Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan hivatkozol a szüleidre...

Hogyan hivatkozol a szüleidre írásban? Apám? Édesapám?

Figyelt kérdés
Soha nem tudom, mit írjak, ha mondjuk levélben akarom írni valakinek. Az "apám" vagyon furán hangzik, az "édesapám" egy kicsit talán nyálas, de szerintem talán még mindig az az legjobb. Te hogy mondod és írod? 30/N
2011. szept. 20. 10:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát ha családon belül megy a chat, akkor apumra az "öreg" szót használom, anyum meg anyu marad. Sajnos apu részéről a családom néhány év alatt, annyira kihalt, hogy ő lett a legidősebb. Miután nagypapám meghalt kezdtem el neki mondani szeretetből, valódi szeretettel a kiejtésben. Mára már mindenki így hívja :).
2011. szept. 20. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:
én már írtam, hogy Édesanyám/Édesapám, mert anyám, apám kizárt, anyukám, apukám meg gyerekes...Igen, írásban is és szóban is így nevezem őket
2011. szept. 20. 11:26
 13/20 anonim ***** válasza:
Szerintem Édesanyám és Édesapám a legszebb. A tiszteletet és szeretetet is kifejezi! :)
2011. szept. 20. 11:29
 14/20 anonim ***** válasza:

Hivatalos levélben édesanyám/édesapám.

Rokonnak, barátnak szólóban pedig Anyu, és apám (ő nem a szívem csücske, képtelen vagyok becézni).

2011. szept. 20. 11:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Hivatalosan "édesapám".

Egyébként "apukám", vagy, ahogy szólítod.

2011. szept. 20. 13:04
 16/20 anonim ***** válasza:
ismerősök előtt "apámat" csak balfas.znak hívom, amúgy meg fateromnak... nekem nincs apám. tizenévvel ezelőtt megtagadtam. anyumat, meg anyumnak. 28/nő
2011. szept. 20. 13:18
 17/20 anonim válasza:
haveroknál ismerősöknél chaten fater ill muter
2011. szept. 20. 19:40
 18/20 anonim ***** válasza:

Hú, nálunk is mekkora menőség volt általános iskolában az anyám, apám elnevezés (meg a tanárnő a tanítónéni helyett). :)

Ha csak gyorsan hivatkozom rájuk valamiért, akkor anyám, apám, bár ezt utálom, de mégis így szoktam, mert nem mindig jut eszembe, de utólag kivétel nélkül zavar. Pl. hazaért anyám, mennem kell. Ha személyesebb dologról van szó, akkor igyekszem anyukámat mondani, de apám ott is apám. Szemtől szembe Apa, Anya, Anci, ha közös ismerőssel beszélek, neki is Apa, Anya. Írásban az Anya, Apa nagybetűvel kezdődik, mert számomra ez a nevük, de az anyám, apám kicsi. Ha levelet fogalmaznék, akkor Anya anyukám lenne, Apa vagy apám, ha olyannak írok, aki előtt (sajnos) sokszor így nevezem vagy édesapám.

2011. nov. 30. 14:05
 19/20 anonim ***** válasza:
A szóismétlés elkerülésének érdekében az apám, apukám, édesapám szavakat is használom, ha többször említem.
2011. nov. 30. 14:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha hivatalos, akkor édesapám, édesanyám. Ha család, barát, akkor apu, anyu, apa, anya.

Soha nem használom az "anyám" vagy "apám" szót, nekem negatív érzetű szavak.

2011. nov. 30. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!