Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti is csalódtatok már közeli...

Ti is csalódtatok már közeli hozzátartozóitokban, amikor huszonéves fejjel elkezdtetek velük úgy beszélgetni mint ember az emberrel?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, Anyukámmal mostanában sokat szoktunk beszélgetni, és sorra előkerülnek olyan témák, és történetek, amelyekről eddig nem tudtam, mivel gyerekként nem tartoztak rám. Ma tudtam meg, hogy nagypapám megcsalta nagymamámat az egyik szomszédasszonnyal, amíg mamám kórházban volt. Ráadásul mamám a szomszédasszonytól tudta meg, hogy az ura megkérte, hogy "segítse ki". Óriásit csalódtam nagypapámban. Úgy gondoltam, hogy egy régi erkölcsök szerinti házasság az övék (erdélyi faluban laknak, ott kicsit maradibb és prűdebbek az emberek, mint Magyarországon - legalábbis ezt gondoltam). Azt hittem, hogy papám nehéz természete ellenére is jól megvannak együtt. Számomra ők a korábbi generáció értékeit képviselték, úgy hittem, hogy az oltárnál örök hűséget fogadtak, és ezért ért sokként papám hűtlensége. Kicsit összetört a világról alkotott képem...

Ti is csalódtatok már ekkorát hozzátartozóitokban? (kérlek erre válaszoljatok, és ne elsősorban a fent leírt történetet véleményezzétek)

2012. máj. 27. 22:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
Én felnőtt fejjel tudtam meg az egyik unokatestvéremtől hogy a nagymamánknak volt egy házasságon kívül született gyereke aki gyermekkorában meghalt, soha senki nem beszélt róla (anyukám azt sem tudta hogy hívták stb..)
2012. máj. 28. 00:33
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem "csalódásnak" élem/éltem meg pár infót, inkább olyan érzés, hogy ők sem tökéletesek.

Elvileg minden gyerek úgy nő fel, hogy a szülei a tökéletes, a szent, a sérthetetlen-ergo példakép :-) (szerintem)

Aztán, ahogy felnő az ember, megtud ezt-azt, és ez a kép "összetörik"/változik.

2012. máj. 28. 00:40
 13/16 anonim ***** válasza:

eddig semmi olyan nem derült ki, ami miatt vesztett volna a tekintélyéből akár anyukám, akár a nagyszüleim.

apámról eddig is tudtam, h egy mocsok, 20 éves korom környékén kezdtem kutakodni mélyebben, és hát mit mondjak? örülök, h tudok nagyjából mindent, így biztosan soha többet nem fogok vele szóba állni, akárhogy könyörög...

2012. máj. 28. 11:40
 14/16 anonim ***** válasza:
ezeken túl kell lépni és kész, emberek ők is, aztán meg régebben is ugyanúgy előfordult ez, csak akkor a nők még helyén tudták kezelni a dolgokat, pláne erdélyben, ha félrekúrt egyszer kétszer a férjük hát azért volt mert hajtotta kicsit a vágy azt kész. Emiatt kár akkor is meg most is nagyjelenetet rendezni, én is túltenném magam ha pl a párom megdugatná magát valakivel, ha huzamosabb ideig nem vagyok, csak utána ahogy leszek egyből felejtse el a másikat, az neki csak egy farok legyen ne pedig ember.
2012. máj. 28. 17:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem párom nagymamamája a top. Lányai voltak csak, ám az összes vejének megvolt... Nézd meg az anyját, vedd el a lányát :)))

Persze a mi családunkban is vannak "szép" történetek. Nem ennyire szaftosak, inkább nyomasztóak.

2012. máj. 29. 09:30
 16/16 anonim ***** válasza:
úúúúúúúúúúúúú
2012. máj. 29. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!