Mit szóltok a Demetria névhez?
nekem a Harry Potter-ből azok a csuklyás lények, a dementorok jutnak róla eszembe, meg a demencia
tuti nem adnám a gyerekemnek, akárhogy lehet becézni
Nekem nem tetszik.
Viszont pont annyira lehet csúfolni, mint a lehető leghétköznapibb nevet. Mindet lehet, ha valaki akarja. Nem a név az oka, hanem az ember, akinek muszáj kötekednie valamivel.
minden névhez lehet hasonló hangzású szavakat találni: Orsolya-korcsolya, Réka-répa, Jutka-csutka, Gergő-görgő, Anna-kanna, sőt ismerek Krisztián,t akit "Kiscigánynak" csúfoltak.
Ez nem indok, h miért ne adjuk ezt vagy azt a nevet. A jelentése annál inkább! Ez a név szép, elegáns, néhány magyar vezetéknévhez is illik, a becézése is normálisan hangzik, külföldön is megállja a helyét. Szerintem jó kis név.
Azt akarod, hogxy feszt Demenciának csúfolják? Szted a Kornélia miért nem elterjedt? :)
A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 24/35 Időpont 04-09 20:37
Na, a Kornélia név miért nem elterjedt? Erre marha kíváncsi lennék!
"Azt akarod, hogxy feszt Demenciának csúfolják? Szted a Kornélia miért nem elterjedt? :)
A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 24/35 Időpont 04-09 20:37
Na, a Kornélia név miért nem elterjedt? Erre marha kíváncsi lennék!"
Ez egy örök rejtély marad a kommentelőtől:)
Nekem szimpi, a becézése is jó.
A Kornéliát Kormosnak (Kormi) szokták csúfolni ha jól tudom, az nem olyan nagy gáz sztem...
Mint minden névhez, ehhez is hozzá lehet szokni. Pláne, az ismerősöknek, családtagoknak.
Így első hallásra nekem is a dementorok jutnak eszembe a Harry Potterből.
De mint mondtam, hozzá lehet szokni. Ma már a Xavér sem ritka, pedig legalább ilyen furcsa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!