Rájöttem arra, hogy a gyerekkori a szülőnek hinni kell, a szülő korától vezérelve mindent jobban tud. Pedig egy fenéket. Én alapvetően nem esem abba, a hibába, hogy nem tanulok más hibájából, hogy nem hallgatok a jó szóra, az idősebbére. De igazából tényleg függ, hogy milyen felnőttől fogadunk meg, illetve adunk a szavára. Nekem túlságosan is sok, hogy az én édesanyám a majd lesz valahogy, ebbe a családba semmi sem sikerül, nekünk ezt szánta az ég, ha nem törődök a betegséggel, vagy egyszer úgyis megkell hallni felfogásai. Kiskorban még azt is elhisszük, hogy a tej fekete nem pedig fehér, ha azt a "nagyobb " mondja. Nem akarok senki fölött pálcát törni, de van valami ebbe a tanulmányba amit épp olvasok, hogy függ az iskolázottságtól nagyon sok minden. Mért hiszi sok ember, hogy mindent meg lehet egyszerűen is élni, fogalmazni, mikor látható, hogy a világ nem fekete és fehér. Remélem nem a nagyképűség jön le belőle, de tényleg kaptam már rossz tanácsokat, később jöttem rá, hogy attól, mert idősebb mondta még lehet rossz. Ti hogy vagytok ezzel?
Bocs, nem akartalak megbántani, általában - gyakorlatból mondom -, a fiatalok tizenéves korukban kezdenek arra rájönni, hogy a felnőtt, sőt a szülő sem Isten! És ekkortájt kezdik megkérdőjelezni az ő általuk mondottakat. Te már ezen a csalódáson túl vagy, de hogy foglalkoztat a kérdés, az nekem azt sugallja, hogy filozofikus alkat vagy! Ez szerintem jó, esetenként én is szoktam "agyalni" olyasmiken, amiknek semmi köze az életem hétköznapi eseményeihez.
Hogy jelenleg mást csinálsz, mit amit tanultál, vagy mint amit szeretnél, és ráadásul a mamád ezzel elégedett: azt mondom - a mai világban - azt kell elfogadni, amit az élet éppen ad, de ez nem jelenti azt, hogy feladd az álmaidat, a végső céljaidat. Küzdj, harcolj érte, ragadj meg minden lehetőséget, hogy eljuss oda, ahova igazán szeretnél.
2011. jún. 12. 18:05
12/37 A kérdező kommentje:
Hát bizonyos intelligencia szint végül is szükséges hozzá. Ez nem egy "szerinted ez a karikagyűrű szép lenne" kérdés az biztos. És ne vedd sértésnek, de tényleg direkt úgy fogalmaztam, hogy érthető legyen, ne lehessen belekötni olyan mondatokkal, hogy elkényeztetett, lusta, stb stb vagyok.
2011. jún. 12. 18:06
13/37 A kérdező kommentje:
1805 ezt teszem, csak ha nem vagy tehetős sokkal nehezebb...
2011. jún. 12. 18:08
14/37 anonim válasza:
Nem az intelligenciaszintemmel van probléma, hanem nyelvtantudásod hiányával...Már az első mondatod értelmezésénél megbuktam.
A vesszők hiánya és rossz helyre tétele még csak hagyján, de ahol az alanyt és az állítmányt kihagyod az kb.értelmezhetetlen...És akkor még szót sem ejtettünk egyes ragok helytelen használatáról...
A "hallni" meg "megkell" és a "mért" szörnyszülöttektől meg a hajam égnek áll.
2011. jún. 12. 18:13
15/37 anonim válasza:
Valóban zavaros egy picit, amit írsz, de nagyjából értem és azt kell mondjam, hogy (most nem nagyzolásból) én 15 évesen lepörgettem már magamban ezt a témát és le is vontam belőle a következtetéseket.Hogy miért? Mert akinek jó a viszonya a szüleivel, az később kezd el ilyeneken gondolkodni. Akinek borzasztó családban kell felnőnie, nagyon nagyon hamar megfogalmazódnak ezek a dolgok. Persze, a könyvmoly típus vagyok, aki tinédzserként is súlyosabb irodalmat olvasott, tehát eleve gondolkodtam állandóan. Ezek a gondolatok maguktól jönnek, ha kész vagy rá.
2011. jún. 12. 18:14
16/37 A kérdező kommentje:
Én nem az intelligencia szintjéről/szintedre értettem, csak vannak olyan témák, aminél ha mindent leírnánk, és körbeírnánk, el se lennének olvasva, mert pl a hosszúakat én sem olvasom el. És például lehet aki akarná is a válaszokat olvasni és majd válaszolni ha látja, hogy már kezdődik a kérdező fikázása már kapcsol is át másik kérdésre. Most helyesírási hiba ide vagy oda, és még mielőtt az lenne a baj, hogy felsőfokusként szégyen, szerintem érthetőek a mondataim. Visszaolvasom őket mielőtt elküldöm.
2011. jún. 12. 18:17
17/37 A kérdező kommentje:
Csak van az a helyzet, ha még rossz családban is nőttél fel, és még rátett, hogy a suliban, sőt a melóhelyeden is azt kaptad, hogy "te ezt rosszul látod, stb stb" dolgok. Ha az ember nem rakja helyre magát a világba akkor tetézi a rosszat, és ha nincs egy évnyi rossz helyzetekből való kilábalás, hogy egyáltalán legyen időd átgondolni a rosszat, a jót, így nehéz. ez hasonló ahhoz, hogy dolgozol negyven évet folyamatosan pl igazán kipihenve a szombattól és vasárnaptól nem leszel, mert kevés hozzá a regenerálódási idő.
2011. jún. 12. 18:21
18/37 anonim válasza:
"Rájöttem arra, hogy a gyerekkori a szülőnek hinni kell, a szülő korától vezérelve mindent jobban tud. " ennek mi az értelme?
"De igazából tényleg függ, hogy milyen felnőttől fogadunk meg, illetve adunk a szavára."
stb.
vagy ennek?
" Nem akarok senki fölött pálcát törni, de van valami ebbe a tanulmányba amit épp olvasok, hogy függ az iskolázottságtól nagyon sok minden."
--- Nem akarok senki felett pálcát törni, de van valami ebbeN a tanulmánybaN, amit éppen olvasok: nagyon sok minden függ az iskolázottság mértékétől.
2011. jún. 12. 18:25
19/37 A kérdező kommentje:
A rájöttem utáni részt idézőjelekbe kellett volna raknom igaz, de gondoltam érthető lesz, hogy ez nem egy megfogalmazott mondat akart lenni. szerintem más értette.
2011. jún. 12. 18:28
20/37 A kérdező kommentje:
másodikhoz: fogadunk meg tanácsot és adunk a szavára, igaz, a "meg tanácsot " két szó kimaradt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!