Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Számotokra milyen az ideális,...

Számotokra milyen az ideális, tökéletes anya?

Figyelt kérdés
Pár mondatban jellemezzétek légyszi.
2011. jún. 3. 15:04
1 2
 11/15 anonim válasza:

A mostani jó, de nem tökéletes. Szülőket nem lehet megválogatni, de a mostani anyukámmal nincs semmi bajom, bár néha agyamra megy.

Legyen: okos, megértő, türelmes, segítőkész.

2011. jún. 3. 22:21
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mert az anyám szinte soha nem főz és erre büszke is. Ha nem tanultam volna meg kb 12 évesen főzni éhen haltam volna. Szerintem alap, hogy kaját készít, szán időt a gyermekeire, ugyanakkor nem szab határokat abban, hogy a gyermek elmehet-e egy-egy buliba. Ha részegen jön haza, vagy a detoxiból hívják őt telefonon, akkor utólag elbeszélget vele, hogy megérte-e. A gyermeknek magának kell meghoznia a döntéseket, megtapasztalnia azt, hogy az, ami jó és mi az, ami rossz.
2011. jún. 5. 21:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem tökéletes anya nincs.

Az ideális a gyermek személyiségéhez méri a nevelési módszereket, amihez persze két dolog kell: egyrészt ismerje a gyermekét, másrészt legyenek eszközei a neveléshez.

Alapból megvetem azt az embert, aki üt, tehát ez nem az ideális kategóriába tartozik.

Azt hiszem a legfontosabb, hogy eg ygyermek mindig merjen, akarjon az édesanyjához fordulni, tehát bíznia kell abban, hogy bármit tesz, az édesanyja mindig mellette ál.

Számomra ideális, ha egy nő jól főz, tiszta, rendes háztartást vezet. Egy anyánál pedig ez azt hiszem alap.

Aki tudja azt, hogy a gyermek az ő mintáját követi, az bizony odafigyel minden lépésére.

Ha elváltak a szülők, akkor is a gyermeke(i) az elsők, tehát nem tiltja őket az apjuktól, nem neveli ellenük, sőt, segíti a jó kapcsolat fennmaradását, kialakulását.

Felelősséggel választ új társat, és ha nem találkozik olyannal, akit szívesen a gyermeke közelébe enged, akkor inkább egyedül marad.

Gondoskodó, és kedves. Sokat mosolyog, és szeretgeti a gyermekét. Próbál örömöt, élményt vinni az életébe. Engedi, a lehetőségek szerint a maga útját járni. Kipróbáltat vele sok mindent, hogy megtalálhassa a gyermek a számára megfelelő pályát.

Szerintem minden gyermekhez van kulcs. A szülő dolga megtalálni azt.

És még valami: az anya az, a szó legnemesebb értelmében, aki nagyon, nagyon szeret.

2011. jún. 5. 21:38
 14/15 napietus ***** válasza:

az én anyukám az :) úgy szeret, hogy azt mindig érzed, és úgy irányította a helyes mederbe az életemet és válogatta meg iszonyú kemény szűrőn át a társaságomat, hogy észre se vettem. és megtanított minden fontos dologra az illendő viselkedéstől a háztartás jó vezetéséig.

remélem, én is tudok majd fele olyan jó anya lenni, mint ő.

29/N

2011. jún. 5. 22:40
 15/15 anonim ***** válasza:
72%
Olyan, aki nagyon szereti a gyerekét.
2011. jún. 6. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!