Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt szoktál hazaadni...

Mennyi pénzt szoktál hazaadni havonta a szüleidnek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 16:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%

Az összes kaja jegyemet, + 20 ezer forintot, illetve én veszem a gyógyszereket.

26/F

2011. aug. 24. 16:36
 2/22 anonim ***** válasza:
81%
Együtt élünk. Rezsi, fűtés, és minden, amit látom, hogy ő nem engedhet meg magának.
2011. aug. 24. 16:37
 3/22 anonim ***** válasza:
70%
Szerencsére nem szorulnak rá.
2011. aug. 24. 16:38
 4/22 anonim ***** válasza:
61%
Semennyit. Nem fogadnak el egy fillért sem, úgy vannak vele, hogy a szülő dolga segíteni a gyereket, és nem fordítva. Egyet is értek velük, egyetlen forintot sem fogadnék el a gyerekemtől.
2011. aug. 24. 16:46
 5/22 anonim ***** válasza:
46%
Ők adnak nekem.
2011. aug. 24. 16:51
 6/22 anonim ***** válasza:
74%
Nem adok haza pénzt, mert pillanatnyilag csak a párom dolgozik. Mikor még én is dolgoztam, akkor sem szoktattam rá őket ilyesmire, még egy üveg bort sem fogadnak amúgy szívesen, mert úgy vannak vele, hogy magunkra költsünk, még fiatalok vagyunk. Igazuk is van, meg meg sem értem azt a szülőt, aki ilyesmit elvár a gyermekétől. Más az ha nincs mit enniük. Amúgy csak az öcsémnek szoktam zsebpénzt adni, meg ha éppen valami hiányzik neki, akkor megajándékozzuk, hogy ne apáék nyakát rágja, és ennyi.
2011. aug. 24. 16:56
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

21 éves vagyok, 8 hónapos kislány anyukája. Sajnos rászorulok arra, hogy itthon éljek szüleimmel.

Kapok gyermekpénzt, kb 18 ezer ft-ot, kb 3500 ft pótlékot, s dolgozok, keresek havonta kb 75 ezret. Az összes pénzt anyámnak adom, s csak a legszükségesebbeket veszem meg a kicsinek, pelenka, kaja, ilyesmik-kérek rá pénzt-. Magamra nem költök... Adom mindig, egy szó nélkül, hisz befogadtak, meg amíg melózok anyum vigyáz a kicsire, de mégis úgy érzem ki vagyok zsákmányolva... Szóval kb 95 ezret adok minden hónapban... S mégis szar vagyok...

2011. aug. 24. 17:11
 8/22 anonim ***** válasza:
81%

Már nem élünk együtt, de amíg az volt addig fizetésem 20%-át plusz az alap, hogy a saját igényeimet (telefon, ruházkodás, internet, menza, utazás, benzin stb.) 100%-ban

Kollégám szülei csinálták jól ezen felül "előírták" hogy havi 10e-el előtakarékoskodjon.

Viszont ha anyagilag nézzük akkor voltam a legjobb helyzetben: a fizum 40%-át félre tudtam tenni. Most nem tudok semmit, na jó 20%-a hitelre megy, ha az nem lenne tudnék spórolni.

2011. aug. 24. 17:20
 9/22 anonim ***** válasza:

17:20 voltam:

Az hozzá tartozik, hogy én úgy éreztem, hogy segítenem kell. A nyugdíjuk pont a fele a keresetemnek.

Arról nem is beszélve, hogy milyen "szolgáltatásokat" kaptam ottlakóként. Semmi gondom nem volt.

2011. aug. 24. 17:27
 10/22 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes felfogása van egyes embereknek. Ha már felnőtt az ember és munkaképes, kijárt minden iskolát, szerintem illene hazaadnia, ha már nem volt képes megállnia a saját lábán. Nem elég, hogy nem költöztök, el, még azt állítjátok, hogy a szülő dolga támogatni a gyerekét? Felnevelnie kötelessége és igen támogassa is, de ne már úgy, hogy eltartja, mert az marha ciki. Szerintetek a szülők szarják a pénzt vagy mi? Milyen dolog, hogy valaki eltartatja magát és a saját pénzét, meg elherdálja? Ne haragudjatok, de én kiakadtam ezeken a válaszokon. Mert nálam pont fordítva működik. Mindent megkaptam gyerekkoromba, ki volt nyalva a kis fenekem és próbálom ezt viszonozni. A támogatás nem egyenlő az eltartással és ezt jó lenne, ha sok ember végiggondolná oda-vissza. Mert néha a szülőkkel is elszalad a ló ilyen téren.
2011. aug. 24. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!