Milyen eredtű név a Staunhoff?
Nekem is germánnak. Az Auchanban láttam egy vezetéknéveredet könyvet, nagyon sok érdekes dolgot írt le :)
Nekem is pl. német nevem van, apanév (csoportosították).
Szia!
Azt megkérdezhetem, hogy ez a Te rendes vezetékneved?
Véleményem szerint ez egy módosult alakja lehet a német Steinhoff családnévnek. Az 50-nél is több német nyelvjárás simán erősítheti ezt a feltételezést, hiszen egy vezetéknévnek rengeteg alakja fordulhat elő más-más területen, különböző módon leírva.azt meg ugye jól tudjuk, hogy nem feltétlenül érti meg egymást egy holland és mondjuk egy burgenlandi osztrák, pedig mindkettő nyelve germán (ez mondjuk elég szélsőséges példa volt, de talán érted, hogy mire akarok kilyukadni:)). Persze az elírás, vagy az ejtés után keletkezett (lejegyzett) családnév már itt Mo-on is megváltozhatott erre az alakra. Meg azt se felejtsük el, hogy a Staun, meg a Hoff külön-külön is értelmes, jelentéssel bíró szavak, úgyhogy ez a fajta összekapcsolás családnévvé tudatos is lehet. Ezek alapján lehet német, ashkenázi zsidó, vagy valamilyen germán nyelvterülethez kapcsolódó személy, vagy személyek leszármazottja (amennyiben ez tényleg egy létező családnév).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!