Anya rasszista? Mit tegyek?
Mi az,hogy kissé cigány?
Anyukád nagyon helyesen tenné ha kidobna a barátoddal egyutt.
A válasz megírásának időpontja: 06-18 18:05
Hát bakker... te orvos leszel... hát én sem szeretnék hozzád kerülni páciensként, mert ugyan nem vagyok cigány, de voltak már páran, akik annak néztek, mert kreolabb a bőröm. Vsz te nem akarnál engem meggyógyítani, ha betegként hozzád kerülnék. Legalábbis erősen így érzem abból, amit írtál. És úgy érzem, az is túlzás, hogy 90%-uk nem végzett/fog végezni általánost sem.
**ÉDESANYÁD * NEM * TUD * KIDOBNI * TÉGED**, (nincs is ilyen lehetőség Magyarországon, hogyan is gondolta, talán szó szerint? az súlyos bűncselekmény lenne, gyereket nem lehet utcára tenni, a gyámhatósággal meg nem hiszem hogy vacakolni kezdene, évekig tart egy ilyen procedúra, felnősz, mire végére érne). Szóval ilyen értelemben Édesanyád ,,becsapott'' Téged.
Ha van egy közös rokon vagy tanár, akinek hiteles mindkettőtök számára (mármint Édesanyád számára és a Te számodra is), lehet hogy vele lehet érdemes esetleg beszélned. Valami köztes megoldásban meg lehet egyezni (bemutatás, néhány alapvető biztonsági szabályban való megegyezés).
Sajnos valóban vannak veszélyes emberek, akik olyan csapdákat tudnak szőni, amivel behálóznak bárkit is (pszichopaták stb.), de ilyenek minden rétegben/néposztályban/rasszban vannak. Egy időben voltam cigányok közt, de igazából ők is sokfélék, mint mi vagyunk.
Ha megmarad a bizalmi szál Közted és egy megbízható felnőtt közt, akkor mindig át tudod beszélni, amikor valami furcsa érzésed támad, hogy nincs valami rendben. Az a lényeg hogy ne kerülj olyan helyzetbe amiből már nem lehet kilépni.
Ha az utcára tesz, még aznap előállítják a rendőrök, szóval ez biztos csak ijesztgetés, ilyen nincs. Elvileg a gyámhatósághoz bemehet, de hogy is nézne ez ki?
-- Jó napot kívánok, szeretném örökbe adni/más rokonhoz helyzeni a gyerekemet, mert cigány fiúval jár.
Eléggé furcsán néznének rá. Hacsak nem beteges típus, ezt biztos, hogy nem tenné meg.
Szóval a szó szerinti értelemben ezt nem kell komolyan venni, mert ez így csak ijeszgetés, inkább gondolom az a része a lényeg, hogy ha mondjuk járnál a fiúval, akkor Édesanyád megharagszik, piszkál, szemrehányást tesz, bűntudatot kelt stb, szóval rossz lesz Körülötted a légkör.
Ezzel kapcsolatban az a lényeg, hogy bár valóban vannak veszélyes emberek, de azok egyenletesen vannak eloszolva az országban, azokat bőr szerint úgysem lehet kiszűrni, csak viselkedés szerint. Az lenne a lényeg, hogy nyugodtan tudjál valami megbízható felnőtthöz fordulni, ha valami átlátszó hálót szőnének Köréd (akár cigányfiú, akár nemcigány fiú). Ha lehet és van valami tekitélyes és megbízható felnőtt a közeledben, akit Édesanyád is ismer, próbálj talán egy ilyent keresni, és akkor hármasban valahogy talán át lehet beszélni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!