Hogy kéne ezt elfogadnom?
Hihetetlen jól kijövök nagyszüleimmel, ezért a nyár javát náluk töltöttem.
Van egy nevelő apukám és tőle egy féltestverem, egyikőjükkel sem jövök ki egyáltalán. Öcsém(3eves)nincs el velem, ha en lennék vele akkor sírna, és ezt mind anyám, neveloapukam es a nagyszuleim is jól tudják.
Tegnap jöttem haza papáméktól, bejöttem az ajtón, és neveloapam szülei voltak itthon, mert édesanyám szülőin volt, neveloapukam pedig dolgozott ezért a kicsire ők vigyáztak bölcsőde után.
Köszöntem teljesen arányosan, hogy csókolom, erre az első szó amit kapok az anyjától, hogy hol a fszba voltam, es miért nem jöttem haza korábban.
Elmondtam neki, hogy hol voltam és miért (egyebkebt most nagyszuleimnek rettentő sokat kell segítenem)
aztan a fejemhez vágja, hogy nekem ennyi időben az lenne a dolgom, hogy a testveremre vigyázzak egész nap, meg, hogy visszakell szálljak magamhoz, mert neki nem tetszik amit csinálok.
Bementem szobamba, atoltoztem es ki is mentem hozzájuk.
Neveloapam apukájaval beszélgettem, kerdezgetett papamekrol stb.. persze szívből mesélek neki.
De akarhany rossz kifejezest használtam itt pattogott, hogy tanuljam már meg, hogy ez nem így van.
Nyeltem es tűrtem, hogy mitortent, aztán mikor hazaért nevelőapukam, megkerdeztemm tőle valamit, Anita erélyesebben válaszolt, nekem itt telt be a pohár és vegul bementem a szobamba, pár percre ra annyit hallok, hogy az öreg nő akihhez semmi közöm nincsen, a fiával ordibal, hogy ha nem tudom megfogni, hogy van egy családon, akkor költöttezzek el.
Mindezek után, mikor anyam hazaért a fejemhet vagta, hogy igaza van az anyósának!
Ezt meg mégis, hogy fogadjam el?!
15
9#
Van ovi ahol igen ilyenkor van egy szülői.
Nekem anno mikor nagyobbikom kezdte az ovit, ilyent jájt lehetett bevinni az ovis dolgokat, hogy ne első nap keljen beszoktatáskor, meg lehetett vinni ismerkedni előre a környezettel.
Szóval igen, van ilyen.
11! Köszi, nem tudtam, hogy ilyenkor beszélik meg.
Valamit tisztázzunk! A nevelőapád szüleinek nincs közük hozzád, ráadásul TE nem vagy köteles a testvéredre vigyázni. Maguknak szülték, oldják meg, ott vannak a nagyszülők, lehet bébiszittert fogadni stb. Anyád elég gáz, hogy így az anyós mellé áll. Legközelebb ne beszélgess velük. Nem bunkóságból, a magad védelme érdekében. Egy ilyen ember, mint az anyóspajtás, mérgező, szeret irányítani, pedig nem dolga a te nevelésed.
A nagyszüleid, akiknek segítesz, az apai nagyszüleid? Mert nem tudom elképzelni, hogy anyukád nehezményezné, hogy nekik segítesz, ha az ő szülei lennének, és a leírásod alapján még rendesek is.
Én a helyedben még egyszer megbeszélném édesanyáddal, amikor nyugodtabb, hogy mi merre mennyi. Tényleg nem a te dolgod naphosszat vigyázni a féltestvéredre, aki még kicsi és nem is bírsz jól vele. 15 éves gyerekre ilyen kicsi gyerek felügyeletét hosszabb távra nem szabad hagyni, mert ha neadjisten történik valami, akkor meg te leszel a hibás - holott az lenne igazából, aki rád hagyta. Oké, hogy egy-egy órát vigyázhatnál rá te is, annyit gondolom, még meg lehet oldani, ki lehet bírni, de ez elsősorban nem a te dolgod. Akkor sem, ha teljes édestestvér lenne.
A nevelőapád édesanyja úgy tűnik, vagy ingyencselédnek akarna, vagy meg akarna szabadulni tőled. Lehet, hogy annyira felidegesítette édesanyádat, hogy ő rajtad töltötte ki a mérgét, ezért is mondom, hogy adj még egy lehetőséget anyukádnak megbeszélni ezt a dolgot.
Öcsém szeptemberbe kezdi az óvodát, oda ment be anyukám kicsit ismerkedni, lebeszélni a dolgokat stb..szülőire
A nagyszüleim pedig edesanyam felől vannak, nálluk szoktam lenni.
15-ös
Neveloapukammal nem szoktam beszelgetni, egyáltalan nem jovok ki jol vele, utal engem enis őt, asszem ennyivel eleget mondtam:D
anyukamrol pedig annyit, hogy igazából bármi történik mindig a másik mellett áll ki, mint, hogy mellettem.
Hogyha neveloapukam ordibal velem akkor ő is, Hogyha nevelő apukámnak elege van belőlem akkor neki is, ha neveloapukam kezetemel rám akkor ő is, stb..
Szerdán anyam visz be a pszichiátriára, azt állítja nem vagyok normális, nagyszüleimmel viszont rajta vagyunk, hogy leállítsuk ezzel edesanyamat.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!