többé sosem látjuk őket.Ha nekik ez megérte volna....de aztán jöttek békülni belátták,hogy velünk máshogy nem lesznek jó viszonyba.

Mindenkinek tiszteletben kell tartani a magánéletét,még a felnőtt gyerekünknek is.Ő már nem a kisfiacskád,felesége családja van vagy lesz,önálló életük tiszteld ezt és ne akarj minden lében kanál lenni náluk.Ha magadra haragítod a menyedet,azzal számolj,hogy azzal megkeseríted majd az unokáiddal való kapcsolatodat is,sőt a fiaddal valót is.Vagy,másik verzió tönkreteszed a gyereked életét családját.Gondolom egyik sem tetszik,tehát gondolkodj és éld a saját életedet Ők meg az övükét.Elég hetente vagy kéthetente egyszer találkozni,főleg ha Ők is dolgoznak,meg egyszer-kétszer telefonon beszélni hetente.A szorosabb kapcsolat csak akkor működik,ha mindkét oldal úgy szeretné.Ha Ők nem,akkor ne legyél erőszakos és tolakodó.

Minden jót.

2009. júl. 6. 16:37
 12/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vaálaszaitokat! Értem, amit mondtok, csak nagyon nehéz. Van férjem, másik gyerekem is, akik még otthon lakik, de én a nagy fiammal beszélgettem mindig is a legtöbbet, ezért hiányzik. Én az anyósommal nagyon jóban voltam, szinte barátnők voltunk, mindent meg tudtunk beszélni, gyakran jártunk hozzájuk. Nem értem, akkor ez a menyemnek miért olyan nehéz?! Azt tudom, h fiamék szoktak veszekedni amiatt, h én vele (velük) szeretnék lenni. Ha igazán szeretik egymást, akkor is rámehet a házasságuk? Csak erre??
2009. júl. 6. 16:37
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Igen, árthet a házasságuknak. Hisz máris veszekedés van miattad.

Kérlek, tényleg gondold át. Ők már egy külön család. Attól még a fiad marad, de már a feleségé az elsőbbség, időbeosztásban mindenképp. Hogy alakulna ki a saját életük, ha a tiedet, a te kedvedre élnék?

Biztosan fáj, de ha megromlott házasságban szenvedni látnád a gyereked, az nem fájna?

2009. júl. 6. 16:41
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlzók az igényeid. Heti 1-2 találkozás pont elég. Megvan a saját életük, ők nem a tieid. Nehéz hozzászokni, de hozzá kell szokni.
2009. júl. 6. 16:42
 15/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a közben érkezett válaszokat is!
2009. júl. 6. 16:43
 16/41 A kérdező kommentje:
A fiam sokszor kiáll mellettem, mert nem szeretne engem megbántani, ezért szokott veszekedés lenni. Akkor most erre mit mondjak neki? Én szeretem, ha kiáll mellettem, jól esik.
2009. júl. 6. 16:45
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod h szoktak veszekedni miattad akkor mi a francért gerjeszted a problémát. Te mindig is az anyja maradsz a fiadnak de ők már egy külön család. Vagy jobb lenne ha tényleg megromlana a kapcsolata a fiadnak , elválnának és akkor minden este együtt lehetnétek. Ezt akarod? Mi majdnem különmentünk a férjemmel a családja miatt egy hajszál választott el - pont ilyenek miatt. De szerencsére nem. Időben kapcsoltak h nem lehetnek ilyen önzők.
2009. júl. 6. 16:48
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

A miénk a szomszéd házban lakik és még így sem találkozunk mindennap. Néha hoz át sütit, vagy mi viszünk át, de akkor is telefonálunk először, hogy alkalmas-e. A saját szüleimhez sem járnék mindennap. Bosszantó dolog, ha valakinek van saját élete a szülő meg próbálja magát ráerőltetni, mert nem tud mást kitalálni magának. Barátnőzzél, járj el ide-oda, találj valami hobbit, kezdj magaddal valamit, akkor nem lesz ekkora probléma, hogy nem tudod mindennap, mit csinál a FELNŐTT fiad és a FELESÉGE... Ha valaki ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy egy másik ember életében folyton benne legyen, annak a sajátja általában unalmas.

Nem bántás, de nem árt elgondolkodni.

2009. júl. 6. 16:48
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy jólesik. Ebből is látszik, szeret és tisztel téged. Tekintettel van rád.

Tedd te is ezt vele és engedd, hogy élje a saját életét.

2009. júl. 6. 16:49
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Heti két alkalom anyós-após találkozás nem kevés egy átlag fiatal párnak. Heti két alkalommal a lány szüleit, rokonait is látogathatják. Akkor marad nekik 3 nap nyugi??

Hagy már őket élni!Rámehet a házasságuk a te önzőséged miatt!

"ezután is tudni fogok róluk mindent, hova mennek, hogy telnek a napjaik" -----> na ez meg durva

Na, persze teljes ellenőrzést akarsz az életük felett.... Ijesztő.

2009. júl. 6. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!