Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit tegyek a nagymamámmal?...

Mit tegyek a nagymamámmal? Kikészülök.

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok.A mamám 69.Ez az ötven év nagyon észrevehető.Szögezzük le,nagyon szeretem,nem tudom mi lenne velem nélküle.De viszont,már néha megőrülök.Mindenbe beleszól.Múltkor átjött a barátnőm,kért egy pohár vizet,a mamám pedig elkezdett morogni.Olyan mintha sajnálná azt a pohár vizet.3 éve van barátom,mikor mondtam hogy nálam alszik,mamám olyanokkal illette pl:minek alszik itt,otthon nincs ágy?..meg stb...Csak úgy besétál a szobámba,néha-néha kopog.Említettem neki,hogy szeretnék zárat a szobámba,mert nem kellene mindig benyitogatni (főleg ha barátom is nálam van) erre az volt a válasz,hogy az ő házába nem zárhatom az ajtómat,felejtsem el.Tegnap bejött a szobába,kinyitotta a szekrényem,és az egyik összehajtott farmernadrágnak lecsúszott oldalra a szára,ezért elkezdett veszekedni,hogy én milyen trehány vagyok.Már a barátnőimet sem szívesen hívom át,mert mindig morog,ha megkínálom őket valamivel.Ha hétvégén elmegyek bulizni,egyből azt kapom a fejemhez,hogy minek csavargok.Főzni nem enged,mert mikor egyszer rávettem,akkor végig ott állt fölöttem,és mindenen felkapta a vizet,hogy mit hogy csinálok.Ha takarítok,egyből beleszól hogy ezt eg azt nem úgy kell csinálni.Ha rágyújtok,egyből beszól hogy már megint cigizel?Pedig már vagy 5 órája nem gyújtottam rá(és ezt minden szál ciginél eljátsza).Ha jönnek rokonok,kitálalja az életem,hogy mit ettem,mit csináltam stb...pedig ezek rám tartoznak.Megvettük 80 ezer forintért a mosogatógépet,hogy spóroljunk a számlán.Na most,ő nem volt hajlandó belepakolni,mert hogy büdös.Vettünk bele 5db illatosítót,hát a ruháknak nincs olyan jó illatuk mint a mosogatógépnek,de ennek ellenére sem használja,napi 5-6 szor mosogat,pedig elég lenne este beindítani a gépet.Amikor anya hazajön munkából fél órán keresztül csak panaszkodik neki mama,hogy én ezt meg azt csináltam.Pedig semmi rosszat nem teszek.A többiek nem szólnak bele,nem is kell,mert akkor csak nagyobb veszekedés lenne.Elköltözni nincs lehetőségem.
2010. szept. 26. 18:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:):D

Amúgy normális is tud lenni,meg segít ha gondba vagyok,nagyon szeretem,de egész nap (ha nincs suli) ketten vagyunk itthon,és olyan mintha unatkozna,azért csinálna ilyeneket:S

2010. szept. 26. 22:14
 12/13 anonim válasza:

Az öregség irigységgel és kisebbrendűségi érzéssel tud járni. Neki már nincs sok hátra, nincsenek saját célok, saját álmok. A folyamatos fontoskodással és agresszív "majd én megmutatom neked" hozzáállással akarja bizonyítani maga előtt, hogy ő még számít. Utaltasd be pszichiáterhez, mert ez a helyzet fokozatosan tovább fog romlani!

Ha nem talál magának más, önálló elfoglaltságot, életcélt, hobbit, amivel lefoglalja magát és/vagy sikerélményt ér el akkor előbb-utóbb teljesen meg fog hülyülni. Pár év múlva annyira gyűlölni fogod -ha még együtt laktok-, hogy azt fogod kívánni, hogy kerüljön már a föld alá.

2010. szept. 26. 22:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát, nekem is hasonló a helyzetem. És néha már rosszul vagyok magamtól, amilyen kegyetlenül reagálok a dolgokra. Pedig egy időben imádtam, amíg kicsi voltam. Sajnos nem sok mindent lehet tenni, mert amit mondassz neki, egyiken be, másikon ki vagy pedig nem fogja fel a dolgokat.

Néha olyanok, mint a buta, önző, egoista kis gyerekek, akik szeretnek lelkiismeretfurdalást okozni a másiknak, vagy nincsenek tisztában a tetteikkel. Bocsánat, azért, amit írtam, de sok ilyen van.

Beszélni kellene a családnak együtt, de nem hiszem, hogy sokra fogsz menni vele.

2010. szept. 29. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!