Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A szülő, az idősebb sem...

A szülő, az idősebb sem mindent tudó?

Figyelt kérdés
Rájöttem arra, hogy a gyerekkori a szülőnek hinni kell, a szülő korától vezérelve mindent jobban tud. Pedig egy fenéket. Én alapvetően nem esem abba, a hibába, hogy nem tanulok más hibájából, hogy nem hallgatok a jó szóra, az idősebbére. De igazából tényleg függ, hogy milyen felnőttől fogadunk meg, illetve adunk a szavára. Nekem túlságosan is sok, hogy az én édesanyám a majd lesz valahogy, ebbe a családba semmi sem sikerül, nekünk ezt szánta az ég, ha nem törődök a betegséggel, vagy egyszer úgyis megkell hallni felfogásai. Kiskorban még azt is elhisszük, hogy a tej fekete nem pedig fehér, ha azt a "nagyobb " mondja. Nem akarok senki fölött pálcát törni, de van valami ebbe a tanulmányba amit épp olvasok, hogy függ az iskolázottságtól nagyon sok minden. Mért hiszi sok ember, hogy mindent meg lehet egyszerűen is élni, fogalmazni, mikor látható, hogy a világ nem fekete és fehér. Remélem nem a nagyképűség jön le belőle, de tényleg kaptam már rossz tanácsokat, később jöttem rá, hogy attól, mert idősebb mondta még lehet rossz. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. jún. 12. 17:16
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

18,05 vagyok!

D: A koromat csak azért írtam, hogy lásd, vagy mégy az álmaid, céljaid után, vagy nagyon gyorsan elmegy az élet melletted.

De ha ezek után engem elkezdel magázni, esküszöm, nagyon megharagszom. Lélekben és (bízom benne, hogy ) gondolkodásban is fiatal vagyok még, legalábbis annak érzem magam, annak, hogy mikor születtem, ehhez semmi köze.

2011. jún. 12. 18:46
 32/37 A kérdező kommentje:
Rendben van köszönöm. Csak én tényleg megvárom amíg felajánlják, most ilyen kommentelés ide vagy oda ha lejön a válaszból, hogy idősebb, akkor nem tegezem.
2011. jún. 12. 18:48
 33/37 anonim ***** válasza:

Az a nagy helyzet, hogy mindamellett, hogy okosabb vagyok nálad, érdekes módon a 8 osztályt végzett kollégámmal is meg tudom magam értetni, el tudok vele beszélgetni, sőt még tanulni is tudok tőle. Ez nyilván egyrészt intelligenciának, másrészt emberismeretemnek, harmadrészt az embertársaim felé mutatott, őket megillető tiszteletnek a következménye. Sajnálom, hogy nem tudsz beszélgetni a kollégáiddal, azt még jobban sajnálom, hogy süt belőled, hogy le is nézed őket, de a kérdésed értelmetlen és a mondataid jó része értelmezhetetlenül bugyuta.

27 éves vagy, diplomás és a felsőfokú szót nem tudod hiba nélkül leírni, ez több, mint szégyen. Látszik rajtad, hogy tényleg nagyképű vagy, bár az írásaidból az is kitűnik, hogy nagyon nincs mire nagyképűnek lenned.

Sajnos pont a magadfajta emberek azok, akik sose fognak rájönni, hogy nem feltétlen az iskolázottság mértéke az intelligencia alapja és hogy Pista bácsi a földekről a maga 4 általánosával a maga módján lehet éppolyan intelligens és értelmes, mint Józsi a mérnök. Nem a diploma ill. annak hiánya teszi az embert, sok olyan alacsony iskolázottságú emberrel találkoztam, aki amellett, hogy intelligens volt a maga módján, olvasottságban és műveltségben magukat nagyra tartó diplomás embereket körözött le.

Az, hogy a szüleid egy nyámnyila embert neveltek belőled, aki a naivitásával csak 27 évesen jön rá arra, amire a tinik többsége 15-16 éves korára már 100%-ban tisztában van nem azt mutatja, hogy egy erős és intelligens személyiségű ember vagy. Nem mellesleg sajnálom, hogy a magyar felsőoktatás olyan mélyre süllyedt, hogy a magyar nyelv használatát és a helyesírást ennyire semmibe vevő, igénytelen embereket termel ki. Lehet, hogy te is boldogabb ember lennél most, ha feleslegesen nem tanulsz tovább, hanem elmentél volna egy jó szakmunkásképzőbe és olvasnál eleget a szabadidődben, művelődnél és ha megértél/megérnél rá, akkor még mindig ott lenne a lehetőség előtted.

2011. jún. 12. 18:54
 34/37 A kérdező kommentje:

:D Már nevetséges amiket írsz. Honnan tudod? Honnan ismersz? Nem is tudod kinek írsz ilyeneket.

Én sokkal jobban szeretek az alacsonyabb iskolázottságú emberek társaságában lenni mint a sajátoméban. Több olyan haverom, sőt barátom van, akik olyanok is.

Szoktam tanulni abból, amit mond, mondanak, de hidd el, hogy sok dologba, amiről fogalmuk sincs de véleményeznek igenis nem fogadom meg mert nyílván való, ha butaság. Nem vagyok nagyképű, apám ivott, elváltak, anyunak meg rossz természete van, mégis főiskolát végeztem, megküzdöttem azért a dolgaimért amim vannak, és még lesznek is mert kitartó vagyok. Éppen az ilyen "felnőttek" húzták le a kedvem, és gátoltak abban, hogy fejlődhessek, és talán már sokkal előrébb is járnék ha nem adtam volna ennyire a szavukra. Engem ne kritizáljon senki!! Majd ha annyit átéltek, felmutatnak, tanultak és tanulni is fognak mint én eddig 27 évesen akkor talán. De még akkor sem! El távolodtunk a kérdésemtől, részemről befejezettnek tekintem a témát, törlöm is a listámról. Minden jót!!!

2011. jún. 12. 19:01
 35/37 anonim ***** válasza:
Hinnye...valaki ellentmond neked, kimozdít a saját kis gondolataid jól kitaposott ösvényéről, erre duzzogva, mint egy 2 éves gyerek lezárod a kérdést azzal, hogy törlöd a listádról. Tényleg komoly felnőtt ember vagy, mit ne mondjak ;)
2011. jún. 12. 19:04
 36/37 anonim ***** válasza:
Hát biztos velem van a baj, de nekem eddig anyukám tévedhetetlen volt és 21 vagyok. Ellenben apám nem az.
2011. jún. 12. 19:09
 37/37 anonim ***** válasza:
"engem ne kritizáljon senki!" Azta, de felkaptad a vizet!! Úgy nem lehet vitázni, ha nem lépsz ki a komfortzónádból! De azt hiszem, érthető, hogy most kezdesz kikacsintani onnan, hiszen, le is írtad, hogy most világosodott meg néhány dolog. Mit csináltál eddig? De nem is baj, lényeg, hogy elindultál! Mi is a tapasztalataiddá válunk.
2011. jún. 12. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!