Mit csináljak? Most már lassan megbolondulok.
50 múltam, fél éve vagyok munkanélküli, és most már kezdek becsavarodni. Fenn kéne tartanom a lakást, és a még tanuló lányomat. (Egyedül vagyok egyébként, mármint nincs párom.) A fiam már jóval elmúlt húsz, és a múlt héten kezdett el dolgozni. Gondoltam, valamiből mégis csak élni fog a család. De a héten minden nap azt hallgatom, hogy elege van, ő bruttó 90 ezerért nem dolgozik, nincs ideje semmire, meg egyébként is, ő öngyilkos lesz, mert elege van az életből.
Hát nekem nem volt elegem az életből idáig? Én miért bírtam 10-12 órákat dolgozni? Azt hiszi örömömbe tettem? Azért, hogy eltartsam a családot. És most se tudok egy kicsit se fellélegezni, mert belém vágja az ideget. Miért nem lehet ebben a .... országban munkát kapni? Nem csak a devizások vannak szarban, hanem az ilyenek is, mint én. Már nem tudok számlákat befizetni, mert vagy eszünk, v. csekket fizetek. Még a legaljább munkára is 200 jelentkeznek. Kezdem én is feladni.
A fiad hozzáállása nem épp ideális. Nem mondom, hogy csak neked van benne szereped, de biztos neked is. Igen, 90.000 nem sok pénz. Igen, nehéz munkát találni, de ha már az elején föladjuk, akkor jobb biztos nem lesz, csak rosszabb. kitartónak kell lenni és arra gondolni, hogy másoknak is hasonló problémáik vannak, de továbblépnek. (van aki nem, de beláthatjuk, hogy az nem megoldás)
Meg kell találni a megoldást, próbálni keresni. Föltenni magunknak a kérdést, hogy mi okozhatja a problémákat és ha meg van a "mi", akkor arra választ találni, hogyan lehet megoldani és cselekedni. (tanulással?, vállalkozásba kezdeni?, máshol keresni munkát? vagy ha egyik sem, miből tudnék pénzt csinálni, akár amíg nincs más, nem hivatalos munkát végezni? stb. - ezek csak példák voltak, hiszen nem ismerlek titeket)
ne add fel!!! És ami a legfontosabb ne idegeskedj ezen. Főleg ne a családdal. Ilyenkor kell még inkább összetartani. Hidd el, a problémák is könnyebben átvészelhetők, ha otthon szeretnek, és nem veszekedés megy.
Tudom, hogy nehéz, én is nagyon sokat aggódom a pénz miatt, de itthon nem ibáztatjuk egymást, nem vezet sehová. Sajnos a veszekedés nem fakaszt aranyat :)
Szerintem ülj le a fiaddal beszélgetni, hogy sajnos most ez van, mostő a főkereső a családban. Mondjuk még véletlenül se utalj olyasmire, hogy ez neki kötelessége, mert te is eltartottad őt 20 évig. Csak mond el neki, hogy bármi gondja baja van, te segítesz neki, akár kereshettek együtt is munkát, ha esetleg ő is váltana.
(fili)
Na itt valami nevelési difi van. Le is pontozhatsz, de 90 nettó egy fiatalnak nem sok, de mégis valami.
Azt már korábban neked kellett volna tudatosítani, hogy pl. ennyiből ő mint fiatal és ráadásul otthon van ki kell tudjon jönni. És egy 20-ast még haza is adjon.
Most vettem fel egy frissen diplomázott mérnököt ennyit kap, mert még most mi tartjuk el vagy egy évig semmit nem tud egyedül elvégezni. Érdekes módon elégedett, mert tudja, hogy ha szorgalmas januártól emelkedik szépen lassan a bére. Ja és albérletben lakik több másik ilyen korú ennyit kereső társával, mert vidékről jött fel.
Neked meg csak azt tudom mondani, hogy két ismerősöm is így járt mint te.
Most két éve takarítani járnak családokhoz. Először csak egy helyet szereztek aztán lassan annyi van, hogy már nem vállalnak többet. Jobban keresnek mint gondolnád és egyáltalán nem megalázó. Mert kit engednél be a házadba?
Csak olyat akiben halálosan megbízol. Van olyan aki masszíroz, van aki lábat ápol házhoz jár. Szóval ha nagyon jár az ember esze, talál, csak nem szabad feladni és elkeseredni.
09:25 vagyok , nem írtam:
Egyetemet végeztem, 2 éve 80.000 volt a kezdő fizetésem (bruttó 110.000). Én se örvendeztem annyira, bosszantott, hogy ezért tanultam,de elfogadtam és közben néztem más helyet. Addig meg jó volt az ami volt.
Akkor mond ezt el nekik! Mond el, hogy érzel. Azért szerintem tudják ők ezt, csak még nem elég felnőttek/érettek hozzá, hogy tudják hogyan mutassák ki.
Mond el mit szeretnél tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!