Hogyan változzak meg, mert ha így haladok, teljesen ki fogom anyumékat csinálni!?
Nos, én egy 16 éves lány vagyok, boldog családban élek. A problémám 2 dologgal kapcsolatos. Mi elég jól élünk, szóval meg van mindenünk amire szükségünk van, ha valami kell akkor megvesszük, de nem szórjuk a pénzt hat kézzel. Viszont én sajnos olyan vagyok .. Ha valamit nagyon szeretnék ( ami persze nem olcsó- pl egy jó ideig harcoltam a többszázezer forintos iPhone-ért) , akkor képes vagyok addig nyúzni a szüleimet, amíg meg nem veszik. Nekem pl normális, hogy elköltünk százezreket ruhákra, majd utána megveszik nekem a szüleim az iPhonet, vagy egy új mp4-et .. Van, amikor egy dolog, amit akarok már van itthon, csak nekem nem megfelelő a teljesítménye ezért újat akarok. Hogyismondjam .. A szüleim sem nézik jó szemmel, hogy nekem normális dobálozni a százezrekkel, de nemtudom hogy álljak le, és hogyan fogjam ezt fel másképpen. Egyszerűen megszoktam, hogy van pénz, és ami kell azt megkapom, normális lett számomra, míg a nagy többség havi 70000-80000 ezerből próbálnak megélni. Amit apum keres, abból folyamatosan félre rakunk, hogyha bármi baj lenne, akkor legyen tartalékpénz. Szóval ez lenne az egyik bajom, szeretném ezt másképp felfogni, hogy ne boruljak ki, ha vmi méregdrága cuccot nem kapok meg ( tudom el vagyok kényeztetve, de abban nőttem fel, hogy van pénz és igenis megkapom ami kell ). Anyumékat is eléggé ki tudom akasztani azzal, hogy nem tudok mértéket tartani, azt mondják apumnak akár meg is szűnhet a munkahelye, vagy bármi baja lehet, akkor mi lesz velünk ? Éppen ezért kell sporólnunk.Ez az egyik bajom.
A másik, hogy nagyon trehány vagyok. Bármit előveszek, soha nem rakom el, kupit hagyok a szobámban. Anyum minden házimunkát megcsinál itthon, nekem SEMMIT nem kell ithhon csinálnom azonkívűl, hogy elpakolok magam után, de komolyan nemtudom miért, egyszerűen nem bírok. Elfelejtem, de amikor már elmondta anyum 1000szer, újra megcsinálom, és kezdi azt hinné, hogy dirrekt csinálom, azt mondja nem hiszi el, hogy ennyiszer elmondja, és nem bírok elpakolni. Meg akarok változni. Úgy szokott lenni, hogy egy ideig betartom, elpakolok magam után ( kb 1 hétig .. ), majd előlröl jön minden. És tényleg ésszerűnek tűnik, hogyha valamit elővettem, rakjam el. De mindig ott hagyom, és nem tudom miért. Ha anyum megkér valamire, elfelejtem nem csinálom meg. Pedig kitűnő-jeles tanuló vagyok/voltam világéletemben. 10-es vagyok, és 4-esnél nincs rosszabb jegyem, jól tanulok, szóval nem vagyok egy hülyegyerek, mégsem tudok egy ilyen apróságot betartani.
Valaki segítsen légyszíves, mert nem akarom a szüleimet tovább fárasztani ilyen dolgokkal. Előre is köszi
nem értelek.
akik ilyenek mint amit leírsz, azért nem változtatnak mert azt gondolják jó így ahogy viselkednek. Ha te tudod hogy rossz akkor mi a kérdés?
Egyszerűen ne kérjél cucokat, ennyi. Ha tudod hogy gáz akor miért csinálod? ezen nem tud senki idegen segíteni, egyszreűen neked kell leállnod és ennyi.
Ezen hogy tud segíteni valaki más rajtad kívül?
Ne kérj új cuccot ami nem hasznos és kész. Vagy állj fel és porszívózz ki, mosogass el, stb.
Nem értem miért kell ezt interneten megkérdezni. Tudom hogy ez az oldal ezért van hogy meg lehessen kérdezni dolgokat, de olyasmiket amiket nem tud az ember.
De azért azt csak tudod hogy lehet nem kéregetni ruhákat? Egyszerűen nem mondod hogy anya adjál pénzt ruhára.
És abban mi a kérdés hogy hogy változtass a rendetlenségeden? Ilyenkor csask fel kell állni és megfogni egy porrongyot.
Ezen mit tud neked segíteni egy idegen a gépe előtt ülve?
Tudod mi a baj azzal amit csinálsz, hát ne csináld.
