Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mi az, amit sosem tudtál...

Mi az, amit sosem tudtál megbocsátani a szüleidnek?

Figyelt kérdés

A kérdésem az idősebb korosztályhoz szólna, akik már maguk mögött hagyták a kamaszos sérelmeiket és túlzásaikat, és képesek reálisan látni a gyermek- és fiatalkorukban történt dolgokat.

Van olyan dolog, amire még ma is azt mondjátok, hogy egyszerűen nem tudjátok megbocsátani a szüleiteknek?

2011. márc. 26. 09:50
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Hát azért az utolsó nálam kiverte rendesen a biztosítékot. Meg szerintem sokan úgy vannak vele, hogy megbocsátom de elfelejteni nem tudom. Bennem legalábbis harag nincs, csak szomorúság.
2011. márc. 29. 18:32
 32/38 anonim ***** válasza:
apám elhagyott 20 éve nem láttam és ezt sosem fogom neki megbocsájtani....20 éves vagyok
2011. márc. 31. 12:41
 33/38 anonim ***** válasza:
Hogy nem költöztek külföldre, és ebben az országban kellett felnőnöm.
2011. ápr. 11. 19:50
 34/38 anonim ***** válasza:

Anyukámnak azt, hogy gyakran nyíltan irigykedett rám (falusi parasztlány volt, most Hűvösvölgyben élnek, jó adag sznobizmus is szorult belé, és amellett, hogy örült, én tanulhattam, dolgozhattam külföldön, mindig éreztette velem, hogy irigy, féltákeny)

Apukámank pedig azt, hogy soha sem voltam neki elég jó. Sem én, sem az amit csináltam. Most, közel 40 évesen is állandóan kritizál - persze szerinte jobbító szándékkal -, és nem veszi észre, hogy mennyit árt az önbecsülésemnek.

38/N

2014. máj. 19. 11:08
 35/38 anonim ***** válasza:
20 évesen terhes lettem. Anyukám teljesen pipa volt, pedig már nem laktam otthon és már volt 2 év munkaviszonyom is volt. Azt hittem, h a terhességem alatt feldolgozta, de nem. Megszültem és nem jött látogatni az unokáját, semmilyen segítséget nem kaptam. Bele estem a szülés utáni depresszióba is, ekkor se kaptam figyelmet, kis fiam se.... Néha mentünk hozzájuk, de a fiam végig üvöltött amíg ott voltunk, gondolom érezte, h ott nincs szeretet. 2 és él éves a fiam, 10 perce lakunk anyáméktól és ma napig nem ugrik be meglátogatni az unokáját. Fiam pedig már mondja, h mama, néha szeret ott lenni, de mikor anyum kér egy puszit akkor ő nem ad neki. Apukámnak előbb hagyja magát, h megpuszilgassa, mint anyumnak. Érthető, mert apukám imádja, kicsinek is megmerte fogni, pedig mikor mi voltunk kis babák, akkor minket nem mert megfogni. Ekkor láttam az irigységet anyukám szemében. Mostanság érzem nagyon, h próbálja ellenünk hangolni apukámat :(
2014. máj. 19. 11:50
 36/38 anonim ***** válasza:
Semmi olyan nincs amit sose tudnék megbocsátani, nagyon jó művelt tanult emberek akik fantasztikus gyerekkor adtak nekünk (van még 2 testvérem) jó anagi háttérrel, de ami a legfontosabb volt, egészségesen (fizikálisan és mentálisan is) indulhattunk az életnek, arra tanítottak hogy merjünk nagyot álmodni.
2014. máj. 19. 12:57
 37/38 anonim ***** válasza:

Van mit irni...Elhanyagolt, ivott, verte apàmat, minket, tönkretett teljesen, 7 évesen pszichologushoz jàrtam, nem tudott velem mit kezdeni. Semmit nem tanitott meg nekem, sosem volt igazi anyàm, nem fordulhattam hozzà, és ez a mai napig igy van, nagyon felszines a kapcsolatunk...olyan dolgokat kellett miatta àtélnem, amit ép ésszel nehéz felfogni...Pszichologushoz jàrok, depresszioval, de nagyobb gondok vannak a hàttérben...

Az én anyàm is egy ku.va volt, szerette a pasikat mielénk helyezni...Nagyvonalakban ennyi. 24 éves vagyok, férjnél. Most van igazi csalàdom, anyosom anyàm helyett anyàm:) A pàrom pedig a mindenem:))

2014. máj. 19. 14:33
 38/38 anonim válasza:

Azt, hogy édesanyám a piát választotta a család helyett. Szinte pokollá tette az életem, pedig csak 17 éves vagyok, de annyi mindent megéltem már miatta. Sok mindent tudnék mesélni, de nem fogok.

Valamint azt, hogy ilyen korán itt hagyott minket. Egy hónapja elhunyt. Évek óta nem beszéltünk, de sajnos lehetetlen volt. Azt nem mondom, hogy soha sem bocsátok meg neki, mert már így is enyhült valamennyire a haragom... Bízom benne, hogy egyszer megértem, miért kellett ennek így végződnie. Viszont valamit köszönhetek is neki: láttam, hogy hová vezethet az alkohol. Valamint tudom, hogy milyen életet NE éljek a jövőben.

2018. dec. 14. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!