Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Túl nagy a szabadságvágya?...

Túl nagy a szabadságvágya? Fog ez később mérséklődni, vagy így kell elfogadnom, ha el tudom fogadni?

Figyelt kérdés
A párommal fél éve vagyunk együtt. 70 km-re lakunk egymástól, viszont ő itt dolgozik. Idén nyárra tervezi, hogy leköltözik ide, miattam és a munka miatt is. Amivel gondok vannak, az a túlságosan nagy szabadságvágya. Nagyon fontosak neki a haverok, nincs olyan hétvége (és néha hétköznap is), hogy ne menne el velük sörözni, aminek aztán nem egyszer hajnalig tartó buli és részegség a következménye. Mindenképp hosszú távra tervezünk, mert ezt leszámítva semmi gond nincs, szeretem nagyon és boldog vagyok vele és tudom, hogy ő is komolyan gondolja, annyira, hogy akár örökre velem maradna. Azt mondja, ő nem akar megváltozni, mert neki mindig is szüksége lesz ezekre a haveros estékre, de fél, hogy én ezt egyszer majd megelégelem és elhagyom őt. Lehet, hogy ha majd ott tartunk évek múlva a családalapításnál és ott lesz 1-2 közös gyermek, akkor alábbhagy ezzel? Vagy erre ne is számítsak, kalkuláljam bele, hogy amikor neki kiruccanni van kedve a haverokkal, addig egyedül kell megbirkóznom a gyerekneveléssel és az otthoni teendőkkel? Mit gondoltok?
2012. jún. 28. 16:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kötve hiszem, hogy ez változna..
2012. jún. 28. 16:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne gondold, hogy a házasság, és a gyerek megváltoztat bárkit is. Ha már most kiköveteli magának ezeket a bulizásokat, miből gondolod, hogy akkor nem menne, ha még ráadásul bezártnak is érzi magát? Csak nem képzeled, hogy a haverok előtt vállalná, hogy az asszony nem engedi el velük inni? A barátnőm esetét mesélném el neked. Tatárbifszteket csinált, gondolta, egy szép nyugodt estéjük lesz, ha már a gyerek elaludt, ám látja, hogy a férje készülődik elmenni. Elé állt, és kerek-perec kijelentette, hogy nem mész sehová! Mire a férj: dehogynem, elmegyek! Erre a barátnőm fogta, és a fejére borította a tatárbifszteket. Mit gondolsz mit csinált a férje? Megfürdött, átöltözött, és elment otthonról. A barátnőm meg otthon maradt, és nem tudta mit sajnáljon? A házasságát, vagy a tatárbifszteket?
2012. jún. 28. 17:04
 3/13 A kérdező kommentje:
Én nem akarom megtiltani neki egyáltalán, hogy menjen. Nekem is kell néha egy-egy barátnős vagy egyedüli este, csak azt nem akarom, hogy minden hétvégén és néha még hétköznap is ez legyen.
2012. jún. 28. 17:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mondjuk vele beszéld meg, hogy vagy visszább vesz, mert a hvaerok nem szülnek neki meg házasodnak össze vele vagy így nincs értelme. Havi pár alkalom elmegy, de most gondold már el, te otthon 1-2 kölyökkel a pasi meg minden hétvégén a haverokkal piál... Aha, szép kilátások.
2012. jún. 28. 17:16
 5/13 anonim ***** válasza:
31%

A szerelem nem a feltétlen és kölcsönös elfogadásról szól?

Ha azt akarod, hogy valamiben változzon, akkor annak már nem lesz jó vége.

2012. jún. 28. 17:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

5 vagyok, még valami:

Amig dúl a szerelem, addig az ember sokkal toleránsabb. Ezt is kalkuláld bele, mikor a jövőt tervezed. Az már nem lesz rózsaszín hab.

2012. jún. 28. 17:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Soha de soha nem fog megváltozni! Pontosan ahogy irod mindennel neked kell majd megbirkózni egyedül és ha hazajön majd még neki áll feljebb mert esetleg sir a gyerek és őt idegesiteni fogja /spiccesen/ és jó ha csak ordibál hogy mért nincs ez vagy mért nincs az. Én ezt már átéltem és én is láthattam volna előre hogy ez lesz de azt hittem hogy ha majd megesküdünk és gyereket szülök akkor majd megváltozik. Egy fenét még rosszabb lett nem érdekelte semmi csak a sörözés és mikor rájött hogy otthon megoldásra váró feladatok vannak /akár a gyerek akár háztartás / inkább a kocsmába ment a haverokkal én meg oldjam meg az egészet .A barátaim is szépen elmaradoztak mivel nálunk csak veszekedések voltak napiszinten. Bocsi hogy ezt leirtam neked remélem nem ilyen sors vár rád.Még annyit hogy nekem 17-évig tartott bele is rokkantam de hál isten már vége.
2012. jún. 28. 17:51
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

Beszéld meg vele,ha összeköltöztök fognak csökkeni ezek a sörözések??

Teszem azt 1 év múlva nem fogod ezt tolerálni az biztos.Ha tudja csökkenteni hétvégén egyszer elmenni,és akkor sem hajnalig akkor az ok.

Ha el eljár néha az megy.

A férjem kb.havonta 1x megy el sörözni.....

Nálunk 2 gyermek van.

Korábban nálnk is voltak ilyen haverozások 14 évvel ezelött.Mink akkor szét is mentünk......

2012. jún. 28. 17:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Pont nemrég találkoztam egy ismerősömmel, aki teljesen ilyen helyzetben volt és elmesélte, hogy hogy volt az egész házassága. (Csak régi ismerős, és eléggé beszédes, komolyan az egész élettörténetét elmondta)

Összejöttek, a férfi pont ilyen volt, mint a párod, a haverok nagyon fontosak voltak neki. Aztán megbeszélték, hogy kicsit csökkentse ezeket az alkalmakat a férfi, így is lett, egy idő után mondjuk havonta egyszer járt csak el velük. Aztán megszületett az első gyerek, akkor a terhesség alatt újra visszatért ehhez az életmódhoz, csak többet is ivott ráadásul, többször maradozott ki...

aztán megszületett a gyerek, újra téma lett, hogy ezt nem kéne, mégiscsak egy családapa... akkor megint abbahagyta, megígérte, hogy mostmár nem lesz így, hisz megérett már...stb

Aztán ez a nő ismét terhes lett, akkor megint előlről kezdődött minden, viszont a gyerek megszületése óta se változott, hát elváltak...

Nem akarlak rémisztgetni, meg ez csak egy példa, ennyiből nem szabad következtetéseket levonni, csak tudd, ilyen is van, lelkileg erre is fel kell készülnöd, ha tegyük fel ilyen lesz, úgy kibírnád e mellette.

2012. jún. 28. 18:05
 10/13 anonim ***** válasza:

állj úgy a dologhoz, hogy ez sosem fog változni. nézz egy kicsit előre az életedben, hogy mennyire tudnád ezt elviselni hosszú távon, hogy amikor pl beteg a gyerek, és otthon kéne lenni segíteni, akkor is a haverok az elsők.

ne akard megváltoztatni, mert úgysem sikerül. vagy magától unja meg ezt, vagy sehogy.

mérlegelj, h ennek fényében vele szeretnél-e maradni.

2012. jún. 28. 19:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!