Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan változzak meg, mert ha...

Hogyan változzak meg, mert ha így haladok, teljesen ki fogom anyumékat csinálni!?

Figyelt kérdés

Nos, én egy 16 éves lány vagyok, boldog családban élek. A problémám 2 dologgal kapcsolatos. Mi elég jól élünk, szóval meg van mindenünk amire szükségünk van, ha valami kell akkor megvesszük, de nem szórjuk a pénzt hat kézzel. Viszont én sajnos olyan vagyok .. Ha valamit nagyon szeretnék ( ami persze nem olcsó- pl egy jó ideig harcoltam a többszázezer forintos iPhone-ért) , akkor képes vagyok addig nyúzni a szüleimet, amíg meg nem veszik. Nekem pl normális, hogy elköltünk százezreket ruhákra, majd utána megveszik nekem a szüleim az iPhonet, vagy egy új mp4-et .. Van, amikor egy dolog, amit akarok már van itthon, csak nekem nem megfelelő a teljesítménye ezért újat akarok. Hogyismondjam .. A szüleim sem nézik jó szemmel, hogy nekem normális dobálozni a százezrekkel, de nemtudom hogy álljak le, és hogyan fogjam ezt fel másképpen. Egyszerűen megszoktam, hogy van pénz, és ami kell azt megkapom, normális lett számomra, míg a nagy többség havi 70000-80000 ezerből próbálnak megélni. Amit apum keres, abból folyamatosan félre rakunk, hogyha bármi baj lenne, akkor legyen tartalékpénz. Szóval ez lenne az egyik bajom, szeretném ezt másképp felfogni, hogy ne boruljak ki, ha vmi méregdrága cuccot nem kapok meg ( tudom el vagyok kényeztetve, de abban nőttem fel, hogy van pénz és igenis megkapom ami kell ). Anyumékat is eléggé ki tudom akasztani azzal, hogy nem tudok mértéket tartani, azt mondják apumnak akár meg is szűnhet a munkahelye, vagy bármi baja lehet, akkor mi lesz velünk ? Éppen ezért kell sporólnunk.Ez az egyik bajom.

A másik, hogy nagyon trehány vagyok. Bármit előveszek, soha nem rakom el, kupit hagyok a szobámban. Anyum minden házimunkát megcsinál itthon, nekem SEMMIT nem kell ithhon csinálnom azonkívűl, hogy elpakolok magam után, de komolyan nemtudom miért, egyszerűen nem bírok. Elfelejtem, de amikor már elmondta anyum 1000szer, újra megcsinálom, és kezdi azt hinné, hogy dirrekt csinálom, azt mondja nem hiszi el, hogy ennyiszer elmondja, és nem bírok elpakolni. Meg akarok változni. Úgy szokott lenni, hogy egy ideig betartom, elpakolok magam után ( kb 1 hétig .. ), majd előlröl jön minden. És tényleg ésszerűnek tűnik, hogyha valamit elővettem, rakjam el. De mindig ott hagyom, és nem tudom miért. Ha anyum megkér valamire, elfelejtem nem csinálom meg. Pedig kitűnő-jeles tanuló vagyok/voltam világéletemben. 10-es vagyok, és 4-esnél nincs rosszabb jegyem, jól tanulok, szóval nem vagyok egy hülyegyerek, mégsem tudok egy ilyen apróságot betartani.

Valaki segítsen légyszíves, mert nem akarom a szüleimet tovább fárasztani ilyen dolgokkal. Előre is köszi

2010. nov. 14. 00:05
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
" Szerintem teljesen mindegy mit mondunk mert te úgyis ki próbálod húzni magad alólla. Próbálsz hárítani és csak azokkal értesz egyet akik szerint nem te vagy a hibás. Álmodj csak királylány!!!!! " --> Nem meg próbálom kihúzni magam alólla ( mintahogy most sem ) csak elmondom mi az igazság. Segítséget kértem, nem pedig azt hogy mindenegyes hozzászólásban vmi megjegyzést tegyetek arra, hogy én költeném a pénzt. Ha nem tudsz ebben segítséget adni, akkor nem írj, nem vagyok arra kíváncsi, hogy én csak dicsekszem azzal, hogy költöm a pénzt, meghogy az egészért én vagyok a hibás. A véleményedet tartsd meg magadnak, ha meg TANÁCSOD nincs, akkor el lehet menni innen !
2010. nov. 14. 13:18
 22/52 anonim ***** válasza:
47%
A véleménem megmarad tanács pedig nincs mert úgysem fogadnád meg!
2010. nov. 14. 13:22
 23/52 A kérdező kommentje:
Mardjon meg a véleményed, nem érdekel igazából. Amúgy milyen jó neked, hogy te egy gépen keresztül megismered a másikat, sőt meg is tudod állapítani, hogy ennek nem érdemes tanácsot adni, úgysem fogadná meg... Köszi, a rosszindulatúság azért ott van ..
2010. nov. 14. 13:28
 24/52 anonim ***** válasza:
Na, de amúgy Romániában laktok? (tudom, hogy nem olya lényeges, csak érdekel)
2010. nov. 14. 13:30
 25/52 A kérdező kommentje:
Nem. Magyarországon!
2010. nov. 14. 13:39
 26/52 anonim ***** válasza:
47%
Jogom van a vélemenye kinyilvánosításához. Az én döntésem hogy kinek adok tanácsot! Nállam nem jön be a hisztid! Ha akarsz úgyis változol nem egy-két ember véleménye vagy tanácsa fog előrevinni azért tenni is kell!!! Én itt fejeztem be veled a diszkurzust!
2010. nov. 14. 13:41
 27/52 anonim ***** válasza:
21/N
2010. nov. 14. 13:42
 28/52 A kérdező kommentje:
Jajj jogom van, nincs jogom. Fújd fel, hogy jogod van hozzá, így van, csak a baj ott kezdődik, hogy ez senkit nem érdekel. 21 évesen szerintem annyi eszed neked is lehetne, hogy tud ez az oldal mire való. Egymásoknak tanácsod adunk, de ha már annyira jogod van a véleménynyilvánításhoz, akkor írd le a véleményed, de legalább tanácsot is adj ! Ennyit erről
2010. nov. 14. 13:49
 29/52 A kérdező kommentje:

Egymásnak *

Ja és még valami. Ha szerinted ott kezdődik a hiszti, hogy valaki leírja mi a baja, és segístéget/tanácsod kér/vár, hát akkor .. :D ott már baj van !

2010. nov. 14. 13:51
 30/52 anonim ***** válasza:
73%

Komolyan legszívesebben úgy pofán vágnálak hogy egy hétig a fogaidat köpködnéd

Sokat fogsz még koppanni az életben, és sok pofont fogsz még kapni...

2010. nov. 14. 14:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!