Miért gondolják azt sokan, hogy egy 22 éves nőnek korai összeköltözni a párjával, és háztartást vezetnie?
Én sem gondolom, hogy korai.
Viszont azt soha nem értettem, hogy mi az, hogy a férfi "besegít" a háztartásban, és ez még azt is jelenti, hogy mennyire jó nekem mint nőnek.
Nekem nem segítség kell, nem az én dolgom. Kettő ember dolga, nem a férfi segít a nőnek.
szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés
az a réteg azt látja, hogy:
fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelőtlen (nem kell felelősséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni - ekkor teljesedhet ki teljesen önmagunk kis világa
idősen: már dolgozunk, le vagyunk kötve, nem lehet már össze-vissza ugrálni - egyfajta beszabályozás szerint él az ember innenstől élete végéig
szóval a korait arra értették, hogy a lázadó fiatalság csak egyszer van és az visszahozhatatlan és érdemes élni vele fiatalon, mert örök emlékek.
Amiért nekem is beszóltak, hogy 16 évesen nem kéne kapcsolatom legyen. Igaz azóta is együtt vagyunk (nem érdekli őket), de mai napig kapom a beszólást, hogy úgyis megunom, nem éltem még...
22/L
"szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés
az a réteg azt látja, hogy:
fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelőtlen (nem kell felelősséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni"
Felénk 4-5 eves kortol atlagosan 25-30 eves korig éjt nappallá téve tanulni a dolga egy embernek, és csak utána jöhet a szórakozás, és a szerelmi kapcsolatot egyértelmuen szorakozasnak tartják, szoval ezert is mondhatják.
az „élned kellene még”-et én se értem (ha összejönni valakivel halált okoz, akkor a legtöbb ember többszörös halott…) 22 évesen szerintem is elég fiatal vagy, de nem magához az összeköltözéshez, hanem ennyi idősen valszeg nincs annyi pénzed, hogy egy lakás felét kifizesd, ha meg egész életedben mások lakásán laksz (akár szüleid, akár pasi), akkor bizonyos értelemben mindig éretlenebb leszel, mint az, aki önerejéből teremtett egzisztenciát. de ha ez neked így jó, akkor ne törődj a más véleményekkel.
ellenben azt se értem, amikor a korán házasodók azzal jönnek, hogy aki nem 20 évesen megy férjhez, az biztos „minden nap mással dugatja magát”. az, hogy te ezt tennéd, nem jelenti azt, hogy más is.
a „besegít a háztartásba” már nekem is feltűnt, sose tudtam én se, miért „segítség”, ha valaki a saját lakásában takarít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!