Miért adják a szülők a gyerekeiknek a saját nevüket?
Figyelt kérdés
Anyai nagymamám neve Piroska, anyukám neve is Piroska. Apukám neve Zoltán, az ő apukája neve is Zoltán.
Ez miért jó? Nem fura, hogy a saját nevén szólítja a szülő a gyerekét?
2021. nov. 21. 18:28
31/32 anonim válasza:
Az is furcsa lehet, hogy valakik előre felíratják a nevet a sírra, mégis szokták ezt csinálni. Gondolom így olcsóbb. De amúgy nekem sem tetszik, hogy ugyanazt a nevet adják, ahogy a Kiss Józsefné jellegű nevek sem... Vannak olyan hagyományok, amit én nem tartok tisztelni valónak. Szerintem már akkor sem kellett volna ilyen szokásokat kitalálni. De azért örülök, hogy már egyre kevésbé jellemzők ezek.
32/32 anonim válasza:
29. Gondolod te, de azért kíváncsi lennék, te hogyan vagy lelkileg...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!