Mit tudnék kezdeni egy költekező édesanyával?
Anyukám életkörülményei rosszak voltak. Pocsék volt a munkahelye ,folyton stresszelt, nem volt szinte semmi magánélete, és hónap végére jó ha maradt 3000 Ft-ja. Utálta az életét, utált élni, de próbáltam benne tartani a lelket.
Végül felmondott. Ekkor kezdődött a gyökeres változás. Hirtelen sok pénzünk lett és neki nem kellett gürcölnie. Aztán okosan forgatta a pénzt és még több lett. Csak most áteset a ló túlodalára. Megvesz egy csomó felesleges kütyüt, ajánékokkal halmozz el, amire nekem semmi szükségem. Hi-tec cuccokat küld a koliba, meg estélyiket... csupa olyan holmit ami felesleges kiadás... róla nem is beszélve.
Nem vagyok telhetetlen és csak olyan cuccokat veszek amik szükségesek. Már százszor megbeszéltem édesanyámmal, hogy nekem nem kellenek a kacatok, inkább valami hasznos dolga fektesse a pénz. Pl. utazzon, tanuljon nyelveket, iratkozzon be iskolába, vagy valami.
Amit ajándékozott pénzt, azt én sem költöttem el, ami napig ott pihen egy számlán. Dolgozok, meg kapom az ösztöndíjam és nekem ennyi elég.
Nem tudom, hogy ez csak valami "újgazdag" hullám nála és majd elmúlik vagy ez örökké tart?
Tudod, hogy anyukámé a pénz és azt tesz vele amit akar, de az ész nélküli költekezésnek is megihatja később a levét.
Hogyan beszéljem erről?
Nem az a legnagyobb gond anyukámmal, hogy költ, hanem, hogy agyatlanul teszi.
Most kifizettük az adósságokat, és kikerült anyukám az önkormányzati garzonjából.
A lakás-témával is vért izzadtam. Egy nagy házat akart venni ,de észérvekkel nagy nehezen meggyőztem, hogy vegyünk egy kicsi házat, mert ha én nem leszek, akkor neki egyedül kell fenntartania a házat. És a kis ház, kevesebb költség.
Fontosabb kiadásoknál lehet rá észérvekkel hatni, de elegem van, hogy most "gazdagént" is a pénzen megy mindig a vita! :/
1. Együttérzek Veled, apám dettó. Nemrég újra elkezdett ,,foglalkozni'' velem...
2. Mi az, h ,, Ha mindenem megvan'' ? Ilyen nincs. Ha az embernek úgymond megvan mindene, annál többre vágyik.
3. Ne sértsd meg azzal, h ,,nem kellenek kacatok'' ez nem esik neki vmi jól.
4. (Csak próba képpen) Ha kapsz tôle vmit kérdezd meg, h: ,,Szülinapom van? Vagy miért kaptam ezt?''
5. Te is halmozd el ôt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!