Miért adják a szülők a gyerekeiknek a saját nevüket?
Anyai nagymamám neve Piroska, anyukám neve is Piroska. Apukám neve Zoltán, az ő apukája neve is Zoltán.
Ez miért jó? Nem fura, hogy a saját nevén szólítja a szülő a gyerekét?
Ez hagyomány de én sem értem. Páromnal a fél család megkapta vagy szülő vagy nagynéni bácsi nevét. A fél család alatt unokatestvéreket is értem, és ha valakit megneveznek, elé teszik a “kis” szót. Mint pl kis Zoli, kis Évi..
elég fura
Nem mindegy?
Hagyomány.
Én személy szerint lecarom kit h hívnak stb
"szerintem ezt az érzést el kell engedni"
Pszichológusok, pszichiáterek, ennyi volt a szakmának. Az érzéseket el kell engedni.
Elkezdtem kutatni a családfámat, megdöbbentő dolgokat találtam. Apám neve József és az ő apai ágú felmenőinek (6 ágon át) is mind József a keresztneve. Hagyomány, tetszett nekik a név és azt akarták, hogy fennmaradjon.
Egyik csoportban, ahol egymást segítjük, volt olyan hogy egy házaspárnak született egy gyermeke, elnevezték mondjuk Jánosnak. Utána lett egy öccse, aki szintén János volt! Sajnos régen olyan nagy volt a gyermekhalandóság (nagyon sok halotti anyakönyvit néztem át 100-150 évvel ezelőttről, az esetek 2/3-ában kisgyerekek haltak meg), hogy ezzel akarták biztosítani, hogy a János név továbböröklődjön, ha az egyik fiú meghalna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!