Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi a véleményetek az örökbefog...

Mi a véleményetek az örökbefogadásról?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de mindig is meg volt bennem a tudat, hogy ha már lesz két gyerekem, akkor örökbefogadnék egy olyan gyerkete, akiért "már senki sem türemkedik".Mondjuk egy tízéveset.

Ellenben akárkinek mondtam eddig a környezetemben, ha kiröhögte magát, akkor azután lebeszélt.Hoyg gondoljátok?

2011. jún. 9. 20:08
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Utolsónak.

Szia!

Igen budapesti.A kérdés valójában nem most aktualizálódik, demár foglalkozom vel.Te hol tartasz a dologban?

2011. jún. 12. 17:26
 22/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nézz meg néhány olyan családot, akik örökbefogadtak, meséljenek ők neked a tapasztalataikról.

Sokszor a valóság nagyon eltér ám a romantikus elképzelésektől! Nem lebeszélni akarlak, csak arra kérlek, ne azért akarj örökbefogadni, hogy valami szentimentális elképzelést megvalósíts az életedben. Akkor törvényszerű a csalódás, mert semmi sem garantálja, hogy megkapod azt az egész életében hálás, nevedet imába foglaló emberkét, akire vágysz. Valószínűbb, hogy ellenséges lesz veled, főleg az első időkben, ugyanis az emberek, még a 10 évesek sem szeretik, ha valaki rajtuk akar jótékonykodni. Ilyenkor életbe lép a szegény gőg.

Az elveszett szocializációs időszakot pedig sosem fogod tudni bepótolni nála. Lesz egy sérült gyereked, akinek az életminőségén valamennyire javíthatsz, de sokkal többre ne számíts.

2011. jún. 13. 13:56
 23/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is budapesti...a gondolat rég megvolt...pár hónapja kezdtem el utána olvasni, hogy hogyan is történik nálunk...én 1,5-2 év múlva fogadnék örökbe

2011. jún. 13. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!