Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Kaptátok már meg családotoktól...

Kaptátok már meg családotoktól, hogy túl smucig spórolósok vagytok?

Figyelt kérdés
Most nem megyek bele a családi életünkbe, de most pár hónapja dolgozok, tesómékkal vagyok egy albiba. Fizetem rendesen amit kell amúgy, gyárban melózok diplomásként, és a fizetésem felét lerakom. Ezt kifogásolja tesóm, hogy mért nem költöm el magamra. Tényleg hülye felfogás, miszerint addig rakjunk félre amíg fiatalok vagyunk, mert később már másra kell koncentrálni. És most tényleg nem azt várom, hogy mondjátok, hogy semmi köze hozzá meg ilyenek. De tényleg miért vegyek állandóan új pulóvert meg kaját meg mindent, ha nem olyan nagyok az igényeim, inkább lakásra teszem félrefele. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel? :O)(Mondjuk tesóm nem is melózik éppen, de olvassa ezt az oldalt, tudja mi a nevem itt, remélem nem sértődik meg, hogy beírtam ezt a kérdést. De ha mégis, hát öcsikém bocs.)
2011. jan. 6. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Na, az utsó bekezdés átköltözött az első mellől, pedig ott volt becsszóra :DDDD

fránya enterek meg az idióta aki nyomkodta... ;P

2011. jan. 6. 21:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Érdekesek a hozzászólásaitok. Köszönöm szépen mindenkinek. Én is tudom, hogy akkor lenne jó, ha lakásra havi százakat tudnék tudnánk félrerakni de az a kevés is valami lesz remélem mikor nem kell annyit majd felvenni hitelt rá mint ha nem lenne. Na pá
2011. jan. 7. 20:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha még más családtagok vágnák az arcomba, hogy anyagias vagyok az hagyján lenne, de én egyenesen a feleségjelöltemtől kaptam meg ezt, akivel együtt éltem. Úri környéken lakhatott Budapesten, egy nagy lakásban, mindent megkapott tőlem és a családomtól, de neki is és a háttérből dirigáló családfájának is megártott a sok jó, pont, mikor a válság miatt szűkebbre kellett húznom a nadrágszíjat. Na erre kezdtek nekem a maguk primitív módján panaszkodni, hogy smucig vagyok. Pont azok, akik még egymást is kinyírták volna a pénzért.

Nem baj, azóta kikaptam egy valóságos angyalt, igaz, ritkán látom, de már látszik, hogy normális.

2011. jan. 8. 22:49
 14/14 A kérdező kommentje:
Azért rájöttem valamire. Van tényleg olyan, hogy túlzásba viheti az ember, kell egy határ, annyit összespórolni egy átlag embernek nehéz, hogy mondjuk lakásra valamennyit ne kelljen felvenni. Meg lássuk be, nem szereti senki sem, ha anyagias mellette az ember. Hát a középútat megtalálni nehéz, de érdemes. De az sem jó, ha feléljük mindent amit azon a hónapban megkerestünk. Okés, az a "miénk" de ésszel kell csinálni mindent, hiszen az idő elmegy felettünk, és hiába mondhatjuk el, hogy de milyen jó kis farmert vettünk tíz évvel ezelőtt harmincezerért, igazából az számít, hogy állandó értékként mit tudsz a jelenben felmutatni, és nemigazán számít negyvenévesen majd az, hogy te huszon meg harmincasan mennyit buliztál el, és hogy milyen jól érezted magad azokon az estéken. Ezek a dolgok mikor ezzel takaródzunk, lássuk be önámítás, nyugtatás. Igenis rakjon félre mindenki, mert a segély kevés, nameg másabb az önértékelése is az embernek maga felé is.
2011. jan. 12. 10:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!