Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A szülő, az idősebb sem...

A szülő, az idősebb sem mindent tudó?

Figyelt kérdés
Rájöttem arra, hogy a gyerekkori a szülőnek hinni kell, a szülő korától vezérelve mindent jobban tud. Pedig egy fenéket. Én alapvetően nem esem abba, a hibába, hogy nem tanulok más hibájából, hogy nem hallgatok a jó szóra, az idősebbére. De igazából tényleg függ, hogy milyen felnőttől fogadunk meg, illetve adunk a szavára. Nekem túlságosan is sok, hogy az én édesanyám a majd lesz valahogy, ebbe a családba semmi sem sikerül, nekünk ezt szánta az ég, ha nem törődök a betegséggel, vagy egyszer úgyis megkell hallni felfogásai. Kiskorban még azt is elhisszük, hogy a tej fekete nem pedig fehér, ha azt a "nagyobb " mondja. Nem akarok senki fölött pálcát törni, de van valami ebbe a tanulmányba amit épp olvasok, hogy függ az iskolázottságtól nagyon sok minden. Mért hiszi sok ember, hogy mindent meg lehet egyszerűen is élni, fogalmazni, mikor látható, hogy a világ nem fekete és fehér. Remélem nem a nagyképűség jön le belőle, de tényleg kaptam már rossz tanácsokat, később jöttem rá, hogy attól, mert idősebb mondta még lehet rossz. Ti hogy vagytok ezzel?
2011. jún. 12. 17:16
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
többinél is lehet érteni, szerintem nem mindenki irodalmi műfordító, így ilyen kis hibát "két betűt" észre sem vesz. De ha igazat adok, és őszintén, akkor leszállnánk rólam? mert sok téma ezért veszti el fontosságát mert elkezdik ócsárolni a kérdezőt. Ha oktatást kérek szólok.
2011. jún. 12. 18:30
 22/37 anonim ***** válasza:

nem csak az idézőjeleket hagytad ki, hanem a fél mondatot...

Rájöttem arra, hogy a gyerekkori a "szülőnek hinni kell" és a "szülő korától fogva" mindent jobban tud elvek nem feltétlen igazak.

na így lett volna értelme... ;)

2011. jún. 12. 18:32
 23/37 anonim ***** válasza:

"másodikhoz: fogadunk meg tanácsot és adunk a szavára, igaz, a "meg tanácsot " két szó kimaradt."

" szerintem érthetőek a mondataim. Visszaolvasom őket mielőtt elküldöm."

na itt meg no comment....

2011. jún. 12. 18:34
 24/37 A kérdező kommentje:
ÚÚÚ emberek!!! tényleg tudom, hogy igaz, de ha zuhannánk egy repülőgéppel, és azzal foglalkoznánk, hogy leettük az ingünket, előbb távolítsuk el a foltokat, akkor meghalnánk. :P Ne töltsük már ezzel a komment számokat please!
 25/37 anonim ***** válasza:

18,05 vagyok!

Régész szerettem volna lenni (ehhez ugye alapból először gimi kell + latint tanulni stb.), ezzel szemben lett belőlem (ma már nyugdíjas) könyvelő. Mert a közgében a 4 év alatt érettségi és szakképesítés is van.

Ezért írtam, hogy ne add fel az álmaidat! Keresd a lehetőséget, hol tudsz esetleg levelezőn tanulni abba az irányba, amely közelebb visz a céljaidhoz. Nem lesz könnyű, de ha úgy teszel, ahogy én, hogy egész életemben azt mondogattam, mi szerettem volna lenni, a végén rájössz, hogy az élet tényleg nagyon rövid.

Azt, hogy az idősebb munkatársak milyen "kioktató" szlogent ismételgetnek, hallgasd meg, de ha más a véleményed a dologról, annyit megtehetsz, hogy nem szállsz velük vitába! Mindenkinek joga van ragaszkodni a saját véleményéhez, őneki is, teneked is.

26/37 anonim ***** válasza:

Na, álljunk már meg egy picit.

Én ezt mind értem, csak egy csöppet irreleváns. Mármint a szűk értelemben vett nyelvtan, meg még a kérdező kommentjeiben néhány gondolat. Valóban baromi nehéz a szabad asszociációid fonalát követni. Még nem appercipiáltam, hogy lenne a felvetett téma és néhány reakció között bárminemű reláció, de igyekszem dekódolni az üzenetek ezen szegmensét. Kicsit eltértünk a lényegtől. Érdekesnek indult, aztán elborult a topik. Magyarul: mi a kérdés? /de tényleg magyarul!!:D/

2011. jún. 12. 18:37
 27/37 A kérdező kommentje:
1805 persze. de egyébként én azt tapasztaltam, hogy ha beszélek arról, hogy mit akarok, a 43 éves nyolc osztályt elvégzett gyári melóstársamnak, és tényleg nem lenézésből írtam, de látom rajta, hogy nem érti meg, nem tudja magát beleélni, vagy ha igen, az jön le neki, hogy" felvágok magammal" szóval nem mindegy kivel beszéli meg az ember. Például itt is. Nem tanácsokat osztogatnak sokan, hanem belekötnek szavakba, vesszőkbe, idézőjelekbe, ezzel jelezve, hogy ő okosabb mint én. Lehet így van, de nem nyelvtan versenyre kértem a kommentelőket, hanem egy szerintem fontos téma kivesézésére. Önnek viszont köszönöm a válaszait!
2011. jún. 12. 18:39
 28/37 A kérdező kommentje:
1837 hát ezaz most már éppen a helyesírásom lett az. a kérdés az amit feltettem, bővülve az igazi hozzászólásokat kell figyelembe venni.
2011. jún. 12. 18:40
 29/37 anonim ***** válasza:

Még mindig a 18,05 vagyok!

Azokra, akik itt a helyesírásodat, a fogalmazásodat kritizálják, még annyira sem kell hallgatnod, mert ezek szerint a dolgok lényegéhez szólni nem tudnak, vagy nem akarnak. Ne ragadj le azoknál a válaszoknál, melyek nem visznek előre, vagy eltérítenek a lényegtől!

Persze ez az általam írottakra ugyanúgy igazak, ha úgy érzed, hogy nem arra válaszoltam, amire valójában kíváncsi vagy, biztosan fogsz kapni olyan választ is, amelyik már segít a problémád megoldásában. (Ezen az oldalon sokan vannak, akik csak késő este vagy kora hajnalban ülnek géphez, tehát meglehet, hogy mások válaszát majd csak holnap ismered meg.)

2011. jún. 12. 18:40
 30/37 A kérdező kommentje:
persze ez is támadható lesz, mint írtam, hogy "akkor majd azt tartom meg jó válasznak amit én is gondolok a dolgokról" mert már előre tudom, milyen fogást lehet a jó tanácsokba is találni. De ez igaz egyébként amiket leírt. :)
2011. jún. 12. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!