Hogyan hivatkozol a szüleidre írásban? Apám? Édesapám?
Apukám, anyukám. Ez nem régimódi és nem is nyálas meg hízelgő vagy bármi. De mégis kifejezi, hogy szereted őket.
Nem anyám meg apám. pfff...
édesanyám, édesapám, szüleim, anyukám és apukám
Ezeket a fordulatokat használom.
Munkámból kifolyólag elég sokszor küldöm egyes személyek adatait tovább hivatalos céllal. Ott se használom soha az anyja neve kifejezést. Édesanyja neve. Tudom, hogy hivatalos iraton, az anyja neve, de nekem bántja a fülem.
Nekem semmi bajom az apám, anyámmal, sose értettem, miért tartják sokan csúnyának. Én úgy is szólítom őket. ( pl anyám, mit főztél?)
Hivatalonsan lehet hogy édesanyámat mondanék, de amúgy enm szeretem ezt, túl nyálas.
Az Apám, Anyám nekem talán azért fura, mert még bennem van, hogy gyerekkorunkban ezt micsoda menőség volt mondani az osztályban az Anyukám helyett :)
És személyes levelezésben vagy chaten, kommentekben is az Édesanyámat írjátok?
Én egyébként ezt szoktam, csak kíváncsi voltam már nagyon, hogy más hogy van vele. Pedig aztán az én szüleim sem voltak egy matyóhímzés a szülőszerepben, és akkor enyhe kifejezést használtam. De valahogy mégis ez tűnik helyénvalónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!