Mi a véleményetek az örökbefogadásról?
Nem tudom miért, de mindig is meg volt bennem a tudat, hogy ha már lesz két gyerekem, akkor örökbefogadnék egy olyan gyerkete, akiért "már senki sem türemkedik".Mondjuk egy tízéveset.
Ellenben akárkinek mondtam eddig a környezetemben, ha kiröhögte magát, akkor azután lebeszélt.Hoyg gondoljátok?
Utolsónak.
Szia!
Igen budapesti.A kérdés valójában nem most aktualizálódik, demár foglalkozom vel.Te hol tartasz a dologban?
Szerintem nézz meg néhány olyan családot, akik örökbefogadtak, meséljenek ők neked a tapasztalataikról.
Sokszor a valóság nagyon eltér ám a romantikus elképzelésektől! Nem lebeszélni akarlak, csak arra kérlek, ne azért akarj örökbefogadni, hogy valami szentimentális elképzelést megvalósíts az életedben. Akkor törvényszerű a csalódás, mert semmi sem garantálja, hogy megkapod azt az egész életében hálás, nevedet imába foglaló emberkét, akire vágysz. Valószínűbb, hogy ellenséges lesz veled, főleg az első időkben, ugyanis az emberek, még a 10 évesek sem szeretik, ha valaki rajtuk akar jótékonykodni. Ilyenkor életbe lép a szegény gőg.
Az elveszett szocializációs időszakot pedig sosem fogod tudni bepótolni nála. Lesz egy sérült gyereked, akinek az életminőségén valamennyire javíthatsz, de sokkal többre ne számíts.
Szia!
Én is budapesti...a gondolat rég megvolt...pár hónapja kezdtem el utána olvasni, hogy hogyan is történik nálunk...én 1,5-2 év múlva fogadnék örökbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!