Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A menyem (és a fiam) nem...

A menyem (és a fiam) nem akarnak velünk napi kapcsolatban maradni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem lakunk együtt, de nagyon közel lakunk egymáshoz, én beszéltem rá őket, h itt vegyenek lakást. Azt szerettem volna, ha a házasságkötésük után is napi kapcsolatban tudok velük maradni (főleg a fiammal, de a menyemmel sincs bajom), ezután is tudni fogok róluk mindent, hova mennek, hogy telnek a napjaik, stb. De azt látom, h nem akarnak velünk gyakrabban találkozni, mint heti 2x. Pedig nekem jól esne, ha esténként benéznének kicsit beszélgetni, ha már úgyis olyan közel laknak. Mit gondoltok?
2009. júl. 6. 16:15
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%

Én anyukám is ilyen. Azt szerette volna, ha odaköltözünk a tetőtérbe hozzá. De a "gyerekeknek" is kell a magánélet. Nem a szülőkkel élünk, hanem a párunkkal. Ez a normális, elköltözik a gyerek, és éli világát, nem a szülő lesz a legfontosabb. Bőven elég a heti 2-3 beszélgetés telefonon, esetleg heti 1 találka. Engem iszonyatosan idegesítene, ha anyám minden áldott nap hívna.

24/L

2009. júl. 6. 16:17
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
próbálj meg elszakadni a fiadtól. saját élete van, nincs ideje és türelme ahhoz, hogy minden nap lecsekkoljom benneteket. a heti két alkalom bőven elég kéne, hogy legyen. ha esetleg unatkozol, próbáld elfoglalni magad, kialakítani egy olyan életet, ami nem kényszerít rá, hogy más emberek napi látogatására szorulj.
2009. júl. 6. 16:19
 3/41 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok. ha esetleg egyedül érzed magad, akkor járj el barátokkal valahova, velük beszélgess, fogald le magad valamivel, ismerkedj neten (ha nincs párod). Csak ne a fiadat hívogasd, mert előbb utóbb meg fogja unni. Én szeretem anyut nagyon, és nincs vele semmi bajom, de ha hívogat folyton, az idegesít.
2009. júl. 6. 16:19
 4/41 anonim ***** válasza:
88%

Eleve nem kellett volna őket rábeszélni a közelségre. Felnevelte a fiát, ok...minden elismerés az öné. De neki a felesége már a családja (elsődlegesen) és nekik van egy saját életritmusuk...szerintem ez teljesen normális. Mindenhol másmilyen a kapcsolat, nekem pl. Anyukámmal napi szinten maradt,sőt férjemmel szinte naponta,2naponta megyünk át hozzájuk. De ez elég kirívó eset.

Nem kell izgulnia, lehet majd sűrüsödni fog,ha lesznek unokák és ön is segít majd vigyázni rájuk.

Ja és szerintem ha nagyon bántja a dolog egyszer üljön le a menyével és őszintén mondja el,hogy ezt érzi és őszinte választ szeretne kapni. Én biztosan őszintén válaszolnék és örülnék is,ha ilyen nyílt és őszinte kapcsolatot kezdeményezne az Anyósom!!

2009. júl. 6. 16:21
 5/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerntem az a normális, ha heti 1-2-szer találkoztok. Mindenki éli a saját életét, a fiadnak most kell a saját családját, a saját családi életét kialakítania. Nem hiszem, hogy minden este nálad kéne ülniük, hiszen minden bizonnyal van saját programjuk is.

Mi is csak kb. heti egyszer találkozunk a szülőkkel, pedig közel laknak, de meg sem tudnánk oldani, hiszen a többi este vagy egyedül szeretnénk lenni, vagy saját programunk van, a gyerekekkel vagyunk.

42/N

2009. júl. 6. 16:23
 6/41 anonim ***** válasza:
100%
szerintem pedig ez az egészséges, hogy hetente 1-2 alkalommal látjátok egymást, így, hogy közel laknak. én sem vágyom a szüleim társaságára különösebben, pedig szeretem, imádom, tisztelem őket, de megvan már a saját külön életem. ők vidéken laknak (60 km), én Pesten, havonta, másfél havonta találkozom velük, telefonon 5-7 naponta beszélünk.
2009. júl. 6. 16:24
 7/41 anonim ***** válasza:
99%

Naponta nálad legyenek?

A saját életükkel, házasságukkal mi lesz?

Ne csak magadra gondolj, hanem rájuk is.

Igazuk van, ha meghúzták a határt.

2009. júl. 6. 16:26
 8/41 anonim ***** válasza:
99%
A mai világban mi örülünk a férjemmel, ha tudunk egymással napi fél órát beszélgetni, azt is általában valamilyen egyéb dolog, pl. mosogatás vagy a kisgyerek etetése közben. Luxus a tiszta időt minden nap nem egymásra, hanem pl. a szülőre fordítani, erre rámehet a házasság! Nem sértésnek szánom, szerintem túl nagy elvárás a mindennapi vizit anyukánál, akármilyen jó a kapcsolat. Előbb-utóbb terhes lesz. Mi hetente jártunk a szüleinkhez, míg éltek.
2009. júl. 6. 16:27
 9/41 anonim ***** válasza:
92%
Nem szabad rájuk telepedni mert akkor talán el is költöznek. Biztos szeretnek csak szükségük van magánéletre. Én nem laknék sem a szüleim sem az anyósomék közelében noha szeretem őket, de nem jó.
2009. júl. 6. 16:28
 10/41 anonim ***** válasza:
100%
El kell tudni engedni a gyerekeket, saját magamon tapasztaltam, hogy nem könnyű. Talán a fiús mamák még jobban ragaszkodnak a láthatáshoz, ezt is magamról tudom. Viszont megvan a saját kis életük, ami senkinek nem könnyű, a fiataloknak sem. Miért kellene mindent tudni róluk? Hiszen a részletek márcsak kettőjükre tartoznak, amit pedig megosztanak veled, annak örülni kell. Jómagam inkább erőt vettem az anyatigris természetemen és háttérbe vonultam. Van, hogy nem is telefonálok rájuk és Ők szólnak rám, hogy minden rendben? Sokkal többet fogod őket látni, ha nem ragaszkodsz görcsösen ahhoz napi szinten tudj róluk. Ha a pároddal vagy, akkor törődjetek többet most már egymással, menjetek el többet sétálni. Én pár nélkül élek, a munka mellett kialakítottam a magam kis menetrendjét, mivel nem kell naponta főznöm, mosnom, mint amikor még velem éltek, esténként olvasok, zenét hallgatok, tv-t nézek, sokkal többet csavargok, mint azelőtt. Rám szoktak szólni a drágáim, hogy anya otthon találunk egyáltalán, mehetnénk? Igy nem érzik azt, hogy rájuk telepszem, de ugyanakkor tudják azt is, hogy bármikor mellettük vagyok ha szükség van rá. Le kell küzdeni a jaj elveszítettem a kicsi fiamat érzést és örülni kell annak, hogy van egy aranyos párja, aki szintén óvja, szereti:)
2009. júl. 6. 16:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!