Mi volt eddig a legkevésbé tetsző, 'leggázabb' keresztnév amit eddig hallottatok?
Koppány, Taksony, Ajtony... brrr Főleg a mai világban ilyen nevet adni egy gyereknek.
A Viktor és a Patrik név... hát nem az hogy csúnya, de kiver tőle a víz. Bocs :)
Rómeó! Főleg így: Lákátos Rómeó :)!! Iszony és vicc!
De én nem kedvelem a tömeg és tucatneveket sem. (Kati-Zsuzsi-Évi) Egyszerűen csak mert fantáziátlannak tartom őket, annyira elcsépeltek. Nem csúnyák, csak nem adnám a gyerekemnek egyiket sem.
De pl. a Taksonyt már tényleg nem értem, miért is foglal helyet a naptárban???
nem tetszik: Berta
Christopher, Dominik
A fonetikusan leírt külföldi nevektől vagyok rosszul, a Zsáklin (ami egyébként tetszene, ha külföldi egyénről lenne szó) az, amitől rosszul vagyok, ha meglátom.
A régi magyar nevekért viszont odáig vagyok. Ha fiam lesz, biztosan a Koppány nevet kapja, de igazából a régi magyar nevek jelentős része tetszik. Sokkal különb mint pl. egy Dzsesszika.
Ami gáz: Most láttam nem rég, Rikárdó Dzsúlió:SS Plusz a szappanoperákból átvett nevek, amik a spanyoloknál szép is, de a magyar nyelvben... Hát elég érdekesek.
Am érdekes volt az aki a Tímeát a BOGLÁRKÁT, ami az egyik legszebb magyar név, meg a Liliánát gáznak írta le...
Ami nem tetszik azok a régi nevek pl Irén, Margit, Róza stb... Bár 2 mamámat meg keresztanyámat is Margitnak, anyut meg Rozikának hívnak, akk sem tetszenek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!