Mi a véleményetek az örökbefogadásról?
Nem tudom miért, de mindig is meg volt bennem a tudat, hogy ha már lesz két gyerekem, akkor örökbefogadnék egy olyan gyerkete, akiért "már senki sem türemkedik".Mondjuk egy tízéveset.
Ellenben akárkinek mondtam eddig a környezetemben, ha kiröhögte magát, akkor azután lebeszélt.Hoyg gondoljátok?
ha ilyen nagy gyereket akarsz magatokhoz venni, akkor inkább ne örökbe fogadd hanem mint nevelő szülő.
És nem ártana a két gyermekkel is megbeszélni.
Bocsánat, még annyit, pont azért szeretnék nem csecsemőt, mert az adassék meg a meddő pároknak.
Pont ez a nevelés kérdés ránt egy picit vissza, én bízom magamban, meg abban is hogy nem csak olyan gyerekek kerülnek be, akiknek már menthetetlen a sorsuk, hanem olyanok, akik kiskamaszként kerültek be, és kéne nekik egy kis segítség.Láttam nemrég egy filmet, egy budapesti árvaház jubileumi ünnepségéről, ahova visszamentek azok, akik egykor ott nevelkedtek.Hát sok mindenre, de erre nem számítottam.Egy darab kisiklott életű ember nem volt ott(legalábbis akit mutattak), mindenki hihetetlenül hálás volt az intézménynek, mert az "anyaibb volt" a többinél, aki tehette a párjával, családjával jött.Hát nem vagyok egy érzékeny ember, de elmorzsoltam egy könnycseppet.
20:20 vagyok.
A 10 év körüli gyerek már tönkre van téve lelkileg, egy csecsemőt meg sok esetben úgy hord ki az anyja, hogy fogyatékos vagy hiperaktiv, kezelhetetlen. Mindkettőre van példám a kollégák között.
Szerintem ne az ismerősökkel, még csak ne is hozzánk hasonló laikusokkal beszélj erről, ha komolyan gondolod a dolgot. Hanem pl. itt:
Olyan embereket érdemes erről kérdezni, akik nem a szokásos sablonokkal jönnek ( idegbeteg lesz, lopni fog, megszökik stb.) hanem valóban ismerik, és el is mondják, hogy egy 10 év körüli kisgyerek örökbefogadásának mik a buktatói, és mik az előnyei. Én drukkolok neked, hogy az előnyökből legyen több, és kitarts az elhatározásod mellett. Tiszteletre méltó amit szeretnél, sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!