Jogosan utálom az apám?
Az apád valószínűleg kudarcként éli meg azt, ami veletek történt, és fél attól, hogy ez véglegessé válik.
Nyugodtan mondd el neki, hogy úgy érzed, hogy nem szeret annyira. Ha tiltakozik, mondd el neki, hogy lehet, hogy igaza van, de ha így érzed, akkor így érzed, az érzelmeinket nem befolyásoljuk. (Ez arra is igaz, hogy úgy érzi, a feleségét szereti a legjobban. Nem tehet róla :) )
Viszont kérdezd ki, hogy miért váltak el, mi romlott meg a kapcsolatukban. Beszélgessetek a szüleiről (ha már úgy is a Családfa rovatban kérdezted :) ), hogy ő milyen tanuló volt. Lehet, hogy kiderül, hogy csak a saját apját utánozza, mert ő is nagyon rövid pórázon volt fogva, állandóan be kellett számolni. Magyarul: értsd meg, hogy miért csinálja. És első lépésként fogadd el, hogy senki nem tökéletes, és lehet, hogy gyerekkorából, múltjából olyan lelki sebeket hordoz, ami megakadályozza, hogy veled normális legyen a kapcsolata. Ez igazából sajnálatra méltó, próbáld meg sajnálni.
Próbáld meg nem utálni. Mert ha utálsz bárkit is, az a te lelkedet is nehézzé teszi, nyomorítja. Próbáld felszabadítani magadat az utálat terhe alól. Ez független az apádtól. Ez csak Tőled függ. Nem utálod, és kész.
Építsd a magad életét. Határozd el, hogy tanulni fogsz, azzal mész a legtöbbre. Ha a godnolataid az apád körül forognak, hessegesd el. Nincs köze hozzád. Anyukáddal nem tudnátok közelebb kerülni egymáshoz? Legjobb ha érzelmileg független vagy. A boldogságod senki mástól nem függhet.
Tanulj, hogy jó életet élhess majd, keress barátokat, sportolj, egy kis szerelem is összejöhet.
Kicsit a szókincsedet finomítsd. Kiábrándító ez a durva beszéd.
Az utálat semmire SEM megoldás!!!!
Hidd el:).
Ez elég durva eset! Figyelj! Kezdj el egy új életet! Zárd le a múltadat, és kész! Változtass az életmódodon! Nagyon sokat segíthet! ha feszült vagy és ideges, egyél diót, lélegezz nagyokat, esetleg ha nagyon stresszelsz egyél étcsokit(ha van)! ha ez nem hat és jobban kedveled a zenét ezt tudom ajánlani: http://www.youtube.com/watch?v=XTbnLrsTyoE
Nekem bevált, ha ezt hallgattam, mindig 30-40 másodperc alatt megnyugodtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!