Mit csináljak? Most már lassan megbolondulok.
50 múltam, fél éve vagyok munkanélküli, és most már kezdek becsavarodni. Fenn kéne tartanom a lakást, és a még tanuló lányomat. (Egyedül vagyok egyébként, mármint nincs párom.) A fiam már jóval elmúlt húsz, és a múlt héten kezdett el dolgozni. Gondoltam, valamiből mégis csak élni fog a család. De a héten minden nap azt hallgatom, hogy elege van, ő bruttó 90 ezerért nem dolgozik, nincs ideje semmire, meg egyébként is, ő öngyilkos lesz, mert elege van az életből.
Hát nekem nem volt elegem az életből idáig? Én miért bírtam 10-12 órákat dolgozni? Azt hiszi örömömbe tettem? Azért, hogy eltartsam a családot. És most se tudok egy kicsit se fellélegezni, mert belém vágja az ideget. Miért nem lehet ebben a .... országban munkát kapni? Nem csak a devizások vannak szarban, hanem az ilyenek is, mint én. Már nem tudok számlákat befizetni, mert vagy eszünk, v. csekket fizetek. Még a legaljább munkára is 200 jelentkeznek. Kezdem én is feladni.
Szia!
Nem tudom hol laksz,de ez a takarítás tényleg jól hangzik,vagy még a bébiszitterkedés.Tudom nem épp ilyenkorú vagy,de egy felnőtt két gyermekes anyára is szerintem rábíznának gyerekeket.
Nem csak a pénz miatt írom ezt,hanem azért,mert ha valaki már ledolgozott X évet,annak semmiképp sem jó,ha csak otthon van már féléve tétlenül.Nagyon rossz dolog,az ember közben elveszti az önbecsülését,nem tud mit csinálni,a pénz,meg akármennyi is,mégis csak egy megerősítés,hogy- igen te hasznos vagy számunka és adunk fizetést-...
Szerintem ha neked ez megoldódna,akkor könnyebben tudnál a fiaddal is beszélni.Mond el neki,hogy szereted,és nagyon büszke vagy rá,hogy van most munkája,és tudod,hogy több pénzt érdemelne ő is a munkájáért,de sajnos egy ilyen világban élünk:-(
Valahol neki is el kell kezdeni,90.000ft 20 évesen nagyon jó pénznek számít!Nekem a bátyám diplomával keresett annyit,napi 14óra melóval...
Nagy gond, hogy a fiatal munkaerő értéke irreálisan megnövekedett az utóbbi években. Anyám-apám is szívják a fogukat. Anyámnak 4 étterme volt de egy bolond lépés miatt vége lett egy elég durva végösszeggel a számlán. Szűkösen élünk és bizony a számlákkal mi is "játszunk" hogy mit hova fizessünk hogy legalább annyi ételt tudjunk fogyasztani hogy ne vesszünk éhen. Én elég kemény munkát csinálok ( Rendezvényipar ) Egy érettségivel a háttam mögött dolgozom Felsőoktatás mellett amit saját fizuból oldok meg. Bátyám elrontotta neki még az érettségije sincs meg ő autószerelő. 2 öcsém van ők még tanulnak.
Ha éppen elgyengülök és elegem van bemagyarázom magamnak hogy az élet akkor sem fog kicseszni velem mert én jobb vagyok. Így voltam az előtt is mielőtt ezt a munkámat szereztem volna és hidd el előbb utóbb jobb lesz minden.
A fiadnak pedig a gyógyszer egy saját albérlet lenne egy háziállattal akit imád. Nem dönthet csakúgy hogy "najó elegem van öngyilkos leszek." Az élet csupa felelősség de megéri mert a jól végzett munka öröme mindennel felér.
Ne csüggedj lesz még sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!