1. sültgalamb effektust olvasok: jöjjön valaki, és mondja meg nekem, mi legyen. oldja meg más a problémát. ha tudod, mi a baj, akkor ne csináld. ennyi
2. nem a kérdésfeltevés a baj, hanem a hiszti, ha nem azt hallod, amit szeretnél hallani. márpedig a nyilvános fórum hátránya ez: olyat is mondanak, ami nincs ínyedre. ha nem tetszik más véleménye, ne kérdezz. amúgy bizony be kell nyelni, hogy mindenki mást gondol. tudod, ezt hívják demokráciának.
ezért vannak a cirkuszok is nálatok: mi az, hogy nem az van, amit te akarsz???
tipikus foglalkozási hiányod van. most pl. sokan foglalkoztak veled, de felháborító, hogy akadt, aki negatívat mondott. mit is képzel magáról a kis senki? mind irígy és bunkó, csak azt mondhatják rólad, amit te AKARSZ.
javaslom:ha már ennyire unod magad, és csak szépet és jót akarsz hallani magadról, akkor ennyi pénzből bőven ki tudsz fizetni egy jól menő pszichológust, az annyit foglalkozik veled, amennyit fizetsz, folyton te leszel a középpontban, és mivel kell neki a pénz, csak pozitív dolgokat fogsz magadról hallani. a pénzedért kőkeményen te leszel a világ legtökéletesebb teremtménye.
ugye, milyen bunkó és irígy vagyok én is?
te voltál a kíváncsi, megkaptad. ha nem tetszik, hidegen hagy, nem anyádék vagyok, akiknek cirkuszolsz, és rögtön ugranak, és a nyugalom érdekében rögtön nyalják a s*gged.
(mellesleg az anya szó és annak ragozott alakjai nyelvtanilag helyesek, értelmező szótárban is megtalálhatók, hogy milyen érzelmi töltést hallasz bele, az már a te bajod)
tessék, foglalkoztam veled 2 egész percet,légy boldog vele.ha nem tetszik, így jártál.
Szerintem nem kéne b*sztatni a kérdezőt. Én például nagyon jónak tartom, hogy rájött arra, nem jó ez így (szerintem nagyon sok hasonló cipőben járó gyerek/kamasz fel se fogja, hogy el van kényeztetve, nem hogy még változtatni akarjon rajta). Szóval Kérdező, az már fél siker, hogy felismerted a problémát, és változtatni akarsz!
Mondjuk az biztos nem lesz egy egyszerű eset... A házimunka tényleg nehéz úgy (saját tapasztalat), ha korábban mindig megcsinálták helyetted. De beszéld meg a szüleiddel, hogy szeretnél többet segíteni, csináljatok beosztást, pl. hogy melyik nap ki mosogat, szerintem kezdjétek ilyen apróságokkal. Meg persze a saját szobádat próbáld meg rendben tartani. Hát, tudom, könnyű ezt is mondani, de pl. nem szoktad rosszul érzeni magad, mikor rendetlenség van? Én pl. igen, és ez rávesz arra, hogy rendet rakjak, takarítsak.
Hát, olyan nagyon okosat nem tudom most mondani sajna, de hangsúlyozom, szerintem tök jó, hogy felismerted a problémát, és meg akarsz változni! Sok sikert kívánok hozzá!
25/N
Kedves utolsó, azért nem kéne úgy beállítani mintha a kislány pl. piáról akarna leállni, mert az egy betegség, annak tényleg segítségre van szüksége. Na de ez más tészta, hogy "baromira rendetlen vagyok és költöm apám pénzét, pedig nem akarom légyszi segítsetek!!"
Tudja mi a gáz, hát ne tegye. Nem egy betegségen akar változtatni hanem felismerte hogy költekezik és nem takarít akkor csinálja ezentúl máshogy. Ezen nincs semmi pátyolgatnivaló, hiszen ez a természetes! Ha ugyanerre valaki pl. 7 évesen jön rá az persze más. Akkor tényleg dícséretes :)
egy elkényeztetett pitsa vagy.
amúgymeg hogyan változz meg???ne vegyél meg minden szart,vagy amikor vásárolsz,vigyél el mongyuk 20000 Ft-ot és abból vegyél ruhát.
Ammeg hidd el én nem vásárolok olyan gyakran,de még olyankor is ilyen 5000 Ft-ból kell gazdálkodnom mert a szüleim többet nem adnak.
Valszeg mert nem akarják hogy én is ilyen hozzádhasonló elkényeztetett gyerek legyek ;D
13L
-.-" Igen az a megoldás, h lehordtok mindennek, mert az húú de jó..
Nem érdekel "kedves" utolsó, h te mennyit kapsz a szüleidtől, és miből kell gazdálkodnod... Arról h én el lettem kényeztetve, nem hiszem h csak én tehetek! Ezt a szüleim is belátják, hisz ők adták oda nekem azt az x tízezer forintot, h tessék költsd el, ésatöbbi..
De köszöntem, nem kell több válasz, lehet menni máshova OFFolgatni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!