Mi a véleményetek az örökbefogadásról?
Szia!
Szerintem nagyon sokan ódzkodnak tőle, hiszen azt sem tudod, hogy ki fia, borja.
Viszont ma már létezik a nyílt örökbefogadás, ahol végig tudod kísérni az egész terhességet, ismered az anyukát, tudod, hogy esetleg milyen betegségei voltak/vannak... ezt nagyon jó dolognak tartom. Van is egy ismerősöm, aki így várja a babáját, majdnem olyan, mintha ő lenne állapotos.
Egyik ismerős család szokott magához venni gyerekeket, bár nem örökbe, hanem átmenetileg, de nagyon csodálom őket, hisz gyakran ezek a gyerekek nagyon hálátlanok. Hazudoznak és hát inkább nem sorolom. Mégis tudják, hogy nekik náluk jobb helyük van, mint a családjuknál vagy a gyermekotthonban. Hasonló ehhez az örökbefogadás, de sokkal nagyobb elkötelezettséggel jár. Ott már nem lehet őket visszaadni, hogy 'bocs, de inkább nem'. Ezért jó át kell ezt gondolni. Viszont mindenképpen egy nagyon nagy dolog. Hisz nem csak a szülők kapják meg azt, amit természetes úton nem tudnak (vagy nem akarnak), hanem egy rossz sorsú gyereken segíthetnek, adhatnak esélyt arra, hogy egy sokkal jobb élete lehessen. Tanulmányom során már voltm párszor gyermekotthonban. Némelyik borzalmas! Mind a hely, és bizony nem ritkána velük foglalkozó nevelők is!
Szóval én jobbára a gyerek szempontjából nézem és bizony ez egy óriási dolog. Kiemelik egy borzalmas helyről, foglalkoznak vele, megadnak neki olyan dolgokat, amikről max csak álmodozhatott!
Én mindenképp décsérem ezeket a szülőket!
Hogy ki fia, borja? Szerintem nem ez számít! Lehet hogy ez a kedves válaszoló arra gondolt, hogy lehet hogy egy putriból jött, mocsokban, koszban élő cigány gyerek!? Nos meglehet, hogy ő sokkal jobban meghálálja a gondoskodást!
Nem, nem erre gondoltam :) Az én rokoni körömben is van olyan, aki hivatásos nevelőszülői státusszal rendelkezik, náluk öt gyerkőc van, van köztük "putris" is, bár ők nagyon kicsi korukban kerültek a rokonékhoz, de már most örökre hálásak. Viszont az egyik nagy lányt vissza kellett adni, mert nagyon sok zűr volt körülötte és már a kicsikre is veszélyes volt, szóval nála beigazolódott, hogy a vér nem válik vízzé...
Én elsősorban az egészségügyi háttérre gondoltam, hogy nem tudod, hogy ki fia, borja. Azon túl, hogy egy gyerek, nem tudsz róla semmit. Ezért tartom jobb ötletnek azt a verziót, ahol a leendő édesanya végig tudja kísérni a terhességet.
Szerintem szép és nemes dolog. A világnak, akármilyen keményen is hangzik ez, de nincs szüksége több gyermekre, amíg naponta több tízezer hal éhen, és ki tudja hánynak nincs családja, vagy kitették. A gyerek az gyerek, az élet értelme. És mivel emberek vagyunk, már nem csak a saját gének átadása szempont.
Továbbá így például meleg pároknak, és szingliknek is van (volna) lehetősége gyermeket nevelni - és ne mondjátok, hogy "akkor már inkább egy részeges szülő, vagy csonka család, vagy intézet", meg ilyen badarságok, mert annál rosszabb nem nagyon lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!