Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan hivatkozol a szüleidre...

Hogyan hivatkozol a szüleidre írásban? Apám? Édesapám?

Figyelt kérdés
Soha nem tudom, mit írjak, ha mondjuk levélben akarom írni valakinek. Az "apám" vagyon furán hangzik, az "édesapám" egy kicsit talán nyálas, de szerintem talán még mindig az az legjobb. Te hogy mondod és írod? 30/N
2011. szept. 20. 10:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
én mindenhol, szóban is és írásban is édesapám/édesanyám. szerintem ez a legszebb :D
2011. szept. 20. 10:50
 2/20 anonim ***** válasza:

Apukám, anyukám. Ez nem régimódi és nem is nyálas meg hízelgő vagy bármi. De mégis kifejezi, hogy szereted őket.

Nem anyám meg apám. pfff...

3/20 anonim ***** válasza:
Attól függ, hová/kinek írom. Hivatalosnak édesapa.
 4/20 anonim ***** válasza:
Hát nekem "apám". Mivel soha nem engedte, hogy becézzük, apuka, édesapa, ilyenekért leszidott. Így maradt az apa, apám kifejezés.
2011. szept. 20. 10:53
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Édesapám, Édesanyám. Nagy kezdőbetűvel. Annak ellenére, hogy sok szempontból megérdemelnék az ellenkezőjét.
2011. szept. 20. 10:54
 6/20 anonim ***** válasza:

édesanyám, édesapám, szüleim, anyukám és apukám

Ezeket a fordulatokat használom.

Munkámból kifolyólag elég sokszor küldöm egyes személyek adatait tovább hivatalos céllal. Ott se használom soha az anyja neve kifejezést. Édesanyja neve. Tudom, hogy hivatalos iraton, az anyja neve, de nekem bántja a fülem.

2011. szept. 20. 10:59
 7/20 anonim ***** válasza:

Nekem semmi bajom az apám, anyámmal, sose értettem, miért tartják sokan csúnyának. Én úgy is szólítom őket. ( pl anyám, mit főztél?)

Hivatalonsan lehet hogy édesanyámat mondanék, de amúgy enm szeretem ezt, túl nyálas.

2011. szept. 20. 10:59
 8/20 anonim ***** válasza:
Anyukám.
2011. szept. 20. 11:04
 9/20 A kérdező kommentje:

Az Apám, Anyám nekem talán azért fura, mert még bennem van, hogy gyerekkorunkban ezt micsoda menőség volt mondani az osztályban az Anyukám helyett :)

És személyes levelezésben vagy chaten, kommentekben is az Édesanyámat írjátok?

Én egyébként ezt szoktam, csak kíváncsi voltam már nagyon, hogy más hogy van vele. Pedig aztán az én szüleim sem voltak egy matyóhímzés a szülőszerepben, és akkor enyhe kifejezést használtam. De valahogy mégis ez tűnik helyénvalónak.

2011. szept. 20. 11:14
 10/20 anonim ***** válasza:
Én Anyucinak hívtam, és ma is így írnék neki, ha élne.
2011. szept. 20. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!